Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Μουσική απάντηση στο φασισμό

Μπορεί η απάντηση στο φασισμό να είναι το τραγούδι; Αυτή ήταν η πρώτη ερώτηση που έθεσαν οι «KollektivA» και η «Ελληνοφρένεια» στις αρχές του έτους. Και απάντησαν καταφατικά. Πίστεψαν ότι το τραγούδι μπορεί να μην είναι η κυρίαρχη απάντηση, η πρώτη απάντηση ή η τελειωτική. Πάντως, το τραγούδι είναι μία απάντηση. Ειδικά σε αυτήν την εποχή, που όλοι καλούνται να πάρουν θέση, σε δεκάδες προκλήσεις. Κάλεσαν δημιουργούς να ενώσουν τη φωνή τους, το στίχο τους και τη μουσική τους, σε μια συλλογή αντιφασιστικών τραγουδιών και συνάντησαν πολύ θερμή ανταπόκριση. Η «Phonograph» με χαρά συνέβαλε στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας και αποτέλεσμα είναι το διπλό cd με τίτλο «Μία απάντηση».

Α. Σαμαράς στη ΔΕΘ: Απολογισμός και δεσμεύσεις απέναντι στο κεφάλαιο



Τον απολογισμό του μέχρι τώρα αντιλαϊκού έργου της συγκυβέρνησης, έκανε χτες από το βήμα της 78ης ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς. Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε το κεφάλαιο και τους ξένους δανειστές, ότι οι «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» θα συνεχίσουν απαρέγκλιτα, στο όνομα της «καπιταλιστικής ανάπτυξης και των επενδύσεων» αλλά και για την επίτευξη «πρωτογενούς πλεονάσματος», επίσης ως συμβολή στην «ανάπτυξη». Αυτό που άκουσαν τα λαϊκά στρώματα από το στόμα του πρωθυπουργού, είναι ότι θα συνεχίσουν να πληρώνουν την έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση και ότι η όποια «ανακούφιση» θα έρθει μέσα από την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων, η οποία όμως προϋποθέτει τη δική τους βαθύτερη χρεοκοπία.

 Θεσσαλονίκη: Μυριόστομη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ



Με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, αυταπασχολουμένων, σπουδαστών - φοιτητών βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, με κεντρικό ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της ΕΕ του ΠΑΜΕ. Μίλησαν, επίσης, ο Δημήτρης Βλάχος από την Ομοσπονδία των Πυροσβεστών, ο Βασίλης Αρτεμίου από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, ο Ρίζος Μαρούδας εκ μέρους της ΠΑΣΥ.

Ληστές, βιαστές, πλιατσικολόγοι, γερμανοντυμένοι δολοφόνοι του λαού, τα ινδάλματα των σύγχρονων φασιστικών συμμοριών


Φωτογραφία 1.

Η περίοδος που ακολουθεί τη συμφωνία της Βάρκιζας και την παράδοση των όπλων από τον ΕΛΑΣ, ως το ξέσπασμα του εμφυλίου πολέμου, είναι ίσως η πιο σκοτεινή περίοδος της νεοελληνικής ιστορίας. Μετά τη σφαγή από τους Άγγλους του λαού της Αθήνας τον Δεκέμβρη του ΄44, μπαίνει σαν επιτακτικός στόχος από τον Τσώρτσιλ, η ολοκληρωτική συντριβή με κάθε τρόπο της τεράστιας επιρροής που ασκεί το ΚΚΕ στο λαϊκό κίνημα.

Πως ζητάτε απο ενα στρατιώτη να πεθάνει για ένα λάθος;


          


<<Πως ζητάτε από έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει στο Βιετνάμ; Πως ζητάτε από έναν στρατιώτη να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που θα πεθάνει για ένα λάθος; >>

«Δεν ξέρω»


Για το τι σημαίνει να κλείνει ένα δημόσιο νοσοκομείο είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος χτες έξω απ' το νοσοκομείο Πατησίων. Ωρα 10.38 π.μ. Στη σιδεροφραγμένη είσοδο του νοσοκομείου -που τη φρουρούσαν δύο σεκιουριτάδες- έφτασε μια ηλικιωμένη κυρία.

Ο πόλεμος έρχεται - οι μετοχές ανεβαίνουν...

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μια χούφτα παράσιτα κεφαλαιοκράτες κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ, πουλώντας και αγοράζοντας μετοχές πολεμικών βιομηχανιών. Η τελευταία μπίζνα τους είναι ότι τζογάρουν πάνω στο ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στη Συρία.
Στο πλαίσιο του ανθρωπισμού ενός συστήματος που «σώζει» λαούς διά του... βομβαρδισμού και τους «απελευθερώνει» διά των... δικτατοριών, η μετοχή της εταιρείας «Raytheon», του μονοπωλιακού ομίλου όπλων, που κατασκευάζει τους πυραύλους «Τόμαχοκ», έχει σημειώσει άνοδο 50% τους τελευταίους επτά μήνες. Εκεί, δε, που η μετοχή της βιομηχανίας του θανάτου πήρε κατακόρυφα την ανιούσα ήταν όταν και άρχισαν οι «επίσημες» δηλώσεις Ομπάμα για επέμβαση στη Συρία.Συγκεκριμένα η μετοχή της «Raytheon» καθ' όλη τη διάρκεια του 2012 κινήθηκε μεταξύ των 50 και 60 δολαρίων, από το Φλεβάρη, όμως, όταν και άρχισαν να δημοσιοποιούνται οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί για επέμβαση των ΗΠΑ, η τιμή της μετοχής από τα 52 δολάρια πήρε την ανηφόρα για να αγγίξει τα επίπεδα των 78 δολαρίων την προηγούμενη βδομάδα.

Στουρνάρας ο... λενινιστής!

Ο κ. Στουρνάρας το διέπραξε για δεύτερη φορά: Μιλώντας για το δημόσιο χρέος και για να δικαιώσει την πολιτική του επικαλέστηκε τις προάλλες τον... Λένιν. Το είχε ξανακάνει πέρσι τον Οκτώβρη.
Συμβαίνει συνήθως με τους περιφερόμενους στα σαλόνια, όπου συχνάζουν «λακέδες του μεγάλου κεφαλαίου» (φράση του Λένιν είναι κι αυτή). Κάποιοι από δαύτους κολακεύονται να παριστάνουν στους άλλους ότι τάχα κατέχουν και ολίγον από μαρξισμό. Πετάνε, λοιπόν, μερικές παρόλες, τις αποδίδουν στον Μαρξ, στον Λένιν, στον Ενγκελς, και μετά κορδακίζονται στο εκστασιασμένο από την ευρυμάθειά τους κοινό που συνωθείται στα σουαρέ της εκλεπτυσμένης μεγαλοαστικής ξιπασιάς...

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η δικομματική στην κυβέρνηση-οι "πλατείες" στην εξουσία!


Μιχελάκης: Ενιαίο ψηφοδέλτιο και στην εκλογή συνδικαλιστικών οργάνων
Τι δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη συνάντησή του με τους περιφερειάρχες.

Όχιιιιιι! Δεν την ψώωωωώνησαααα...

Μετά την πρόταση για αλλαγές στον εκλογικό νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη του συνάντηση με τους περιφερειάρχες, θέλει αλλαγές και στις εκλογές για την ανάδειξη των συνδικαλιστικών οργάνων.

Συγκεκριμένα, πρότεινε να ισχύσει το ενιαίο ψηφοδέλτιο με υποψηφίους απ’ όλες τις παρατάξεις, προκειμένου, όπως είπε, να σταματήσει ο κομματισμός.

Οι τοποθετήσεις ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ στη συνέντευξη του ΠΑΜΕ





πηγη: 902

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συναυλία της Κοινότητας «Παρέμβαση»


                  
Ένας «θεσμός» που στο επίκεντρό του βρίσκεται ο τεράστιος αγώνας που δίνουν οι οικογένειες των εξαρτημένων ατόμων, η ετήσια συναυλία του Συλλόγου Οικογένειας Εναλλακτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ «Παρέμβαση» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο «Θέατρο Βράχων».

Ανταπόκριση απο εναν αγώνα που εξελίσσεται

seeen-lkdm

   Πραγματοποιήθηκε χτές, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, η στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.Ν) με αφορμή τις χαμηλές αμοιβές (απο 581 ευρω μεικτά μεχρι 761 ευρω μεικτα) των εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση αλλα και τις καθυστερήσεις πληρωμών που παρατηρούνται στους εργολαβικούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι, μεσω της κινητοποίησης τους,  απαίτησαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων στην ενέργεια με ίση αμοιβή για ίση εργασία για μόνιμους, 8μηνίτες, εργολαβικούς.
    

Το μεροκάματο...

Δεν είναι μόνο το μεροκάματο...


Είναι το δικαίωμα στο μεροκάματο.


Είναι το δικαίωμα να είσαι χορτάτος και υγιής, ακριβώς για να μπορείς να το κάνεις το μεροκάματο.


Είναι το δικαίωμανα σου περισσεύει χρόνος για εσένα, τους φίλους και την οικογένεια σου από το μεροκάματο.

Ναζιστόμουτρα με... χλαμύδες







Η «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 132, Μάιος - Ιούνιος 2007) ξεχειλίζει από τη λατρεία της για το ναζισμό, για τον Χίτλερ και για τον εκ δεξιών του, τον Γκέμπελς. Είναι αυτός, ο Γκέμπελς, το ίνδαλμα των χρυσαυγιτών, που έγραφε τόσο για το ποιόν το δικό του όσο και για το ποιόν των επιγόνων του: «Δεν ερχόμαστε ούτε ως φίλοι ούτε και ως ουδέτεροι. Ερχόμαστε ως εχθροί! Οπως επιτίθεται ο λύκος στα πρόβατα, έτσι ερχόμαστε» (Γκέμπελς, εφημερίδα «Doer Angriff», 30-4-1928) 



Τα ναζιστοειδή της Χρυσής Αυγής, αυτά που χτυπάνε τατουάζ με τον αγκυλωτό σταυρό πάνω στα αμφεταμινούχα τους μούσκουλα, πουλάνε το παραμύθι ότι η σβάστικα που καλύπτει τον ντοπαρισμένο τους εγκέφαλο είναι... αρχαιοελληνικόν σύμβολο, και ουχί η σημαία των «Ες-Ες», η σημαία της Γκεστάπο, η σημαία του Χίτλερ, του φύρερ τους.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Black Bidet: Η τσόντα του αστικού πολιτικού συστήματος


                             
                                                       πηγη βιντεο: Κοκκινος Ανεμος


   Το ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο οτι εχει απωλέσει πλεον την παλαι ποτε επιρροή που είχε στο εκλογικό σώμα. Παρολαυτα στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται ο ρόλος του δε θα είναι αμελητέος. Σκοπός του κόμματος αυτού θα είναι να συγκεντρώσει ενα οσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό προκειμένου να διαπραγματευτεί απο καλύτερη θέση τη συμμετοχή του  στην υπο σχηματισμό κυβέρνηση.

H Mανωλάδα των Μεγάρων

«Μου είπε πριν από τρία χρόνια ότι θέλει χέρια για δουλειά. Μου είπε «φέρε και τους γιους σου και τα ανίψια σου» και τώρα μου χρωστάει 16.000 ευρώ, 4.000 για κάθε ένα από τα παιδιά», λέει ο Μοχάμαντ Γιουνάς



Η Κύπρος στη δίνη του κυκλώνα




πηγη: Disdaimona

Ποιον συμφέρει το e-mail της τρόικας;

Η φασαρία που γίνεται με το e-mail της τρόικας, στο οποίο υποτίθεται ότι διαφοροποιείται από τα σχέδια της κυβέρνησης για «εκκαθάριση εν λειτουργία» των ΕΑΣ, της ΕΛΒΟ και της ΛΑΡΚΟ, αλείβει βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης.

Είναι και ψευταράκοι!

Μνημόνιο (δεύτερη επικαιροποίηση, σελ. 39, 57, 58): Εχουν προδιαγράψει το κλείσιμο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και τη διάλυση μιας σειράς επιχειρήσεων από το Νοέμβρη του 2010


Η τρόικα είναι κακή. Το ξέρουμε. Απόδειξη ότι στέλνει «email» για να απαιτήσει το κλείσιμο των ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ. Αλλά η κυβέρνηση είναι καλή. Απόδειξη: Πρώτον, ότι δεν ήξερε τίποτα για το φόνο, δεύτερον ότι δεν συμφωνεί με το φόνο...



Αυτό είναι το παραμύθι.

Ας πάμε τώρα στην αλήθεια:

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει έγκλημα στο πλαίσιο της ακολουθούμενης πολιτικής που δεν είναι προσχεδιασμένο, προκαθορισμένο, προμελετημένο και προσυμφωνημένο.

Κ. Παπαδάκης στον «Real»: Ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην επέμβαση στη Συρία





πηγη: 902

Χρ. Παναγιωτακοπούλου στο «MEGA»: Είτε με τα σχέδια της τρόικας, είτε με της κυβέρνησης, κερδισμένα τα μονοπώλια





πηγη: 902

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

 Αυστραλία: Ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος «ΑΤΛΑΣ» καταδικάζει την επέμβαση στη Συρία





Την κατηγορηματική του καταδίκη στην στρατιωτική επέμβαση που προετοιμάζουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, χώρες του Αραβικού Συνδέσμου και άλλες δυνάμεις ενάντια στη Συρία, εκφράζει ο Ελληνικός Εργατικός Σύνδεσμος Αυστραλίας «ΑΤΛΑΣ».
Όπως σημειώνει η επέμβαση, που ετοιμάζεται, έχει ξεκάθαρα στο επίκεντρο την προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να πατήσουν πόδι σε μια περιοχή με τεράστιο ενεργειακό πλούτο, στρατηγική θέση και μεγάλη σημασία ως δρόμος μεταφοράς Ενέργειας και εμπορευμάτων
.

Εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία «ΣΚΟΤ»: Οργανώθηκαν και νίκησαν


Ένα θετικό αποτέλεσμα που έρχεται να δείξει στην πράξη ότι η αναμέτρηση γίνεται στους τόπους δουλειάς, «μετράνε» από σήμερα οι 45 εργαζόμενοι, κυρίως γυναίκες, του χημικού εργοστασίου «ΣΚΟΤ ΑΕ» στη Μάντρα Αττικής.

Συνέντευξη με τον έλληνα γιατρό της Συρίας Δημήτρη Μόγνιε: Φόνοι, πλιάτσικο και βιασμοί από τους "εξεγερμένους"


Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.

Ο σύγχρονος αντικομμουνισμός μέσα από το φωτογραφικό φακό (μέρος πρώτο)

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί μια από καιρό οφειλόμενη απάντηση σε ορισμένα διαδικτυακά (και όχι μόνο) δημοσιεύματα που αφορούν τα υποτιθέμενα "κομμουνιστικά εγκλήματα" που συντελέσθησαν κατά την περίοδο των Δεκεμβριανών και του Εμφυλίου, ενώ μικρότερος αριθμός αναφέρεται και στην περίοδο της Κατοχής. Πρόσφατα, το έντυπο όργανο της Χρυσής Αυγής διάθεσε στο κοινό του και DVD με υλικό για αυτά τα εγκλήματα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει σε ένα δεύτερο επίπεδο, και το γεγονός ότι στον κόσμο του διαδικτύου, τα εν λόγω δημοσιεύματα παρουσιάζονται σε σελίδες με εθνικιστικούς τίτλους που όμως μονάχα χαλαρά συνδέουν τον εαυτό τους με το κόμμα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, ενώ ο ίδιος ο ιστότοπος παρουσιάζεται ως "πατριωτικός". Συχνά δε, ο τίτλος αυτών των δημοσιευμάτων εμπεριέχει την λέξη "αντιπληροφόρηση" και η ίδια η Google παρουσιάζει την εθνικιστική αρθρογραφία τους με την αναζήτηση του λήμματος "εγκλήματα ΚΚΕ".

Ας περάσουμε λοιπόν στην διευκρίνηση του τι είναι τι στο φωτογραφικό υλικό των "κομμουνιστικών εγκλημάτων" προσπαθώντας να αποδόσουμε ιστορική δικαιοσύνη τόσο στον χώρο του ΚΚΕ και της αριστεράς όσο και στα θύματα που εικονίζονται παρακάτω.

Εικόνα 1η και 2η



Τυρί στη φάκα η «κοινωνική ατζέντα»



Με την περίφημη «κοινωνική ατζέντα» ετοιμάζεται η κυβέρνηση να πορευτεί το επόμενο διάστημα, επιχειρώντας να εξαπατήσουν τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Οι συνταξιούχοι που από την αρχή του 2015 θα παίρνουν σύνταξη 360 ευρώ - όπως προβλέπει ο νόμος Λοβέρδου - και που η σύνταξή τους πιο πριν θα έχει μειωθεί κατά 35% ακούνε ότι «...το μεγαλύτερο κομμάτι του πρωτογενούς πλεονάσματος θα διατεθεί για τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων»...

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Κομμουνιστές!

Νίκος Μπογιόπουλος -"Unfollow" 

Την εποχή των δωσίλογων, των μαυραγοριτών, των χιτών, των γερμανοτσολιάδων, πριν απ' αυτούς και αρκετά μετά απ' αυτούς, το κράτος, που τότε λειτουργούσε με Ούλεν και Πάουερ και σήμερα λειτουργεί με Siemens και Cosco, το καθεστωτικό πολιτικό σύστημα που τότε έφτιαχνε «ιδιώνυμα» και αργότερα έχτιζε «Νέους Παρθενώνες» στη Μακρόνησο, διατείνονταν ότι: «Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»...

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ και το Γαλλικό ΚΚ μοιράζουν φωτοστέφανα …



Την ώρα που οι ιμπεριαλιστές ετοιμάζουν τη βάρβαρη εφόρμηση τους στη Συρία, το ΓΚΚ τη δικαιολογεί με την αντι Ασαντ ρητορεία του, αποδεχόμενο και αναπαράγοντας τα προκλητικά προσχήματα που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις επικαλούνται (φώτο: AP)


Η παλιότερη αλήστου μνήμης έκκληση του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος της Ρ Δούρου, τότε υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα υπεύθυνης Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι όντως …αξεπέραστη μέχρι σήμερα :

«ΤΩΡΑ η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τον ΟΗΕ και την ΕΕ, οφείλει να απομονώσει το αιμοσταγές καθεστώς, στηρίζοντας παράλληλα, πολιτικά και οικονομικά, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης».


Ο ΣΥΡΙΖΑ που ο επικεφαλής του Α.Τσίπρας είναι και αντιπρόεδρος του λεγόμενου "Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς" (ΚΕΑ) συνεχίζει αυτές τις μέρες να ρίχνει γενικές αντιπολεμικές κορώνες την ίδια στιγμή όμως συγκαλύπτοντας το βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, τους καλεί να παίξουν τον ρόλο περιστεριού της ειρήνης. H πολιτική απόφαση που έβγαλε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, το περασμένο σαββατοκύριακο, ισχυρίζεται μάλιστα ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι δήθεν άβουλη και υποτελής, κρύβοντας τα συμφέροντα που έχει η αστική τάξη της Ελλάδας από μια εμπλοκή στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Θοδωρής Χιώνης στον ΑΝΤ1: Η ανάπτυξή τους βασίζεται στα αποκαΐδια των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων





πηγη: 902

Μ. Βαρβιτσιώτης: Πουλήστε τα σπίτια σας για να... πληρώσετε τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων!





πηγη: Redfly Planet

Η «μικρή τηλεμαχία» και η ...καλόβολη «αριστερά»

Χρήσιμο γρανάζι των καπιταλιστών το αδελφάκι του ΣΥΡΙΖΑ στη Γερμανία


Η λεγόμενη «μικρή τηλεμαχία» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το βράδυ στη Γερμανία ενόψει των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτέμβρη. Σε αυτή συμμετείχαν ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Γιούργκεν Τριτίν, ο υποψήφιος των Φιλελευθέρων (FDP), Ράινερ Μπρύντερλε, καθώς και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Αριστεράς» (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι.

με λένε Γιάννη Ανδρουλιδάκη και απολύθηκα από το "Βήμα"


Ξημερώνει Δευτέρα. Δεν θα πάω για δουλειά…
Την Παρασκευή, κατά τις 11 το πρωί, δέχθηκα το τηλεφώνημα που περίμενα εδώ και καιρό από τον διευθυντή στην εφημερίδα. Με κάλεσε στο γραφείο του, όπου μου είπε ότι «βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση». Δε μου είπε σε ποια δυσάρεστη θέση βρίσκεται κι εγώ δεν μπήκα στον κόπο να τον βγάλω από αυτήν επισημαίνοντάς του εγώ σε ποια δυσάρεστη θέση βρίσκεται. Επειτα μου είπε ότι αυτός δεν ήθελε καθόλου να φύγω από την εφημερίδα και ότι λυπάται πολύ. Τον παρηγόρησα άκεφα για το κακό που τον βρήκε και εκείνος μου σημείωσε ότι ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Συμφώνησα μαζί του ότι το μέλλον είναι για όλους άδηλο, του είπα ότι δεν υπογράφω την απόλυση και έφυγα από το γραφείο του με την ψευτοπερηφάνεια εκείνου που είπε την καλύτερη ατάκα σε μια αμήχανη κουβέντα.

Ελλαδα-Κυπρος-Τουρκία: Κοινή πρωτοβουλία ενάντια στον πόλεμο στη Συρία

Από την περσινή τριμερή συνάντηση στην Κύπρο και την πορεία στις βρετανικές βάσεις
Τα Αντιιμπεριαλιστικά Κινήματα Ειρήνης της Τουρκίας, της Κύπρου και της Ελλάδας (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, η Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης) ενώνουν τη φωνή τους και καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τις τελικές προετοιμασίες των ιμπεριαλιστών για ακόμα ένα ληστρικό πόλεμο στην περιοχή μας.



Σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Για ακόμα μια φορά θέλουμε να καταγγείλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας το καλά οργανωμένο αιματοβαμμένο σχέδιο το οποίο στήθηκε και εκτελέστηκε για πάνω από δύο χρόνια τώρα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μιας άνευ προηγουμένου σφαγής του γείτονα συριακού λαού, κάτω από το λεγόμενο σύνθημα της προώθησης της δημοκρατίας.

3η Σεπτέμβρη...




Σήμερα είναι η επέτειος από τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη 1974 κι από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Στη συγκεκριμένη διακήρυξη διαβάζουμε:

«Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς» του ιμπεριαλισμού...

Αυτά έλεγαν τότε.

Οι «βλαχοδήμαρχοι» και οι υποκριτές



Αποπροσανατολιστικός καβγάς ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και στον οποίο ενεπλάκη και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος διά του προέδρου της Κώστα Ασκούνη, με αφορμή την αναφορά του Αλ. Τσίπρα στην ομιλία του στην ΚΕ του κόμματός του για «βλαχοδήμαρχους» που έχουν εκλεγεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πρέπει να «σαρωθούν». Η ΝΔ μιλά για προσβολή των ψηφοφόρων που στήριξαν και εξέλεξαν αυτούς τους δημάρχους, ο δε Κ. Ασκούνης λέει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την παρέμβαση επιλέγει «την πλήρη υποταγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημάρχων στο κόμμα και στο κομματικό συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας προκλητικά κάθε έννοια αυτονομίας και αυτοτέλειας του θεσμού».

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτοί θα φέρουν την Δημοκρατία στην Συρία..

Αυτά τα τσακάλια του πολέμου είναι που θέλουν να φέρουν την Δημοκρατία στην Συρία.. Σκληρές εικόνες μιας πραγματικότητας που δεν βιώνουμε αλλά την υποστηρίζουμε ένθερμα μέσα απο το ΝΑΤΟ..


Λιάνα Κανέλλη: Στόχος του αγώνα η ριζική ανατροπή της εξουσίας και όχι η αλλαγή του διεκπεραιωτή





πηγη: 902

Κάνουν το άσπρο μαύρο για να χτυπήσουν το ΚΚΕ


Μια σούπα όσων κατασκευασμένων ελεεινών «ρεπορτάζ» έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 30 χρόνια ενάντια στο ΚΚΕ σέρβιρε το περασμένο Σάββατο ο «Δρόμος της αριστεράς» στους αναγνώστες του. Σε αυτή τη σούπα, η αλήθεια δεν έχει καμία θέση, καθώς αναπαράγονται δημοσιεύματα που έχουν διαψευστεί πανηγυρικά, χωρίς πουθενά να αναφέρεται η διάψευση. Για τον συκοφάντη συντάκτη που υπογράφει με τα αρχικά Τ.Τ., μόνος στόχος είναι να ρίξει λάσπη στο ΚΚΕ και για να το πετύχει κάνει το άσπρο μαύρο και εκτίθεται.

Ο συντάκτης ως άλλος Γκέμπελς επιδιώκει να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις ότι τάχα το ΚΚΕ ασκεί σήμερα γενικευμένη επιχειρηματική δραστηριότητα για να το συκοφαντήσει. Γνωστή η τακτική του «πες πες ψέματα κάτι θα μείνει».

Τα ηθικά πλεονεκτήματα της πολυφωνίας της αριστεράς

Ο κατάπτυστος λακές του ιμπεριαλισμού Σαμαράς γλείφει τον Ομπάμα και προωθεί τον πόλεμο:

Αυστραλία: Συμμετοχή της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ σε κινητοποίηση ενάντια στην επέμβαση στη Συρία



Από τη συμμετοχή της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στην κινητοποίηση


Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας έγιναν σε Σίδνεϊκαι Μελβούρνη κατά της σχεδιαζόμενης στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και των μοναρχιών του Κόλπου κατά της Συρίας, με πρόσχημα την κατηγορία περί χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τα ελληνικά γεράκια


Τα υποκριτικά δάκρυα των αστικών Μέσων Ενημέρωσης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την υποτιθέμενη χρήση χημικών όπλων απ' την κυβέρνηση της Συρίας, έδωσαν γρήγορα τη θέση τους σε πιο σοβαρές και ουσιαστικές αναλύσεις. Κοινός τόπος η διαπίστωση της ευκαιρίας για την Ελλάδα να συνδιαμορφώσει την επόμενη μέρα στην περιοχή με την ενεργό εμπλοκή της στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία. Πανομοιότυπες ήταν και οι εκτιμήσεις, σχετικά με τον κίνδυνο να χάσει η χώρα το τρένο αν παραμείνει αμέτοχη, ως ουδέτερος παρατηρητής.

Λονδίνο: Δυναμική παρουσία του μπλοκ του ΚΚΕ στη διαδήλωση κατά της επέμβασης στη Συρία


                      


Με πανό «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» διαδήλωσαν το Σάββατο στο Λονδίνο μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην κινητοποίηση ενάντια στην επέμβαση στη Συρία.

Το μπλοκ του ΚΚΕ ξεχώρισε για τον παλμό, τη συγκρότηση και τη μαχητικότητά του και δεν υπήρχε σημείο της πορείας από το οποίο να πέρασε απαρατήρητο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα συνθήματα στα αγγλικά όπως «Their profits demand imperialist wars, Socialism our future, monopolies must fall» (Τα κέρδη τους ζητούν ιμπεριαλιστικούς πολέμους, Σοσιαλισμός το μέλλον μας, τα μονοπώλια πρέπει να καταρρεύσουν) τα φώναξαν και άλλοι διαδηλωτές.


πηγη: 902

Τα παραμύθια της (ΣΥΡΙΖΑικης) χαλιμάς και η (ιμπεριαλιστική) πραγματικότητα


Το παραμύθι του Ομπαμα





Στην ομιλία της ορκωμοσίας του, τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, ο Μπάρακ Ομπάμα έδωσε το στίγμα της δεύτερης θητείας του: έμφαση στα κοινωνικά δικαιώματα, στην ισότητα, στην προστασία των αδύναμων, των παιδιών, των γυναικών, των μεταναστών, των ομοφυλόφιλων. Χωρίς να κρύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, τόνισε ότι θα εργαστεί για την κοινωνική ασφάλιση και τα προγράμματα Medicaid, Medicare. Σκιαγράφησε την πορεία που επιθυμεί να ακολουθήσει – μια πορεία στον αστερισμό του Μάρτιν Λούθηρ Κινγκ και των προοδευτικών αρχών και αξιών της φιλελεύθερης πτέρυγας του Δημοκρατικού κόμματος. «Αυτό είναι το καθήκον της γενιάς μας – να κάνουμε αυτές τις λέξεις, αυτά τα δικαιώματα, αυτές τις αξίες της ζωής και της ελευθερίας και της αναζήτησης της ευτυχίας (σσ: πρόκειται για αναφορά στη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας) πραγματικότητα για όλους τους Αμερικανούς».

Για τη νόμιμη διάθεση ληγμένων τροφίμων



«Οι χορτασμένοι μιλάνε στους πεινασμένους για τις μεγάλες μέρες που θα 'ρθουνε»
Μπέρτολτ Μπρεχτ




...και συγκεκριμένα για την 1ηΣεπτέμβρη, οπότε με βάση τη «Νέα Υγειονομική Διάταξη» που διέπει τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος (τροφίμων, ποτών και υπηρεσιών) και τους «Νέους Κανόνες Διακίνησης / Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ)» η κυβέρνηση δίνει το πράσινο φως για τη νόμιμη διάθεση μη ευαλλοίωτων τροφίμων, όπως μακαρόνια, φακές, ρύζι κ.λπ., των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει παρέλθει.



Στη νέα διάταξη γίνεται αναθεώρηση του άρθρου 31 της αγορανομικής διάταξης (ΑΔ) 07/2009, σύμφωνα με την οποία τα ληγμένα προϊόντα θα πωλούνται υποχρεωτικά σε χαμηλότερη τιμή.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση πολλοί εκπρόσωποι του εμπορίου(1), καταναλωτικών ενώσεων (2), αλλά και επιστήμονες (3) αναφέρουν, σχεδόν όλοι με μια φωνή, τα κατά αυτής της διάταξης και το πώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα καλύτερα. Αναγνωρίζεται και απ' τους ίδιους ότι η διάθεση ληγμένων τροφίμων ή τροφίμων που είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης τους δεν είναι ελληνική πατέντα, αλλά εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια και σε άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ, π.χ. Μεγάλη Βρετανία.

Η συζήτηση αυτή έχει ως κύρια μέτωπα το άμεσο ζήτημα της ασφάλειας της υγείας των καταναλωτών, την κατηγοριοποίηση των πολιτών (λ.χ. πολίτες - καταναλωτές δεύτερης κατηγορίας), τον ήδη ανεπαρκή έλεγχο απ' τις αρμόδιες αρχές και την επερχόμενη ασυδοσία των εταιρειών και των εστιατορίων.

Εχει ενδιαφέρον ο τρόπος με τον οποίο ουσιαστικά «διαφημίζεται» το μέτρο αυτό από διάφορους φορείς. Συγκεκριμένα, η Ενωση Καταναλωτών Ηρακλείου Κρήτης (ΕΝΚΗ Κρήτης) αναφέρει χαρακτηριστικά: «(...) Η ΕΝΚΗ πιστεύει ότι εφόσον όλοι αυτοί οι κανόνες τηρηθούν ευλαβικά τότε το μέτρο αυτό μπορεί να αποβεί επωφελές για τα οικονομικά των καταναλωτών. Αλλωστε ο θεσμός της διάθεσης προϊόντων περιορισμένης διατηρησιμότητας στην Ευρώπη ισχύει από ετών χωρίς προβλήματα. Επειδή όμως στη χώρα μας είναι πασίγνωστη η παραβατικότητα που εδράζεται στον αναποτελεσματικό έλεγχο και την ατιμωρησία των παρανομούντων συμβουλεύουμε τους καταναλωτές να αγοράζουν και να καταναλώνουν με μέγιστη προσοχή τα προϊόντα περιορισμένης διατηρησιμότητας, ιδίως τα τρόφιμα, ελέγχοντας διεξοδικά τις ημερομηνίες και την μακροσκοπική υφή (εμφάνιση) τους»(4).

Ουσιαστικά καλούν το λαό να διαχειριστεί τη φτώχεια του. Να αναλάβει αυτός την ευθύνη για την κατανάλωση ληγμένων τροφίμων. Σκόπιμα βάζουν μπροστά ότι αν προκύψει κάτι με την κατανάλωση ληγμένων τροφίμων θα είναι λόγω της παραβατικότητας και της ατιμωρησίας. Είναι υποκριτικό να καλούν για τήρηση της νομοθεσίας όταν η ίδια η ευρωπαϊκή νομοθεσία προάγει τα διατροφικά σκάνδαλα. Δεν είναι και τόσο μακρινό το παράδειγμα με το αλογίσιο κρέας.


Δεν χωρά αμφιβολία ότι η διάθεση ληγμένων τροφίμων θα επιδεινώσει την ήδη επιδεινωμένη υγεία του λαού. Γιατί, για παράδειγμα, μια αστοχία στη συσκευασία ενός τροφίμου θα επιταχύνει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών με άμεση επίπτωση στην υγεία των καταναλωτών. Οταν μάλιστα αυτό συμβεί σε ένα ληγμένο τρόφιμο, η επίπτωση στην υγεία μπορεί να είναι κάτι περισσότερο από μια γαστρεντερική διαταραχή, ειδικά στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.



Δεν είναι καθόλου απίθανο, αφού δεν ορίζεται στο νόμο, να δούμε τα δημόσια νοσοκομεία και τους παιδικούς σταθμούς να προμηθεύονται ληγμένα τρόφιμα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις περικοπές που έχουν γίνει στην Υγεία και την Πρόνοια.

Η εξέλιξη με τη διάθεση ληγμένων τροφίμων μπορεί να σηματοδοτήσει και την αλλαγή του εύρους διατηρησιμότητας των τροφίμων, το οποίο σήμερα ορίζεται αυθαίρετα απ' τα ίδια τα μονοπώλια. Οι εταιρείες ορίζουν ως ημερομηνία λήξης τη χρονική περίοδο πέρα από την οποία το τρόφιμο δεν είναι πλέον αποδεκτό από τον καταναλωτή μιας και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά έχουν εμφανώς αλλοιωθεί. Βέβαια, η μικροβιολογική σταθερότητα του τροφίμου μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερη και έτσι να είναι ακόμα ασφαλές για κατανάλωση. Επομένως, η κυβέρνηση με τη διάταξη αυτή δίνει ένα ακόμη όπλο στις βιομηχανίες τροφίμων να βγάλουν κέρδη και απ' τα ληγμένα προϊόντα τα οποία με την υπάρχουσα κατάσταση θα γύριζαν πίσω. Αυτό θα ανοίξει και το δρόμο και σε άλλα προϊόντα στο μέλλον να αλλάξουν τα όρια διατηρησιμότητας.

Ο δρόμος αυτός θα κάνει ακόμα πιο διακριτό το διαχωρισμό ανάμεσα στην ασφάλεια των τροφίμων και στην ποιότητα και έτσι στο πώς θα ορίζεται ο κώδικας τροφίμων, ποια θα είναι τα όρια χρήσης πρόσθετων ουσιών, ποιες θα είναι οι πρώτες ύλες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή τροφίμων κ.λπ.

Ο διαχωρισμός της ασφάλειας των τροφίμων απ' την ποιότητα γίνεται ήδη στο υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ. Για παράδειγμα, υπάρχουν στα ράφια τα λεγόμενα ανακατασκευασμένα τυριά. Είναι τυριά που γυρίζουν πίσω στις εταιρείες και τα παίρνουν τα λιώνουν ξανά και τα αναμειγνύουν με περισσότερα συντηρητικά, πρόσθετα γεύσης και υφής, και τα οποία έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα. Είναι γνωστό ότι διατροφή πλούσια σε τέτοια λιπαρά οξέα συμβάλλει στην εμφάνιση και ανάπτυξη καρδιαγγειακών νοσημάτων. Τα προϊόντα αυτά μπορεί να είναι ασφαλή δε σημαίνει όμως ότι είναι κατάλληλα και ότι πρέπει να αποτελούν μέρος της διατροφής του λαού. Αρα, ενώ βάζουν το ζήτημα ότι με τη διάταξη αυτή θα πλημμυρίσει η αγορά με προϊόντα κακής ποιότητας, κρύβουν ότι αυτό συμβαίνει ήδη εδώ και πολλά χρόνια με διάφορα είδη επεξεργασμένων και τυποποιημένων τροφίμων και σε εποχές μη μνημονιακές και με θετικά πρόσημα στην καπιταλιστική ανάπτυξη. Σίγουρα, όμως, η εξέλιξη αυτή θα στρέψει περισσότερο κόσμο απ' ό,τι πριν στην κατανάλωση τέτοιων τροφίμων.


Γίνεται ολοφάνερο ότι ανάλογα με το ποια φάση περνάει η καπιταλιστική οικονομία, γίνονται και οι ανάλογες προσαρμογές στη νομοθεσία του αστικού κράτους, για να μπορέσει να ξεκολλήσει η ανάπτυξη του κεφαλαίου όταν αυτή απειλείται.



Θέλοντας κάποιοι να αποσπάσουν την οικονομία απ' την πολιτική και κατ' επέκταση απ' τις αξίες και τα ιδανικά που αναπτύσσονται μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία, βγάζουν το ουμανιστικό τους προφίλ και διακηρύττουν ότι, για παράδειγμα, το γεγονός ότι σήμερα...«σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου το 40% των παραγόμενων τροφίμων καταλήγουν στα σκουπίδια των ανεπτυγμένων χωρών, ενώ την ίδια στιγμή, εκατομμύρια ανθρώπων υποσιτίζονται ή πεθαίνουν από ασιτία... Η τόσο μεγάλη σπατάλη φυσικών και ανθρώπινων πόρων, γεννά πολλές αμφιβολίες και ερωτήματα για το ανθρώπινο πρόσωπο της σύγχρονης ανεπτυγμένης κοινωνίας μας...»(5)

Κρύβουν ότι η κατασπατάληση πόρων και πρώτων υλών είναι γνώρισμα του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, όπου τον καπιταλιστής δεν τον ενδιαφέρει τι ανάγκες έχει η κοινωνία, τι προϊόντα παράγει ο άλλος καπιταλιστής, αλλά αυτό που τον νοιάζει είναι το πώς θα μπορέσει να βγάλει κέρδος σε έναν τομέα όπως είναι τα τρόφιμα, κατεβάζοντας το κόστος και πλημμυρίζοντας την αγορά με φτηνά προϊόντα για να μπορέσει να κερδίσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο. Κρύβουν ότι ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είναι αυτός που δημιουργεί πεινασμένους, αφού η ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και η ιδιοποίηση του τελικού προϊόντος (λ.χ. στο τρόφιμο) είναι αυτή που στερεί από το λαό που παράγει την πρόσβαση στα τρόφιμα και στα άλλα προϊόντα.


Λύση στο ζήτημα της διατροφής του λαού με ασφαλή και ταυτόχρονα ποιοτικά προϊόντα υπάρχει. Αυτή η λύση περνάει πρώτα και κύρια απ' την πάλη του ίδιου του λαού και του εργατικού κινήματος να μη δεχτεί, στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε, με τέτοια ανάπτυξη της τεχνολογίας, να τρώει ληγμένα τρόφιμα. Να μη δεχτούμε και να μην κάνουμε βήμα πίσω απ' την απαίτηση να τρώμε ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα. Στο όνομα της κρίσης και ότι δεν τα βγάζουμε πέρα να μη δεχτούμε να συμβιβαστούμε με την κατάσταση αυτή. Να γίνει κατανοητό και με αφορμή τα ληγμένα τρόφιμα, ότι αυτό το σύστημα, αυτή η οικονομία σαπίζει, ό,τι είχε να δώσει το έδωσε, από 'δώ και πέρα μόνο ληγμένα τρόφιμα, σπίτια χωρίς ηλεκτρικό, άνεργους και άστεγους έχει να προσφέρει. Η μόνη λύση πλέον είναι η απαγκίστρωση απ' αυτόν το δρόμο ανάπτυξης, απ' τον καπιταλισμό και απ' τους δεξιούς και αριστερούς διαχειριστές του.



Η συμπόρευση με το ΚΚΕ, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας με προοπτική τη λαϊκή εξουσία και οικονομία γίνονται επιτακτικές για να μπορέσει ο λαός να διώξει από πάνω του όλα εκείνα τα βαρίδια που του στερούν και την πρόσβαση σε ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα. Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να το διασφαλίσει αυτό, αφού δε θα προσκρούει η ανάπτυξη της οικονομίας στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, δε θα παράγει τρόφιμα για το κέρδος αλλά για τις ανάγκες του λαού. Μόνο το λαϊκό κράτος και η κυβέρνησή του μπορούν να αναπτύξουν όλους τους τομείς για ποιοτικά προϊόντα, απ' την αγροτική παραγωγή, μέχρι τη διάθεσή τους. Μόνο με την εξουσία στα χέρια του λαού θα μπορεί να αναπτύξει την έρευνα και την τεχνολογία για τρόφιμα με υψηλή διατροφική αξία, αφού θα την έχει απαγκριστρώσει απ' τις επιταγές της ΕΕ και τις ανάγκες των μονοπωλίων.



Παραπομπές:

1. Ελεύθερη Ωρα, 29-08-2013, σελ. 10

2. www.ekpizo.gr (Ληγμένα τρόφιμα;...όχι, ευχαριστώ!)

3. Ελεύθερη Ωρα, 29-08-2013, σελ. 11

4.http://www.prismanews.gr/index.php/crete/item/56824-enwsi-katanalwtwn-ligmena-trofima

5. www.ekpizo.gr (Ληγμένα τρόφιμα;...όχι, ευχαριστώ!)


ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Εμπλοκή στον πόλεμο για λογαριασμό του κεφαλαίου

Ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα γίνει τελικά η επίθεση στη Συρία, η βάση της Σούδας είναι «κλειδί» για τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια στην περιοχή


Πρόθυμη να αναλάβει καθήκοντα στη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, κυρίως με την παραχώρηση της βάσης της Σούδας, είναι η ελληνική κυβέρνηση. Τις προθέσεις της επιβεβαίωσαν οι διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις των προηγούμενων ημερών, με συμμετοχή του Αντ. Σαμαρά, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ε. Βενιζέλου, και του υπουργού Εθνικής Αμυνας,Δ. Αβραμόπουλου.



Στη διάρκεια αυτών των συσκέψεων συμφωνήθηκε η παροχή κάθε είδους «διευκόλυνσης» στις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών «συμμάχων», που σημαίνει ότι σε περίπτωση ΝΑΤΟικού αιτήματος, θα δοθεί αυτόματα η δυνατότητα χρήσης των βάσεων στο ελληνικό έδαφος. Στη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου, την Πέμπτη το βράδυ, αποφασίστηκε και τυπικά η παραχώρηση της βάσης της Σούδας και του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καλαμάτας, αν ζητηθούν.