Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ: Νέα απόπειρα εκφυλισμού από τις Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις και ΣΥΡΙΖΑ




Με 3ωρη καθυστέρηση και αντεγκλήσεις πάνω σε διαδικαστικά ζητήματα (αναγνωρίσεις σωματείων, εκλογή οριστικού προεδρείου κλπ) ξεκίνησε η 82η ΓΣ της ΔΟΕ στο ξενοδοχείο NOVOTEL.

Η σπέκουλα με τα επιδόματα,το ΙΓΜΕ και το Αιγαίο

Το σημερινό θέμα με είχε απασχολήσει και τότε που ξέσπασε το "σκάνδαλο" με τις "τρελλές" αμοιβές και τα μειωμένα ωράρια των εργαζομένων στον ΟΣΕ. Ήταν ένα δήθεν σκάνδαλο, που διευκόλυνε την κυβέρνηση στην χειραγώγηση του "κοινού αισθήματος", προκειμένου να ξεπουλήσει τον ΟΣΕ δίχως να αντιμετωπίσει διογκωμένη λαϊκή αντίδραση (ακόμη θυμάμαι τον πεθερό ενός φίλου μου, ο οποίος επέμενε ότι γνώριζε κάποιον που δούλευε στον ΟΣΕ κι έπαιρνε δυόμιση χιλιάρικα μισθό, αν και ήταν του δημοτικού!). Όμως, η επικαιρότητα με υποχρεώνει να επανελθω.

Πριν καμμιά τριανταριά χρόνια, υπηρετώντας την στρατιωτική μου θητεία, έπεσε κατά τύχη το βλέμμα μου στο εκκαθαριστικό τής μισθοδοσίας ενός χαμηλόβαθμου αξιωματικού. Εκείνο που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα είναι ότι, ενώ το σύνολο των μικτών του αποδοχών έφτανε λίγο πάνω από τις 90.000 δραχμές, ο βασικός του μισθός ήταν μόλις λίγο πάνω από τα 22 χιλιάρικα. Τα υπόλοιπα ήσαν επιδόματα (στέγης, στολής, σπουδών, κλπ), ανάμεσα στα οποία και κάτι περίεργα που δεν θυμάμαι πια. Το εντυπωσιακώτερο, όμως, ήταν ότι εκτός βασικού μισθού αναγραφόταν και η συνολική ΑΤΑ που είχε πάρει ο εργαζόμενος από την 1/1/1982!

Απαραίτητη παρένθεση για τους νεώτερους. Από τα πρώτα μέτρα που πήρε το ΠαΣοΚ όταν έγινε κυβέρνηση το 1981, ήταν η καθιέρωση της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από 1/1/1982. Κάθε 4 μήνες, λοιπόν, υπολογιζόταν η αύξηση του τιμάριθμου κατά το προηγούμενο τετράμηνο και αυτομάτως επιβαλλόταν ισόποση αύξηση στους μισθούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού φορέα. Το μέτρο έγινε δεκτό με ενθουσιασμό από την πλειοψηφία των εργαζομένων αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό ότι δεν επρόκειτο παρά για μια άλλη μορφή κοροϊδίας: σε μια εποχή που ο πληθωρισμός έτρεχε με διψήφια νούμερα, δεν ήταν σπάνιες οι περιπτώσεις που ανακοινωνόταν ΑΤΑ μικρότερη από 1%. Κλείνει η παρένθεση και συνεχίζουμε.

Δεν χρειάστηκα πολλή φαιά ουσία για να καταλάβω τι συνέβαινε: επιδόματα και ΑΤΑ δεν ενσωματώνονταν στον βασικό μισθό διότι όλα υπολογίζονταν πάνω στον βασικό μισθό. Με απλά λόγια: αν το κράτος χορηγούσε αυξήσεις 10%, ο αξιωματικός μας δεν θα έπαιρνε αύξηση 9.000 αλλά 2.200 και κάτι ψιλά. Επίσης, αν υποθέσουμε ότι κάποτε του χορηγούσαν ένα ειδικό επίδομα (π.χ. ανάπηρου παιδιού), αυτό θα υπολογιζόταν πάνω στον βασικό του μισθό και όχι στο σύνολο των αποδοχών του. Και, βέβαια, με σημείο εκκίνησης αυτόν τον βασικό μισθό θα υπολογίζονταν, χρόνια αργότερα, το εφ' άπαξ του και η σύνταξή του.

Το έξυπνο αυτό τερτίπι δούλευε γαζί από παλιά αλλά επί ΠαΣοΚ έγινε ολόκληρη επιστήμη: ζητούσες αύξηση; σου έδιναν ένα επίδομα. Ίσως κάποιοι να θυμούνται τον "έγκυρο" δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά να αποκαλύπτει με αποστροφή ότι κάποιοι εργαζόμενοι έπαιρναν "επίδομα προπέλλας", επειδή ήσαν επιφορτισμένοι με το καθήκον να προσέχουν μήπως μπερδευτούν οι κάβοι στις προπέλλες των πλοίων. Ο ίδιος "έγκριτος" δημοσιογράφος είχε αποκαλύψει ότι κάποιοι άλλοι υπάλληλοι έπαιρναν "επίδομα έγκαιρης προσέλευσης", επειδή πήγαιναν για δουλειά στην ώρα τους (το θέμα είχε παίξει και από τον Λαζόπουλο).

Προφανώς, όλη αυτή η δημοσιογραφική αποστροφή δεν είναι παρά μια κατάπτυστη σπέκουλα εις βάρος των εργαζομένων. Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να δώσει στον εαυτό του οποιοδήποτε επίδομα! Το κράτος είναι αυτό που χορηγούσε όλα αυτά τα βλακώδη επιδόματα, μόνο και μόνο για να μη χορηγήσει, στα ίσια και μπεσαλήδικα, τις αυξήσεις που δικαιούνταν οι εργαζόμενοι στον μισθό τους.

Κάτι τέτοιο, λοιπόν, έγινε πριν χρόνια και στο Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών Ελλάδας (ΙΓΜΕ), έναν τεραστίου ενδιαφέροντος δημόσιο φορέα, τον οποίο θέλει να κλείσει η "μεταρρυθμιστική" μας κυβέρνηση, εκχωρώντας (φυσικά!) τις δραστηριότητές του σε ιδιώτες. Εκεί, πριν χρόνια, οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν αυξήσεις στους μισθούς τους και το κράτος πρότεινε να τους χορηγήσει, αντί αυξήσεων, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που θα τους εξασφάλιζε υψηλότερο εφ' άπαξ κατά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία.

Τότε, οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ αποδέχτηκαν την πρόταση του κράτους. Σήμερα, αυτό το ίδιο το αναξιόπιστο και ξεσκισμένο κράτος εγκαλεί τους εργαζόμενους πως τάχατες με τα ασφαλιστικά τους προγράμματα επιβάρυναν το δημόσιο με δεκάδες εκατομμυρίων. Τί κι αν οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την σπέκουλα; Τί κι αν παρουσιάζουν στοιχεία που στοιχειοθετούν πως αυτά τα ασφαλιστικά προγράμματα αποτελούν αντάλλαγμα για τις αυξήσεις που κάποτε δεν πήραν; Ποιός τους ακούει; Το θέμα θα βγει στις εφημερίδες... θα παίξει και στα κανάλια... ο κόσμος θα γουρλώσει τα μάτια και θα αγαναχτήσει με το πώς κάποιοι άρμεγαν τόσα χρόνια το κράτος προς ίδιον όφελος... και η κυβέρνηση θα μπορεί να κλείσει τον φορέα, όχι μόνο δίχως να συναντήσει σοβαρές αντιδράσεις αλλά, ίσως-ίσως, εισπράττοντας και χειροκρότημα από πάνω...

Πού να φανταστεί εκείνος ο δόλιος ο αξιωματικός που λέγαμε πρωτύτερα, πως κάποτε θα τον δείχνανε με το δάχτυλο και θα τον κατακεραύνωναν επειδή έπαιρνε επίδομα στολής...


ΥΓ: Αυτή η λύσσα να κλείσει το ΙΓΜΕ, μήπως έχει κάποια σχέση με τις γεωλογικές έρευνες που γίνονται στην χώρα μας για την ύπαρξη υδρογονανθράκων; Αναρωτιέμαι εγώ τώρα..
.

Ρομάριο: «Πελέ, επιτέλους σκάσε!»






«Βούλωσέ το επιτέλους», καλεί ένας οργισμένος Ρομάριο τον Πελέ, ο οποίος σε τηλεοπτικό του μήνυμα προτρέπει τους Βραζιλιάνους να υποστηρίξουν την εθνική ομάδα και να ξεχάσουν τις διαδηλώσεις.
Ο βασιλιάς είναι γυμνός τις τελευταίες ώρες στη Βραζιλία. Ο Πελέ, ο άνθρωπος που βρίσκεται πάντοτε κοντά στην εξουσία, όπως τον κατηγορούν οι συμπατριώτες του αλλά και το αντίπαλον δέος, ο Ντιέγκο Μαραντόνα, υπέπεσε στο μεγάλο λάθος. Στην προσπάθειά του να γίνει αρεστός στους χορηγούς και στο μεγάλο αφεντικό, τη FIFA, αφού άλλωστε φέρει τον τίτλο του πρεσβευτή του Μουντιάλ 2014, δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει σε βίντεο που προτρέπει τους διαδηλωτές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

GRUP YORUM Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



 
Το είδος των ανθρώπων που αποτελούν την ιδιαίτερη αυτή μπάντα της Τουρκίας, δείχνει να είναι ένα είδος κατασκευασμένο από βαρύ χάλυβα. Ναι, η επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι – έδρα του συγκροτήματος Grup Yorum τόσο συχνά μόνο τυχαία δεν είναι. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κάτοικοί του σπιτιού δεν είναι μόνο τα αστέρια της πλατείας Ταξίμ, αλλά και σημαντικές επαναστατικές φυσιογνωμίες της σημερινής Τουρκίας.

Έκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου, εξετάστηκε το ενδεχόμενο να υπάρχει κάποιο σφάλμα στην μεθοδολογία ανάλυσης της πολιτικής πραγματικότητας



Μετά το 15o "μηδέν" (στο μάθημα "Βραζιλία") που πήρε στον έλεγχο προόδου του στις Διεθνείς Αναλύσεις ο πράκτωρ 000000000000000 της αριστεράς, κατά κόσμον Αλέξης Τσίπρας, οι δάσκαλοι και μέντορές του Γιάννης Μηλιός, Γιώργος Σταθάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησαν, με μια αιφνιδιαστική απόφαση, από τον φέρελπι μαθητή να παρουσιάσει ενώπιον της επιτροπής αποδείξεις της μελέτης του των θεωρητικών κειμένων πολιτικής οικονομίας και πολιτικής θεωρίας στα οποία βασίζεται η διεθνής πολιτική ανάλυση του κόμματος.

Σαν σήμερα... 22 Ιούνη

Ο Λένιν στο 3ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς





1633 Η Ιερά Εξέταση καταδικάζει τον Γαλιλαίο σε φυλάκιση ως αιρετικό, επειδή είχε υποστηρίξει ότι η Γη κινείται γύρω από τον Ήλιο.

1837 Γεννιέται ο Γερμανός αρχιτέκτονας Ερνέστος Τσίλερ, ο οποίος σχεδίασε πάνω από 500 κτίρια στην Αθήνα και τα περίχωρα.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ



Eurokinissi
Το 1981 ο ελληνικός λαός κλήθηκε από το ΠΑΣΟΚ να πληρώσει «το λογαριασμό της ΝΔ». Το 1990 ο λαός κλήθηκε από τη ΝΔ να πληρώσει «το λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ». Το 1993 ο λαός κλήθηκε ξανά από το ΠΑΣΟΚ για να πληρώσει ξανά «το λογαριασμό της ΝΔ». Το έργο με εναλλάξ τους ρόλους επαναλήφθηκε το 2004, το 2009, το 2012.

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Βραζιλία: Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις που το βράδυ της Πέμπτης ξεπέρασαν το 1.000.000 κόσμου



Διαδηλωτές στην λεωφόρο Paulista στο Σάο Πάολο (φωτό:ΑΡ)




Δύο διαδηλωτές νεκροί στη Βραζιλία. Μια 54χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της την Παρασκευή στην Μπελέμ ντο Πάρα της Αμαζονίας όταν υπέστη έμφραγμα μετά την έκρηξη μιας οπλοβομβίδας που περιείχε δακρυγόνο αέριο κοντά της. Η γυναίκα, δημοτική υπάλληλος του τομέα καθαριότητας, εργαζόταν σε έναν δρόμο μαζί με συναδέλφους της όταν αστυνομικοί εκτόξευσαν χημικά προς την κατεύθυνσή τους, καθώς ομάδα διαδηλωτών περνούσε από εκείνο το σημείο.

Black Bidet


     

'Ερχεται η στιγμή που οι πολιτικοί άνδρες με το εκτόπισμα του κυρ-Φώτη, ορθώνουν το ανάστημα τους και δεν το κουνάνε ρούπι απο την  κόκκινη γραμμή που έχουν χαράξει.

Στην υγειά του κορόιδου


ο ιδιοτητης της ΑΕΚ Μελισσανίδης

     Η αφορμή για την παρούσα ανάρτηση μας δόθηκε απο την είδηση οτι η περιφέρεια Αττικής θα χρηματοδοτήσει με 20 εκατ. ευρω το νεο γήπεδο της ΑΕΚ. .Η μέθοδος που ακολουθείται σε αυτες τις περιπτώσεις είναι αυτή των ΣΔΙΤ. Με τη μεθοδο αυτη  το κράτος συμμετέχει ενεργά σε μια επένδυση, απο τη διεκπεραίωση της οποίας  το μόνο που εξασφαλίζει είναι ενα (συμβολικό) αντίτιμο απο τη μίσθωση του έργου (ο επιχειρηματίας το μισθώνει για τουλάχιστον 30 χρόνια) την ίδια ωρα που ο επιχειρηματίας εξασφαλίζει αμύθητα κέρδη απο την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων.

Το νέο σποτ του ΚΚΕ για την προστασία των ανέργων

      

πηγη: 902

Σαν σήμερα... 21 Ιούνη



Ο στρατηγός του ΔΣΕ Γιάννης Αλεξάνδρου (Διαμαντής)




1874 Πεθαίνει ο Σουηδός φυσικός Άντερς Γιόνας Άνγκστρομ, του οποίου το όνομα δόθηκε στη μονάδα μέτρησης του φάσματος.

1905 Γεννιέται ο Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας Ζαν Πολ Σαρτρ, από τους βασικότερους εκπροσώπους του «υπαρξισμού».

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Όταν οι άλλοι σιωπούσαν...

"Όταν οι άλλοι σιωπούσαν..."
Του Ν.Μόττα.

Ένα επιχείρημα που ακούγεται τις τελευταίες μέρες, από όσους εμμέσως πλην σαφώς συμφωνούν με τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης στο ζήτημα της ΕΡΤ, είναι το εξής: «Τόσοι απολύθηκαν στον ιδιωτικό τομέα και κανείς δεν αντέδρασε, δεν τους συμπαραστάθηκε». Είναι κι' αυτό το σαθρό επιχείρημα κομμάτι του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού, προσπαθεί να βάλει σε αντιπαράθεση εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, λες και δεν αποτελούν και οι δύο κατηγορίες θύματα των καπιταλιστικών «μεταρρυθμίσεων» και της φιλομονοπωλιακής «ανάπτυξης».

Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν τους εκτελεστές τους! 

Εξάρτηση, φόβος και τρόμος, ιδεολογική ταύτιση, ελπίδα ενός μελλοντικού ρουσφετιού; Ποια είναι η αιτία της υπερψήφισης της καταδίκης των απεργιών του κλάδου δια της ανάδειξης των αντίστοιχων συνδικαλιστικών παρατάξεων με «θριαμβευτική νίκη» στην απόλυτη πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ;
Τι ακόμη πρέπει να πάθουν οι δημοσιογράφοι για να απεξαρτηθούν;





Οι εργαζόμενοι στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 ευχαριστούν το ΚΚΕ, τον «902» και «904 Αριστερά στα FM»



Από την εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ-3 μέσω του «904 Αριστερά στα FM»



Ευχαριστήριο μήνυμα προς τοΚομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, τον «902» και «904Αριστερά στα FM» και προς τους εργαζόμενους στον «904» απέστειλαν οι εργαζόμενοι στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ-3 (102 FM – 9.58 FM – Bραχέα) για την προσφορά της συχνότητας στη Θεσσαλονίκη, επί μία ολόκληρη εβδομάδα.

Μαθήματα από την απώλεια ψυχραιμίας των ελληνικών μονοπωλιακών ομίλων και των συμβαλλομένων τους στη δημοσιογραφία και πολιτική


Αν υπάρχει ένα νέο στοιχείο που προέκυψε από τις κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ είναι η εκδήλωση για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια των σπόρων μιας ευρύτερης συνειδητοποίησης της κεντρικότητας του ΚΚΕ ως κόμματος και του ΠΑΜΕ ως φορέα του ταξικού κινήματος απέναντι στην ισοπεδωτική κυριαρχία του μονοπωλιακού αυταρχισμού που εκφράζει παραδοσιακά η ελληνική δεξιά. Αυτή η συνειδητοποίηση αποτελεί γνήσιο ανάθεμα για την ελληνική αστική τάξη, καθώς οι συνέπειές της, εάν εμβαθυνόταν και επεκτεινόταν, θα ήταν α) ραγδαίες και β) καθοριστικές για την περαιτέρω εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων στην Ελλάδα. [...] Εμείς έχουμε μια απλή πρόταση για τον ελληνικό λαό: έχει πιστέψει ακόμα κι ότι ο γαϊδαρος πετάει όταν του το λέει το αστικό πολιτικό σύστημα και τα ΜΜΕ του. Με τα γνωστά καταστροφικά και εξαθλιωτικά για τον ίδιο αποτελέσματα. Ας δοκιμάσει μία φορά να κάνει το αντίστροφο. Ας δοκιμάσει μία φορά να μην πιστέψει ότι οι προαναφερθέντες όμιλοι (με άμεση εμπλοκή και στα συμφέροντα Digea) τον αγαπούν περισσότερο από τους κομμουνιστές. Θα πάθει άραγε χειρότερα αν το αποπειραθεί από όσα έπαθε καταπίνοντας και αναπαράγοντας την "πληροφόρηση" των μονοπωλίων των ελλήνων πλουτοκρατών;
Lenin Reloaded, 19 Ιουνίου 2013

Όμιλος Λαμπράκη-Digea

Κόβουν το γεύμα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς!



Κόβουν το γεύμα των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς!
Και φέτος θα μείνουν εκτός σταθμών δεκάδες χιλιάδες παιδιά

Το αποκαλυπτικό έγγραφο
Η συγκυβέρνηση κόβει το γεύμα από τα βρέφη και τα νήπια που θα γίνουν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς μέσω προγράμματος του υπουργείου Εργασίας που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ! Αυτό ακριβώς προκύπτει από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Σαν σήμερα... 20 Ιούνη




Η Κλάρα Τσέτκιν (αριστερά) μαζί με την Ρόζα Λούξεμπουργκ


1824 Ο οθωμανικός στόλος επιτίθεται στα Ψαρά - μια από τις σημαντικότερες ναυτικές βάσεις των επαναστατημένων Ελλήνων - και τα καταστρέφει ολοσχερώς.

1870 Πεθαίνει ο Γάλλος συγγραφέας Ζιλ Ντε Γκονκούρ, από τον οποίο (και τον αδερφό του) πήρε το όνομά του το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο της χώρας.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αποκαλύψεις για ανάμιξη των ΗΠΑ στο «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο Γιουγκοσλαβίας»

Φωτογραφία αρχείου


Τηλεγραφήματα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ στα Βαλκάνια και στη Χάγη που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα WIKILEAKS και δημοσιοποιούνται από εκτενή ρεπορτάζ εφημερίδων της Δανίας μέσα στο τελευταίο 48ωρο τεκμηριώνουν τις κατά καιρούς καταγγελίες για άμεση ανάμιξη των ΗΠΑ στις δίκες που στήνει το «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για την Πρώην Γιουγκοσλαβία» προκειμένου να επηρεάσει, ανάλογα με τις περιστάσεις και τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον, τις ετυμηγορίες των δικαστών.

Εργατικό Κέντρο Β. Συγκροτήματος Δωδεκανήσου: Επέστρεψε επιστολή της Χ.Α.





Ως ανεπιθύμητες και απαράδεκτες, επέστρεψε τοΕργατικό Κέντρο Βόρειας Δωδεκανήσου, τις ερωτήσεις που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή στην Βουλή και τις έστειλε στο Κέντρο, για ενημέρωση.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Το φασιστικό νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής έστειλε στο Εργατικό Κέντρο «ενημερωτικό» φαξ με τις ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή. Το υλικό επιστράφηκε πίσω ως ανεπιθύμητο και απαράδεκτο.

Σπανιο Βίντεο: O Στάλιν παρακολουθεί παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία



          
    πηγη: Red Attack

Ούτε γάτα ούτε ζημιά με το φακέλωμα στο διαδίκτυο



Μία - μία οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στο διαδίκτυο βγαίνουν και ομολογούν τη συνεργασία τους στο φακέλωμα με τις αμερικάνικες υπηρεσίες. Χτες η εταιρεία «Yahoo» ανακοίνωσε ότι δέχτηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου 12.000 ως 13.000 αιτήματα για την παράδοση προσωπικών δεδομένων κατά το τελευταίο εξάμηνο. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων αποκαλύψεων εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο Διαδίκτυο, έπειτα από τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τα προγράμματα μυστικής παρακολούθησης από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της CIA Εντουαρντ Σνόουντεν. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα αιτήματα υποβλήθηκαν κατά το διάστημα μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου του 2012 και της 31ης Μαΐου φέτος.

Σαν σήμερα... 19 Ιούνη

Ο Άγγελος Σικελιανός


1623 Γεννιέται ο Γάλλος φυσικομαθηματικός και φιλόσοφος Μπλεζ Πασκάλ.

1806 Πεθαίνει ο κληρικός Ευγένιος Βούλγαρης, από τους κύριους εκπροσώπους του νεοελληνικού Διαφωτισμού.

1884 Πεθαίνει ο Γερμανός ιστορικός Γιόχαν Γκούσταβ Ντρόιζεν.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Δήλωση του Θ. Παφίλη για την προκλητική στάση της κυβέρνησης στην τροπολογία του ΚΚΕ







Σε δηλώσεις στο Περιστύλιο της Βουλής προέβη ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, σχετικά με την προκλητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τροπολογία της Βουλής για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα για Λαμπράκη, Τσαρουχά



πηγη: 902

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ



Σε ανακοίνωσή του για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ το Γραφείο Τύπου της ΚΕτου ΚΚΕ, τονίζει:

Η Λιάνα Κανέλλη για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ(2 βιντεο)

Η Λιάνα Κανέλλη για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ(2 βιντεο)


                  
       
Συγκυβέρνηση: Συμβιβασμός - εφαλτήριο για σάρωμα σε ΕΡΤ και παντού



Την ολοκλήρωση του συμβιβασμού που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, με όχημα την απόφαση του ΣτΕ, ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι προσυμφωνημένες μαζικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ και να κλιμακώσουν συνολικά την επίθεση στο λαό, θα επιδιώξουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, στη νέα συνάντηση που θα έχουν τηνΤετάρτη οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά τα χτεσινά διαβούλια στο Μέγαρο Μαξίμου.


Σαν σήμερα... 18 Ιούνη


Ο στρατάρχης της Σοβιετικής Ένωσης Γεόργκι Ζούκοφ κατά την υπογραφή της συνθηκολόγησης της Γερμανίας



1812 Οι ΗΠΑ κηρύσσουν τον πόλεμο στη Βρετανική Αυτοκρατορία. Ο πόλεμος κράτησε 32 μήνες (έως το Φλεβάρη του 1815) και έληξε χωρίς αλλαγές στα σύνορα των ΗΠΑ. Βασικοί χαμένοι του πολέμου υπήρξαν οι ινδιάνικες φυλές, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία τάχθηκαν με το πλευρό των Βρετανών.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ



πηγη: 902

Ξύδι και χολή...









«Να ρίξουμε ξύδι και χολή στο γλυκό νεράκι της επαναστατικοδημοκρατικής φρασεολογίας».

Αυτό καλούσε ο Λένιν τον Απρίλη του 1917 να κάνουν οι μπολσεβίκοι στις συνθήκες της επανάστασης που είχε ανατρέψει τον Τσάρο, να μην παρασυρθούν από το κλίμα του γενικού ενθουσιασμού και της ενότητας που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή αλλά αντίθετα να ξεσκεπάσουν τα μικροαστικά και οπορτουνιστικά κόμματα που ηγούνταν στα Σοβιέτ.

Η Dream Team του ΣΥΡΙΖΑ


      Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ πολυ κοντά στα να συμφωνήσει να εντάξει στο δυναμικό του τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Σε περίπτωση που αυτές επιβεβαιωθούν τοτε εχουμε να κανουμε με μια μετεγγραφή ικανή να φέρει νέα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο της χώρας.Το ιστολόγιο μας θα σας κανει μια παρουσίαση του ροστερ του ΣΥΡΙΖΑ οπως αυτο έχει διαμορφωθεί ως τωρα.
    Προπονητής: Η ομάδα στο συγκεκριμένο τομέα αντιμετωπίζει καποια προβληματάκια καθοτι στην προσπάθεια να βρει γρήγορα προσανατολισμό στο παιχνίδι της (άλλοτε πιο επιθετικό άλλοτε πιο συντηρητικό) και να σταθεί αντάξια των προσδοκιών των οπαδών για πρωταθλητισμό, δεν εχει υπομονή και αλάζει συνέχεια τεχνικούς. 

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ




Σε ανακοίνωσή του για την εκπομπή σήματος της ΝΕΡΙΤ τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ τουΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την Digea που από το πρωί εκπέμπει σήμα της νέας εταιρίας ΝΕΡΙΤ στη συχνότητα της ΕΡΤ. Με αυτό τον τρόπο και με την ενίσχυση των εκβιασμών, η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει τετελεσμένα.

Η περίοδος των καλοκαιρινων μετεγγραφων ξεκίνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε(;) το μεγαλο μπαμ

Η περίοδος των καλοκαιρινων μετεγγραφων ξεκίνησε και ο ΣΥΡΙΖΑ εκανε(;) το μεγαλο μπαμ 



πηγη: ΕΝΙΚΟΣ via Redfly Planet
Η Λιλα Καφαντάρη στη ΝΕΤ

         

           πηγη: 902

Σαν Σήμερα... 17 Ιούνη

Το προεδρείο του 5ου Συνεδρίου της Κομμουνιστικής Διεθνούς
1882 Γεννιέται ο Ρώσος συνθέτης και πιανίστας Ιγκόρ Στραβίσνκι.

1888 Γεννιέται ο Γερμανός στρατηγός και θεωρητικός του πολέμου Χάιντζ Γκουντέριαν, ο οποίος ανέπτυξε την τακτική του «αστραπιαίου πολέμου».

Ο Θανάσης Παφίλης για τις εξελίξεις στην ΕΡΤ

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Κύπρος: Εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ) Για να νικήσουν οι εργάτες και όχι οι κηφήνες!


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία το απόγευμα του Σαββάτου, 15/6, η εκδήλωση της ΚΟ του ΚΚΕ στην Κύπρο, στην οποία μίλησε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σαν σήμερα... 16 Ιούνη




Ο Βαγγέλης Κτιστάκης
1723 Γεννιέται ο Βρετανός οικονομολόγος Άνταμ Σμιθ, ένας από τους βασικότερους εκπροσώπους της αστικής πολιτικής οικονομίας.

1836 Συγκροτείται ο «Σύνδεσμος των εργατών του Λονδίνου», ο οποίος αρχίζει να επεξεργάζεται το πολιτικό πρόγραμμα του βρετανικού εργατικού κινήματος. Η προσπάθεια αυτή κατέληξε στη σύνταξη της «Χάρτας του Λαού», που περιελάμβανε 6 αιτήματα-διεκδικήσεις γύρω από τις εκλογές και την εκλογική αντιπροσώπευση. Το κίνημα που οικοδομήθηκε γύρω από τη «Χάρτα» έμεινε στην ιστορία ως «Κίνημα των Χαρτιστών». Οι Μαρξ και Ένγκελς συνδέθηκαν με τα πιο πρωτοπόρα - επαναστατικά στοιχεία του Κινήματος, στο οποίο ωστόσο κυριάρχησαν τα μικροαστικά - ρεφορμιστικά χαρακτηριστικά.

Τουρκία: Στρατό στην πλατεία Ταξίμ αναπτύσσει η κυβέρνηση Ερντογάν



Φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων κατευθύνεται προς την πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη (φωτό: ΑΡ)


Στη μετακίνηση μονάδων στρατού προχωράει η κυβέρνηση του Ερντογάν, κλιμακώνοντας την καταστολή του λαϊκού κινήματος στην προσπάθεια να αποτρέψει τις προγραμματισμένες για το απόγευμα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Εσωτερικές οδηγίες της Digea σε ό,τι αφορά τη διακοπή του σήματος του 902


                                                                     ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟ 902
ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΚΤΙΚΑ-ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ                                                                                     
                                                                                          ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΑ!!!!!!!!!

Γιατί κόψατε τον 902?
Από τις αρμόδιες αρχές μας ζητήθηκε, να διακόπτεται άμεσα οποιαδήποτε εκπομπή προγράμματος φέρει το σήμα της ΕΡΤ ή θυγατρικής αυτής, ως παράνομη.

Χρυσή Αυγή: Μίσος για τους εργάτες, πλάτες στην κυβέρνηση

σκιτσο: my-creations

Απροκάλυπτα υπέρ της κυβέρνησης και του κλεισίματος της ΕΡΤ η Χρυσή Αυγή, συνεχίζει να στάζει το δηλητήριό της απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και σε όλους αυτούς (εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, φοιτητές, άνεργους), που εκδηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.