Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στο 39ο Φεστιβάλ



Διαβάστε την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στις εκδηλώσεις 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα:

«Φίλες και Φίλοι,

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και θερμά συγχαρητήρια θέλουμε να εκφράσουμε, εκ μέρους της ΚΕ του Κόμματος, στους ΚΝίτες και τις ΚΝίτισσες που ακούραστα, με μεράκι, αισιοδοξία και αυταπάρνηση έδωσαν τη μάχη για να φτάσει το μήνυμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του "Οδηγητή" πλατιά στη νεολαία, στα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Ποιό παρακράτος; Εδώ έχουμε κράτος κύριε!



Από την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ


Με δακρυγόνα επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ όταν επιχείρησαν να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας τους από τις 12 μεσημέρι, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του Μαρτίνου, μαζί με φορείς της περιοχής. Δεκαπέντε λεπτά αφού έκλεισαν την Εθνική Οδό, ο επικεφαλής των ΜΑΤ έδωσε εντολή στις 6 διμοιρίες να απωθήσουν τους διαδηλωτές με δακρυγόνα. Ακολούθησαν συμπλοκές με τα ΜΑΤ να επιτίθενται στους συγκεντρωμένους, ενώ σημειώθηκαν αρκετοί τραυματισμοί.

Ναι Θέμο, δεν ξεχνάμε τον φασισμό και τους υποστηρικτές του

Το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί αύριο με πρωτοσέλιδη φωτογραφία του μαχαιρωμένου Παύλου Φύσσα να ξεψυχά στην αγκαλιά της συντρόφου του.

Στη λεζάντα γράφει «δεν ξεχνώ τον φασισμό» και πάνω από τη φωτογραφία διαφημίζονται...

Νίκαια: Σε νέα διαδήλωση εξελίχθηκε και η σημερινή συγκέντρωση ενάντια στα συσσίτια μίσους της ΧΑ



                       

Ολοκληρώθηκε η διαδήλωση που ξεκίνησε στις 10 το πρωί με συγκέντρωση στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια, που διοργάνωσαν ταξικά συνδικάτα και φορείς του Πειραιά, ενάντια στα συσσίτια του μίσους που διοργανώνει η Χρυσή Αυγή. Νωρίτερα στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά,Νίκος Ξουράφης, επικεφαλής της γραμματείας του ΠΑΜΕ στον Πειραιά. Όπως σημείωσε στην ομιλία του «τα φασιστοειδή πήραν ήδη την απάντηση στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινίου, της Νίκαιας. Οι μαζικές συγκεντρώσεις του λαού του Πειραιά δίνουν ξεκάθαρα το μήνυμα: Οι φονιάδες ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας. Το λαϊκό κίνημα δεν θα τους αφήσει να ανασάνουν. Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν υπάρχει αξίωση του κεφαλαίου όπου ο συρφετός της Χρυσής Αυγής να μην την έκανε σημαία του. Το κίνημα, η εργατιά, ο λαός καμιά σχέση δεν μπορεί να έχει με τους δολοφόνους, τα τσιράκια των αφεντικών. Έχει τις δικές του αξίες, ξένες και εχθρικές για τους φασίστες και το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.
Με αυτές τις αξίες, με οργανωμένη ταξική πάλη μπορεί να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα, να στείλει τους φασίστες στις τρύπες τους, να μην τους επιτρέπει να εξαπλώσουν αυτό που αποπνέουν: Την μπόχα, τη σαπίλα που τους γέννησε και τους θρέφει. Να στείλει τον καπιταλισμό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Στέλεχος της ΝΔ ζητά από την Αστυνομία: «Σακατέψτε στο ξύλο τα αναρχοκομμούνια, μέχρι λιποθυμίας…Τι συλλήψεις και πράσινα άλογα, δεν έχουμε χρήματα για τέτοιες πολυτέλειες…»


Η "περίφημη" Χριστίνα Σιδέρη στέλεχος της ΝΔ ζητά από την αστυνομία να χτυπά μέχρι λιποθυμίας τους διαδηλωτές (ΦΩΤΟ)
To... ακροδεξιό "μπουμπούκι" της Νέας Δημοκρατίας, η περίφημη Χριστίνα Σιδέρη που διετέλεσε τομεάρχης Β3 του κόμματος επανήλθε δριμύτερη μέσω social media. Για να θυμηθούμε όμως ποια είναι διαβάστε το άρθρο του INSIDER: Η Χριστίνα Σιδέρη στέλεχος της ΝΔ ζητάει να συλληφθούν οι γονείς του Αλέξη Γρηγορόπουλου!

Για το άρθρο «Εκλογές και ρόπαλα» η «Αυγούλα» και η θέση μας



Στο χτεσινό «Ριζοσπάστη» δημοσιεύσαμε αποσπάσματα άρθρου του Μίκη Θεοδωράκη, με τίτλο «Εκλογές και ρόπαλα». Το άρθρο αναφερόταν σε μια συζήτηση που έγινε στο διάλειμμα της συναυλίας στο Ηρώδειο για τα 50 χρόνια στο τραγούδι της Μαρίας Φαραντούρη, στην οποία παρευρίσκονταν, εκτός από τον Μίκη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Φώτης Κουβέλης και ο Αλ. Τσίπρας, καθώς και αρκετοί άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι και για την οποία η «Αυγή» και κάποιες άλλες εφημερίδες τις προηγούμενες μέρες έγραψαν, αποσιωπώντας τι ακριβώς διεμείφθη εκεί, αναδεικνύοντας ως ζήτημα ότι ο Μίκης έδωσε γραμμή να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Στο άρθρο του ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αναφέρεται στη συγκεκριμένη συζήτηση, αποκαθιστώντας τι ακριβώς είπε στο Ηρώδειο (θυμίζουμε ότι ανάμεσα στα άλλα είπε ότι «το ΚΚΕ είναι ο βράχος μας», ενώ αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα, την κρίση και τη δράση της Χρυσής Αυγής επαναλαμβάνοντας τη θέση του για το πώς αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα κόμματα, ιδιαίτερα της «αριστεράς»)

«Ο φασισμός είναι καπιταλισμός»



«Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός.

Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί; Πώς να 'χει η αλήθεια αυτή πραχτική σημασία;

H συνέντευξη του Μπογιόπουλου στον Σ.Κοτρώτσο (Realfm)

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βορίδης και τα μαθήματα δημοκρατίας στο ΚΚΕ

Μιλώντας σήμερα στο «Βήμα fm», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης είπε μεταξύ άλλων:«Δεν υιοθετώ την αντίληψη του συνταγματικού τόξου. Τι σημαίνει; Οτι υπάρχουν τα κόμματα που είναι προσηλωμένα στο Σύνταγμα και άλλα που δεν είναι; Αυτό εννοεί το συνταγματικό τόξο; Εκεί λοιπόν θα ανοίξει μια συζήτηση για το ΚΚΕ, το οποίο απεριφράστως δηλώνει ότι στόχος είναι η ανατροπή του συγκεκριμένου αστικού Συντάγματος όταν και όποτε το επιτρέψουν οι συνθήκες. Είναι εντός ή εκτός συνταγματικού τόξου; Θα ανοίξουμε μια δύσκολη συζήτηση. Γι' αυτό και δεν συζητώ για τα συνταγματικά τόξα, αλλά για τα κόμματα και τις ιδεολογίες τους και να κρίνονται ως τέτοιες. Το θέμα της νομιμότητας με απασχολεί και θεωρώ ότι όλα τα κόμματα, ανεξαρτήτως του ποια προοπτική βλέπουν και αν βλέπουν επαναστατική προοπτική, έχουν ευθύνη τηρήσεως της νομιμότητας. Αυτό είναι για μένα το μέτρο της κρίσης και εκεί κατ' επανάληψη έχω στηλιτεύσει μια ολόκληρη αντίληψη της Αριστεράς, η οποία θέλει να εμφανίζεται ως ριζοσπαστική και επαναστατική δύναμη και καταλήγει να αμφισβητεί η ρητορική της τη νομιμότητα. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη; Δεν είναι νόμος στο πολίτευμά μας. Νόμος είναι ό,τι ψηφίζεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ανοίγει μια συζήτηση στην οποία κανείς οφείλει να είναι ξεκάθαρος».

Σ. Πουλικόγιαννης στον ΣΚΑΪ: Στο φως της ημέρας ο λαός και το κίνημα θα αποκαλύψουν το βρώμικο ρόλο της Χρυσής Αυγής





πηγη: 902

Κ. Παπαδάκης: Προσπαθούν να εξισώσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό





πηγη: 902

Η αφιέρωση των KollektivA στον Παύλο Φύσσα στο 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ





πηγη: Redfly Planet

Η παρέμβαση της μητέρας του Παυλου Φυσσα σήμερα στο ΣΚΑΙ





πηγη: NewsIt

Τσακίστε τον!


Τα παρακάτω δημοσιεύτηκαν πριν από ένα χρόνο (16/9/2012) στην εφημερίδα «Καθημερινή», σε άρθρο υπό τον τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία», και φέρουν την υπογραφή του Στ. Κασιμάτη. Εγραφε τότε ο εν λόγω κύριος:

Τι σήμαινε να είσαι φοιτητής στην ΕΣΣΔ

Ο Δ. Κοιλάκος μιλάει στο πολυπληθέστατο φοιτητικό κοινό

Η συζήτηση για τις ανώτατες σπουδές στο σοσιαλισμό και το τι σήμαινε να είσαι φοιτητής στην ΕΣΣΔ, που έγινε στο χώρο ΑΕΙ - ΤΕΙ δεν επιδίωκε μόνο να αναδείξει την ανωτερότητα του σοβιετικού πανεπιστημίου και τα θαυμαστά επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης σε αντιπαραβολή με την πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι χιλιάδες σπουδαστές στη χώρα μας. Αλλά και να αναδείξει το έδαφος στη βάση του οποίου πραγματοποιήθηκαν όλα αυτά τα επιτεύγματα, απαντώντας στο ερώτημα πώς μπορούν όλα αυτά να γίνουν πράξη και να αλλάξει η σημερινή κατάσταση.

Δείτε τη συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα στον ΑΝΤ1





πηγη: 902

Χοντρή προβοκάτσια



Κάποιες ιστοσελίδες ειδικευμένες στις αντιΚΚΕ προβοκάτσιες (π.χ. «makeleio.gr», «Defencenet»), έγραψαν σήμερα ότι ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, πριν ενταχθεί στη Χρυσή Αυγή,«ήταν μέλος του ΚΚΕ στα Πετράλωνα», ότι πρόκειται για«απολύτως διασταυρωμένη είδηση» και κουνούσαν το δάκτυλο στο ΚΚΕ, ζητώντας να δώσει απαντήσεις! Είναι γνωστές, χρυσαυγίτικων απόψεων, ιστοσελίδες. Με αξιοσημείωτη ταχύτητα, όπως γίνεται πάντα με τα αντιΚΚΕ μυθεύματα στο διαδίκτυο, το δημοσίευμα αναπαράχθηκε. Η βρομιά που διέρρευσαν χρυσαυγίτες και χαφιέδες, είχε ήδη σπαρθεί στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Ετσι, στην ιστοσελίδα «Newsbomb», την οποία διευθύνει ο Κ. Χαρδαβέλλας, εμφανίστηκε η εξής προβοκατόρικη ανάρτηση: «Αίσθηση προκαλεί επίσης η επισήμανση του Ρουπακιά για την πολιτική τοποθέτησή του. Φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι ανήκε σε άλλο κομματικό σχηματισμό και συγκεκριμένα στο ΚΚΕ, από το οποίο αποστασιοποιήθηκε επειδή στη "Χρυσή Αυγή" θα μπορούσε να εξασφαλίσει "τα προς το ζην"». Το ίδιο μεταδόθηκε και από την τηλεόραση «ACTION». Με παρέμβαση στο «Newsbomb», το ΚΚΕ διέψευσε πλήρως τα μυθεύματα. Κατήγγειλε το δημοσίευμα σαν κατασκευή και προβοκάτσια, που στόχο έχει να δώσει άλλοθι στο χρυσαυγίτη δολοφόνο και με ψευτιές να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Ο διαχειριστής του site υποχρεώθηκε να «κατεβάσει» την ανάρτηση. Οι άλλες, χρυσαυγίτικης κοπής ιστοσελίδες, συνεχίζουν να έχουν δημοσιευμένη τη βρομιά, παρά τις παρεμβάσεις του ΚΚΕ. Είναι επικίνδυνοι και αδίστακτοι. Επιβεβαιώνεται ότι είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να πλήξουν το ΚΚΕ για να χτυπήσουν το κίνημα. Ο λαός να επαγρυπνά.

πηγη: 902

Βαστάζοι του συστήματος




Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν είναι μόνο η ιστορική εμπειρία που το επιβεβαιώνει. Είναι οι θέσεις της και η ίδια της η δράση. Δεν υπάρχει αξίωση βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών που ο χρυσαυγίτικος συρφετός να μην έκανε σημαία του. Τι ζητάνε σήμερα τα αφεντικά; Φτηνούς και υποταγμένους εργάτες ή στη γλώσσα τους «μείωση του κόστους εργασίας και κοινωνική συνοχή». Μέτρα, δηλαδή, ικανά να τους ξελασπώσουν απ' την καπιταλιστική κρίση, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους, με αποτελειωμένη την εργατική τάξη. Σε απευθείας σύνδεση με μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές η χρυσαυγίτικη αγέλη αναμεταδίδει τις αξιώσεις τους.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τη μάχη εντυπώσεων στη Βουλή καυτηρίασε η Λ. Κανέλλη





πηγη: 902

Θανάσης Παφίλης στο ρ/σ ΣΚΑΪ: Οι μέθοδες που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή είναι στην υπηρεσία του καπιταλιστικού συστήματος




πηγη: 902

Νίκος Σοφιανός στον ΑΝΤ1: Το ίδιο το εργατικό κίνημα να τσακίσει τη Χρυσή Αυγή ,Ν. Καραθανασόπουλος στον ΣΚΑΪ: Η Χρυσή Αυγή θα αντιμετωπιστεί με την οργανωμένη πάλη του λαού



Λ. Ράζου στο MEGA: Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος





πηγη: 902

"Να κάτσουμε κάτω όλοι και να τα βρούμε"...-Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα


Mιλάνε για κόμματα του "συνταγματικού τόξου" και για γενικά "δημοκρατικά" κόμματα.
Δημοκρατικά κόμματα ποιας Δημοκρατίας όμως;
Καιρός να πούμε τα σύκα συκα και τη σκάφη σκάφη.
Υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν τη "δημοκρατία" της αστικής τάξης, που όσο η αστική ταξη είχε προοδευτικά χαρακτηριστικά μπορούσε να λέγεται δημοκρατία, που όμως τώρα γίνεται καθημερινά όλο και πιο φανερό ότι πρόκειται για μια στυγνή δικτατορία του κεφαλαίου και των μονοπωλίων που σαρώνει τις ζωές των απλών ανθρώπων του λαού.

Bίντεο του ΠΑΜΕ για τη Χρυσή Αυγή





Μανος Χατζιδάκις: Ο νεοναζισμός δεν είναι οι άλλοι...

"Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και ...
κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του.

Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία. Αυτή η παιδεία που δεν εφησυχάζει ούτε δημιουργεί αυταρέσκεια στον σπουδάζοντα, αλλά πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα και την ανασφάλεια. Όμως μια τέτοια παιδεία δεν ευνοείται από τις πολιτικές παρατάξεις και από όλες τις κυβερνήσεις, διότι κατασκευάζει ελεύθερους και ανυπότακτους πολίτες μη χρήσιμους για το ευτελές παιχνίδι των κομμάτων και της πολιτικής. Κι αποτελεί πολιτική «παράδοση» η πεποίθηση πως τα κτήνη, με κατάλληλη τακτική και αντιμετώπιση, καθοδηγούνται, τιθασεύονται.

Μικρή διδακτική ιστορία από την Αγγλία

...Όπου μαθαίνουμε ότι πιο πολύ από τους υπαλλήλους του, ο εργοδότης αγαπά αυτούς που τους τρομοκρατούν.


Ο Tommy Robinson, ψευδώνυμο του Stephen Yaxley-Lennon, είναι συνιδρυτής της φασιστικής οργάνωσης English Defense League (EDL) στην Αγγλία. Εξέτισε ένα χρόνο φυλακή για επίθεση σε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που επεχείρησε να τον σταματήσει καθώς χτυπούσε την κοπέλα του. Έχει επίσης καταδικαστεί για ναρκωτικά, επίθεση, οργάνωση επεισοδίων μεταξύ χούλιγκαν της ομάδας Λούτον και της ομάδας Νιούπορτ Κάουντι στο Λούτον, επίθεση (με κουτουλιά) κατά άλλου μέλους του EDL, εξαπάτηση, και χρήση πλαστού διαβατηρίου.

Πώς να καταστείλετε ένα νεολαιίστικο κίνημα...

Μια και μπρος τον κίνδυνο συσπείρωσης των λαϊκών δυνάμεων, μετά την χθεσινή δολοφονία, πήρε και πάλι εμπρός η φάμπρικα του "μπάχαλου", αναδημοσιεύουμε εδώ ένα παλιότερο και χρηστικότατο κείμενο, που θα μας χρησιμεύσει και σαν παραπομπή σε μελλοντικές αναρτήσεις.

«Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη»...

«Σκοτώσανε το γιο του μαστρο-Τάκη, που κουβαλάει λαμαρίνες στη Ζώνη»!

«Κι ο Παύλος στη Ζώνη δούλευε μέχρι το 2003»...

Είναι λόγια ενός από τους φίλους του Παύλου Φύσσα, του παλικαριού που δολοφονήθηκε από την αγέλη των φασιστών.

Η Χρυσή Αυγή, αυτή η ναζιστική συμμορία, ο εσμός των αποβρασμάτων, των βγαλμένων από τον κοινωνικό απόπατο, δεν πέταξε χτες τη μάσκα. Δεν είχε ποτέ μάσκα.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Πέτρος Πουντίδης (totem) στην Ελληνοφρένεια για τη δολοφονία του Παύλου





πηγη: Red River

ΟΝΝΕΔ: Συνεπής στη γραμμή ''Καταδικάζουμε τη βια απο οπου και αν προέρχεται'', μηπως ξεxνάτε κατι;

Η άποψη της ΟΝΝΕΔ για τη δολοφονία του Παυλου Φυσσα

Κερατσίνι: Μεγαλειώδης συγκέντρωση - απάντηση στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής


                
Με μια μεγαλειώδη πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας καταδίκασαν τη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες.

Το σύνθημα «Κερατσίνι πόλη εργατών, έξω τα τσιράκια των εφοπλιστών ακούστηκε σε όλη την εργατούπολη.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (δείτε εδώ τη δήλωση).

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα στη συγκέντρωση καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης στην Αμφιάλη





πηγη: 902

Συγκλονιστική Κανέλλη και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα



                                                     

«Από το Πέραμα ως το Κερατσίνι,
φασίστας δεν πρόκειται να μείνει»




                         


πηγη: Μποτίλια στον Ανεμο

'Αποψη προσωπική



   Τετάρτη 18-09-2013. Η μέρα απο το πρωί σου δημιουργεί ενα κακο προαίσθημα για αυτα που θα επακολουθήσουν. Ανοίγεις τον υπολογιστή για να κάνεις την καθιερωμένη βόλτα στην ενημέρωση πριν ασχοληθείς με τα υπόλοιπα που τρέχουν. Στο προφίλ  του ιστολογίου βλέπεις την είδηση για τη δολοφονία του Παύλου Φυσσα. Παγώνεις, το ήξερες, το έλεγες εδω και καιρό οτι θα συμβεί κατι τέτοιο μα δεν ήθελες να το πιστέψεις. Τωρα κοιτας τη φωτογραφία του Παύλου αλλα δεν αντέχεις να αντικρύσεις το βλέμμα του. Απο το μυαλό σου περνάνε διάφορα, ο συμμαθητής σου  και μια άλλη μακρινή συγγενή σου  που ψηφίζουν τους φασίστες και αναγουλιάζεις.

«Έστησαν στο γιο μου καρτέρι θανάτου γιατί κατηγόρησε Χρυσαυγίτες» - Η συγκλονιστική μαρτυρία του πατέρα του 34χρονου που δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι - «Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα, μου είπε ο γιατρός»


Καρτέρι θανάτου έξω από καφετέρια στο Κερατσίνι έστησαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον 34χρονο Παύλο Φύσσα. Μια μαχαιριά στην καρδιά ήταν αρκετή για να του κόψει το νήμα της ζωής.



Το άγριο φονικό έγινε μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, η οποία κάλεσε για βοήθεια αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο, αλλά η απάντηση που πήρε ήταν πως οι επιτιθέμενοι «είναι πολλοί», καταγγέλλει ο πατέρας του άτυχου 34χρονου.

Εμείς εδώ, με τα πεζούλια μας...




Η «ΦΑΓΕ» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακόμισε στο Λουξεμβούργο.

Η «COCA COLA - 3Ε» (των Ελλήνων μεγαλομετόχων καπιταλιστών) μετακόμισε στην Ελβετία.

Η «ΒΙΟΧΑΛΚΟ», η μητρική εταιρία ενός ομίλου που περιλαμβάνει 80 περίπου εταιρείες, με εξαγωγές σε 60 χώρες περίπου, που ο μεγαλοκαπιταλιστής μεγαλομέτοχός της διορίστηκε προσφάτως (μαζί με εκείνον της «COCA COLA») στο ΔΣ της Eurobank, που τον περασμένο Φλεβάρη ήταν μεταξύ της εκλεκτής συντροφιάς βιομηχάνων τους οποίους δεξιώθηκε ο κ. Σαμαράς στο Μαξίμου, μετακομίζει στο Βέλγιο...

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το παράδειγμα της ΒΙΟΜΕ



Και ταυτόχρονα να δεσμευτώ και για την πρόταση νόμου και για έναν συνολικό σχεδιασμό ο οποίος θα δώσει μια άλλη προοπτική. Η μάχη η οποία δίνουμε και δίνετε -πρώτα εσείς τη δίνετε- είναι μια μάχη ταξική, είναι μια σύγκρουση ταξική (...) Και πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας θα δικαιωθεί και θα έχει αποτελέσματα», Αλ. Τσίπρας, 27 Φλεβάρη 2013, ομιλία σε εργαζόμενους στη ΒΙΟΜΕ.

Παπαγαλάκια του ΣΕΒ οι ναζί

Ιδια παπαγαλάκια του ΣΕΒ οι ναζί της Χρυσής Αυγής έσπευσαν να αναπαραγάγουν τα αιτήματα των βιομηχάνων για ακόμα μεγαλύτερα προνόμια. Αφορμή αυτή τη φορά η μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, όπως αποφάσισαν οι μεγαλομέτοχοι του ομίλου, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερους όρους κερδοφορίας, ευκολότερη πρόσβαση στις χρηματαγορές και εντονότερη κλιμάκωση της εκβιαστικής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους η διοίκηση της επιχείρησης επιδιώκει να τους έχει σε συνεχή ομηρία με το φόβο της επαπειλούμενης ανεργίας.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι

Το σημείο της δολοφονίας


Σε ανακοίνωσή του για τηδολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Πέραμα: Μαζική και μαχητική εργατική συγκέντρωση και πορεία καταδίκης της Χρυσής Αυγής







Μεγάλο πλήθος εργαζομένων και άλλων ανθρώπων του μόχθου, εργατικών και λαϊκών οικογενειών συμμετέχει στην συγκέντρωση καταδίκης της Χρυσής Αυγής και της φονικής επίθεσης εναντίον πρωτοπόρων εργατών μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έγινε το απόγευμα έξω από την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Στη συνέχει έγινε μαχητική πορεία στους δρόμους του Περάματος με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης Διαδήλωσαν για την ανάγκη αλλά και την αποφασιστικότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος να μπει μπροστά και οργανωμένα για να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Δημήτρη Γόντικα μέλος του ΠΓ.

Τριάντα ένα χρόνια χωρίς τον Μάνο Λοΐζο



Πέρασαν 31 χρόνια από το πρόωρο φευγιό του Μάνου Λοΐζου.

Ήταν πικρή η 17η Σεπτέμβρη 1982 (μέρες του 8ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που πάντα τιμούσε με την παρουσία του) όταν το σκληρό μαντάτο ανέφερε ότι ο Λοΐζος έφυγε από τη ζωή σε ένα νοσοκομείο της Μόσχας σε ηλικία μόλις 45 ετών.

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 22 Οκτώβρη 1937.

Ο Θ. Παφίλης στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στον Realfm

«Οι φασίστες να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στο νοσοκομείο μας»



Ανακοίνωση, μέσω της οποίας δηλώνουν την αντίθεσή τους στις πρακτικές της Χρυσής Αυγής εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στο Αττικό Νοσοκομείο. «Κάθε πολιτική δράση των φασιστών είναι ανεπιθύμητη στο νοσοκομείο μας. Ξεκαθαρίζουμε στους φασίστες να μην τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους στο νοσοκομείο μας και ούτε να σκεφτούν ότι μπορούν να ξανακάνουν σόου με τις ρατσιστικής έμπνευσης αιμοδοσίες μόνο για Έλληνες. Το πανηγυράκι τους, που μαζεύονται σαράντα φασισταριά για να φωτογραφηθούν με φόντο το νοσοκομείο και δίνει μόνο ένας αίμα, τελείωσε. Δεν θα το επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι «Τσιρονίκοι» της Χρυσής Αυγής

Η «Χρυσή Αυγή» (τεύχος 39, Οκτώβρης 1988) αφιερώνει το εξώφυλλό της στον «πατριώτη» Τσολάκογλου. Ο κατοχικός «πρωθυπουργός» των ναζί εξυμνείται από τη «Χρυσή Αυγή» σαν ο «Στρατηγός (που) προσπάθησε για μια Εντιμη Ειρήνη»...


Ο Εκτωρ Τσιρονίκος (1881 - 1964) ήταν κεφαλαιοκράτης. Είχε επιχειρήσεις εφοπλιστικές, κατασκευαστικές, επενδυτικές.



Ο Εκτωρ Τσιρονίκος ήταν δοσίλογος, συνεργάτης των Γερμανών επί Κατοχής.

Ο Τσιρονίκος επί Κατοχής διετέλεσε υπουργός Γεωργίας και Επισιτισμού στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου. Στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας, υπουργός Εθνικής Προνοίας και αντιπρόεδρος στη γερμανο-διορισμένη «κυβέρνηση» του Ιωάννη Ράλλη.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ: Κατάσχεση σπιτιού άνεργης για χρέος 751 ευρώ!

Ανεργη κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της από το Δήμο Αθήνας για χρέος 751,35 ευρώ! Οσο κι αν ακούγεται απίστευτο, η διοίκηση του Δήμου, εφαρμόζοντας το «γράμμα του νόμου», χωρίς καμία ντροπή, προχώρησε σε έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης, για το προαναφερόμενο χρέος που αφορά έργο αποχέτευσης στέλνοντας για ακόμα μία φορά μήνυμα ότι όποιος χρωστάει ακόμα και... ένα ευρώ θα πληρώσει, όποιο δράμα κι αν βιώνει.



Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά πληροφορίες, η - άνεργη πλέον - ιδιοκτήτρια είχε προχωρήσει σε ρύθμιση με το Δήμο ώστε να καταβάλλει το ποσό με δόσεις. Κατέβαλε κάποιες, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν μπόρεσε να πληρώσει τις υπόλοιπες, οπότε η διοίκηση του Δήμου ανέθεσε σε δικαστικό επιμελητή να συντάξει έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αξία του ακινήτου (βρίσκεται στο λόφο Σκουζέ) που κινδυνεύει να βγει στο «σφυρί» εκτιμήθηκε σε 200.000 ευρώ, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς σε περίπτωση πλειστηριασμού σε 160.000 ευρώ.

Η εξωφρενική και ανάλγητη απόφαση προστίθεται σε μια καθημερινή πλέον πρακτική που ακολουθείται από μια σειρά δημοτικές αρχές απέναντι σε ανθρώπους που βρίσκονται σε αδυναμία να πληρώσουν είτε μικρές είτε μεγάλες οφειλές, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν.

Οι γλείφτες εφοπλιστών και εργολάβων ζητάνε μεροκάματα πείνας στη Ζώνη




Εκδήλωση στα γραφεία τους στο Πέραμα έκαναν χτες τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Η συγκεκριμένη εκδήλωση των μερικών δεκάδων νεοναζιστών, θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενηθεί στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. Οι δηλώσεις που έγιναν από έναν φασίστα που ηγείται κάποιου παραμάγαζου της εργοδοσίας στην Ζώνη κι από τον νεοναζιστή βουλευτή Λαγό, συμπυκνώνουν το πνεύμα όσων ζητάνε οι εφοπλιστές από τους εργάτες της ζώνης: Δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα κομμάτι ψωμί και με αμφίβολο αν θα γυρίσουν σπίτι τους το βράδυ. Θαυμάστε την δήθεν αντισυστημική, αντιμνημονιακή Χρυσή Αυγή να κάνει τεμενάδες και να τρέχουν τα σάλια της, μπροστά στο μεγάλο κεφάλαιο.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Επέμβαση των ΜΑΤ στη συγκέντρωση των σχολικών φυλάκων - Καταγγελία του ΠΑΜΕ για την επίθεση

Πέντε διαδηλωτές διακομίστηκαν σε νοσοκομεία


Με καταστολή και τρομοκρατία απαντά η κυβέρνηση στους εργαζόμενους που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Επέμβαση των ΜΑΤ σημειώθηκε το πρωί στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όπου οι σχολικοί φύλακες πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη, ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα - Μαζικά τα μπλοκ του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Από την προσυγκέντρωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην Ομόνοια


Με συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην Βουλή, ολοκληρώθηκε το συλαλλητήριο των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο πενθήμερης απεργίας που ξεκίνησε από σήμερα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, δάσκαλοι και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Χρυσή Αυγή: Αυτοαποκαλύπτονται οι επαγγελματίες συκοφάντες ναζί





Της Κικής Αλεξάνδρου


Σαν τον Γκέμπελς και τους ναζί, που όταν πιάνονταν στα πράσα γαύγιζαν ακόμα πιο δυνατά και σήκωναν προκάλυμμα καπνού για να στρέψουν αλλού την προσοχή και να κρύψουν τα εγκλήματά τους, έτσι και οι ναζί της Χρυσής Αυγής κάνουν αυτό που ξέρουν: Λένε ψέματα.

Δ. Μανωλάκου στον ΑΝΤ1: Συντονισμός των αγώνων για την ανατροπή της πολιτικής συγκυβέρνησης - ΕΕ





πηγη: 902

Νοτιοκορεάτες σκότωσαν κολυμβητή στα σύνορα


Border near Paju


Οι Ενοπλες Δυνάμεις της Νότιας Κορέας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν άνδρα που προσπαθησε να κολυμπήσει προς τον Βορρά.

Οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ αφού ο άνθρωπος πήδηξε στον ποταμό Imjin και αγνόησε τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις.

Η Βόρεια και Νότια Κορέα βρισκονται ακόμη σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την σύγκρουση του 1950-1953 που έληξε με ανακωχή και όχι με συνθήκη ειρήνης.

Η Ν.Δ, οι φασίστες και οι χρήσιμοι ηλίθιοι


   Η περασμένη βδομάδα σημαδεύτηκε απο τη δολοφονική επίθεση μελών της Χ.Α εναντίον μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ στο Περαμα. Παρόλα αυτά, μεσα στην εβδομάδα είχαμε γεγονότα τα οποία είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο σχετίστηκαν με το γεγονός αυτό.

Το σποτ της ΚΝΕ για το φεστιβαλ ΚΝΕ-Οδηγητη




πηγη: 902

Αρχίζει η Απεργία των καθηγητών-Δυο λογικές, δύο πρωτοσέλιδα


Ξεκινάει αύριο η απεργία των εκπαιδευτικών.
Είναι ένας αγώνας δύσκολος και θα μάθουμε πολλά και από αυτή τη σύγκρουση.
Φυσικά θα αναφερθούμε πολλές φορές σ'αυτή την απεργία, αφού θα την παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά.
Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι αύριο τα περισσότερα σχολεία θα είναι κλειστά, πράγμα που δεν έχει συμβεί σε καμία από τις απεργίες των τελευταίων χρόνων. Το ΠΑΜΕ, παρότι η πρότασή του δεν πέρασε στις ΓΣ, θα είναι στην πρώτη γραμμή, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την απεργία.
Άλλωστε αυτό φαίνεται και από το σημερινό πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη.


Κανένας σε μάθημα απεργοσπασίας, ξεκινάμε με μάθημα αγώνα

Τα σχολεία άνοιξαν την περασμένη Τετάρτη και χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε όλη την χώρα μπήκαν σε μια σχολική χρονιά που δεν είναι σαν τις προηγούμενες.



Από την πρώτη κιόλας μέρα τα προβλήματα που αφορούν τη λειτουργία και το χαρακτήρα της εκπαίδευσης έχουν διογκωθεί. Καταργήσεις και συγχωνεύσεις, διαθεσιμότητες και απολύσεις καθηγητών, υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, της εκπαίδευσης γενικότερα με οδυνηρά αποτελέσματα σε μεταφορές, θέρμανση, υλικοτεχνική υποδομή κλπ, μαθητές στοιβαγμένοι σε αίθουσες σα σαρδέλες. Με την ψήφιση του νέου νόμου που η κυβέρνηση πέρασε πριν από το άνοιγμα των σχολείων τσακίζοντας τη γενική μόρφωση, στρέφοντας τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στην ψευτοκατάρτιση, μετατρέποντας το λύκειο σε εξεταστικό κάτεργο.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μία σφραγίδα του ΚΚΕ με ιστορία 40 χρόνων!



Μία ξεχωριστή στιγμή εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου, κατά την επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, στο χώρο του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, ο αντιστασιακός Μηνάς Σπυριδάκης συνάντησε τον Δημήτρη Κουτσούμπα και του παρέδωσε μια σφραγίδα του ΚΚΕ που χρονολογείται από το 1973. Με τη συγκεκριμένη σφραγίδα είχαν τυπωθεί τρικ που πετάχτηκαν σε συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία μιλούσε ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. Τα τρικ έγραφαν «ΚΚΕ – ΟΧΙ» και καλούσαν τον λαό να στο δημοψήφισμα του ’73 να καταδικάσει τη χούντα και τη βασιλεία. Όπως είπε ο Μηνάς Σπυριδάκης, κρατούσε την σφραγίδα θαμμένη όλα αυτά τα χρόνια και την ξέθαψε για την παραδώσει στο ιστορικό αρχείο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.




πηγη: 902

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την ΛΑΡΚΟ





πηγη:  902

Η παρθενορραφή...

Τα ναζιστοειδή με τα κοντοχίτωνα, τις ασπίδες και τα δόρατα-τουριστικά είδη της μαύρης συμφοράς που παράγονται με το κιλό σε ασιατικούς εμπορικούς παραδείσους, αυτά τα φουσκωτά εθναριά, κούκλες της άθλιας βιτρίνας των μουσολινικών φανφαρονισμών, με δάδες και λοφία, όταν η αγέλη τους πεινάσει για δημοσιότητα της μιας δεκάρας, φοράνε μπότες, σπιρούνια στα στειλιάρι, μαύρα μπλουζάκια με νύχια γαμψά και μπουκάρουνε στα μυαλά των άνεργων, των άπειρων, των στεγνωμένων από γνώση πιτσιρικάδων. Κυνηγοί θολωμένων, άδειων από ελπίδα, οργισμένων και κοινωνικά αποκλεισμένων κεφαλών, στρατολογούν με ευκολία κρέας φρέσκο. Κι αδειάζουν τους δημοκόπους που απ' τις τελευταίες εκλογές και μετά, πλασάριζαν το μύθο της γριάς που την περνάνε τα ντερέκια στη διάβαση μην και τρακάρει με αλλοδαπό και μολυνθεί το γένος.

Οι διαχειριστικές αλχημείες του ΣΥΡΙΖΑ

«Εχουμε τη λύση που θα δεχτούν οι δανειστές» αναφωνεί ο Αλ. Τσίπρας. «600.000 θέσεις εργασίας σε τρία χρόνια» τάζουν οι επίδοξοι διαχειριστές...
Αποκαλυπτική αν μη τι άλλο είναι η παρακολούθηση της προσπάθειας των Γ. Σταθάκη, Λ. Κατσέλη και Γ. Βαρουφάκη να συζητούν -ύστερα από πρόσκληση της «Εφημερίδας των Συντακτών» («Εφ. Συν.»)- για την παρασκευή ενός «ματζουνιού» που θα γιατρέψει την καπιταλιστική οικονομία από την κρίση και θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσει τη διαχείρισή του, εάν και όταν την αναλάβει, με την έναρξη νέου κύκλου καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το «καρέ» συμπληρώνει η συνέντευξη του Αλ. Τσίπρα, στην «Ελευθεροτυπία» της περασμένης Κυριακής.

Τι κρύβει η προπαγάνδα τους για τα χημικά στη Συρία;

Πληθαίνουν στον διεθνή Τύπο οι αναφορές σε μαρτυρίες και στοιχεία που δείχνουν ότι οι λεγόμενοι «αντικαθεστωτικοί» είναι αυτοί που με τη στήριξη της Βρετανίας, των ΗΠΑ και άλλων, χρησιμοποιούν χημικά όπλα, ώστε να δημιουργήσουν τα προσχήματα για μια ενδεχόμενη ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Οι αναφορές αυτές δημιουργούν σοβαρά ρήγματα στην προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών και αποκαλύπτουν πλευρές από τον τρόπο με τον οποίο επεμβαίνουν στα εσωτερικά χωρών και δημιουργούν το έδαφος για άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις.



Οι ισχυρισμοί ότι η συριακή κυβέρνηση χρησιμοποίησε χημικά όπλα στο προάστιο της Ghouta, στις 21 Αυγούστου, κοντράρουν τη λογική. Γιατί η συριακή κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τα χημικά, σε μια περιοχή που ελέγχει ούτως ή άλλως και να δώσει στις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους το πρόσχημα να επέμβουν; Και γιατί να το κάνει την ημέρα που οι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών έφταναν στη Δαμασκό;