Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Στις 9 Απρίλη να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς

Η νεολαία είναι η πρώτη που θίγεται από τα νέα μέτρα και πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή για την οργάνωση της απεργίας
Motion Team
Την αναγκαιότητα να νεκρώσουν στις 9 Απρίλη οι τόποι δουλειάς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αναδεικνύουν τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που συζητιέται σήμερα και αύριο στη Βουλή. Οι ανατροπές που προβλέπει για μισθούς, Εργασιακά και Ασφαλιστικό συνιστούν αποφασιστικό βήμα στη διαμόρφωση των «νέων συνθηκών εργασίας» που ζητάνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι, στην περίοδο μετά την κρίση.

Η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 9 Απρίλη στην Αθήνα θα γίνει στις 10 π.μ., στην Ομόνοια και στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου. Μέχρι τώρα, απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματιστεί στις παρακάτω πόλεις: Λάρισα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία.Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Νάουσα, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ζάκυνθος, 10.30 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο. Νάξος, 11 π.μ., πλατεία παλιού Δημαρχείου. Κέρκυρα, 10 π.μ., πλατεία Σαρόκο. Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»: «Θερμοκήπιο» για τις εργασιακές σχέσεις που θα κυριαρχήσουν

Αποκαλυπτικό το έγγραφο του υπουργείου Εργασίας σε ΟΑΕΔ και ΣΕΠΕ
Απόσπασμα από το έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Εργασίας
Αποκαλυπτική για τις συνθήκες δουλειάς που διαμορφώνουν κυβέρνηση και εργοδότες για χιλιάδες νέους εργαζόμενους, μέσω και των προγραμμάτων της «κοινωφελούς εργασίας», είναι η απάντηση που έδωσε η Γενική Διεύθυνση Εργασίας του υπουργείου Εργασίας στον ΟΑΕΔ και στο ΣΕΠΕ. Η σχετική επιστολή στάλθηκε μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των ταξικών συνδικάτων, που απαιτούν να ισχύουν για τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα ό,τι ισχύει και για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, με άλλες σχέσεις εργασίας, σε ό,τι αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Δικαστήριο έκανε χρήση βίντεο και αθώωσε συνδικαλιστές

dikastikh aithousa
Οι νέες τεχνολογίες επιστρατεύτηκαν την Τετάρτη από τον πρόεδρο του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά προκειμένου να λάμψει η αλήθεια...

ως προς τις κατηγορίες επιχειρηματιών του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού σε βάρος συνδικαλιστών του Συνδικάτου Μετάλλου και απλών εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος.

Μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά και απλοί εργαζόμενοι της Ζώνης κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πολλοστή φορά (σ.σ. 19 δίκες σε 40 ημέρες) λόγω των αλλεπάλληλων μηνύσεων εργοδοτών του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού, οι οποίοι δεν θέλουν «στα πόδια τους» το ΠΑΜΕ και τα σωματεία των εργαζομένων για ευνόητους λόγους...

Το «σούπερ ντίλ» του Ελληνικού



«Το χρυσό στοίχημα», «σούπερ ντιλ», «βελτιωμένη προσφορά για το Ελληνικό». Είναι μερικοί χτεσινοί πρωτοσέλιδοι τίτλοι στον αστικό Τύπο, με αφορμή την αύξηση του τιμήματος που καταβάλλουν οι επιχειρηματίες για να τους παραχωρηθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό. Η κοινοπραξία θα καταβάλει 915 εκατ. ευρώ αντί για 700 (σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ) και επιπλέον άλλα 1,25 δισ. ευρώ για τις απαραίτητες υποδομές που πρέπει να γίνουν στην περιοχή. Καταβολή του 33% αμέσως και το κλειδί στο χέρι από την κυβέρνηση για να ξεκινήσει η ...«κοσμογονία».

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει το συγκεκριμένο έργο ως ένα από τα στοιχεία που φανερώνουν ανάκαμψη. Μεγάλη επένδυση - τουρισμός - θέσεις εργασίας. Και αισθάνεται δικαιωμένη μιας και η συμφωνία προχωρά και μάλιστα με καλύτερους όρους απ' ό,τι στην αρχή... Είναι αλήθεια πως τα έργα των καπιταλιστών θα τα φτιάξουν και πάλι τα χέρια των εργατών. Με μικρά μεροκάματα, τσακισμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, προσωρινές θέσεις εργασίας. Από τη δουλειά των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό, θα θησαυρίσουν οι επενδυτές. Η «ανάπτυξη» και οι επενδύσεις τους θα στηθούν πάνω στα ερείπια των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Μέχρι βέβαια να έρθει η επόμενη κρίση...

Πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης-Μέτρα - «παραγγελία» για την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων

ΦΡΑΓΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΣ


Σύμφωνα με τις διατάξεις του προσχεδίου που παρουσίασε χτες βράδυ ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκης, η «άρση εμποδίων στον ανταγωνισμό» αφορά σε τέσσερις βασικούς τομείς: Επεξεργασία τροφίμων, λιανεμπόριο, τουρισμός και οικοδομικά υλικά.



Σε αυτό το πλαίσιο:

-- Προωθείται - «πιλοτικά» όπως αναφέρεται - η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα. Συγκεκριμένα, ορίζονται τουλάχιστον τρεις τουριστικές περιοχές, όπου επιτρέπεται «πιλοτικά η προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους», χωρίς καν να απαιτείται απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

-- Η διάθεση προϊόντων αρτοποιίας επιτρέπεται από όλα ανεξαιρέτως τα καταστήματα τροφίμων και ποτών. Η πώλησή τους θα γίνεται μόνο με το ζύγι και όχι όπως τώρα με προκαθορισμένο βάρος.

-- Καταργείται η ισχύουσα διαδικασία γνωστοποίησης της χημικής σύνθεσης των απορρυπαντικών στο Γενικό Χημείο του Κράτους (αντικαθίσταται από μία... αποστολή e-mail!), σε μια εξέλιξη που ανοίγει το δρόμο γα την πώληση υποβαθμισμένων εμπορευμάτων, επικίνδυνων γα τη δημόσια υγεία.

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Στερνό αντίο στον σύντροφο Τάκη Τσίγκα

           

Σε φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν τον Τάκη Τσίγκα από το Β' Νεκροταφείο Αθήνας που έγινε η πολιτική κηδεία.

Για τη ζωή και τη δράση του συντρόφου Τάκη Τσίγκα που ήταν αφιερωμένη στον αγώνα για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό αναφέρθηκε στον επικήδειο ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εκ μέρους της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» μίλησε ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τόνισε την «προσωπική συμβολή στην παρέμβαση της ΚΝΕ στη νεολαία» όπως επίσης και τη βοήθεια που πρόσφερε ο Τάκης Τσίγκας στη συντακτική επιτροπή του «Οδηγητή».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ‘‘Οι άντρες των SS (που) απετέλουν διά την εποχήν τους το καύχημα της Λευκής Φυλής’’…

του Νίκου Μπογιόπουλου

Πρώτο: Σε αυτή τη χώρα είμαστε λίγοι. Και ως εκ τούτου λίγο – πολύ γνωριζόμαστε…

Δεύτερο: Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός (!) Υγείας (!!!), «σιχαίνεται τους κομμουνιστές». Ο Τάκης Μπαλτάκος (στον οποίο δοθείσης ευκαιρίας θα επανέλθουμε), γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Σαμαρά, «γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομμουνιστής». Ο άλλος, στενός φίλος κι αυτός του Σαμαρά, αποτυχημένος πολιτευτής στις εθνικές εκλογές και τώρα ερωτοτροπών με το ευρωκοινοβούλιο, τα ίδια. Κατά τα λοιπά ο κ.Σαμαράς είναι «πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»…

Τρίτο: Η ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματα που τρέφει για τους κομμουνιστές προέκυψε στον Αδωνι Γεωργιάδη λόγω των γεγονότων που έλαβαν χώρα στην εκδήλωση στην Βρετανία. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ο κύριος υπουργός προσκλήθηκε από τον πρόεδρο του «Hellenic Society of Imperial College» και υπεύθυνο Τύπου της ΟΝΝΕΔ Μεγάλης Βρετανίας, κ.Μιχάλη Ντιναλέξη. Ο κ.Μιχάλης Ντιναλέξης είναι το ίδιο πρόσωπο που σε χαριτωμένο άρθρο του στις 28/11/2012 υπό τον τίτλο «H ιδεολογική ηγεμονία της δεξιάς είναι κοντά» (ολόκληρο το κείμενο στοhttp://orthografos.blogspot.co.uk/2012/11/h.html) ανάμεσα στα άλλα έγραφε: «Η συμβολή της Χρυσής Αυγής στην αλλαγή αυτή προς την ηγεμονία της δεξιάς είναι αξιοσημείωτη. Απάλλαξε τον κεντροδεξιό χώρο από την κατηγορία του "φασισμού", ενώ η παρουσία της δημιουργεί ένα σημαντικό αντίβαρο στην αριστερά σε πολλά θέματα, όπως κυρίως τα εθνικά. Η δε απειλή της δράσης της ασκεί πιέσεις αντίθετες με αυτές της αριστεράς όσον αφορά την λύση προβλημάτων όπως η λαθρομετανάστευση, ωθώντας την κυβέρνηση να παρακάμψει την αριστερά και να δράσει προς την λύση τους»...

Η απάντηση της Λιάνας Κανέλλη προς το «ΒΗΜΑτοδότη»




Επιστολή προς το «ΒΗΜΑτοδότη» απέστειλε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη σχετικά με δημοσίευμά του για τα όσα είπε η ίδια σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από λίγες μέρες σχετικά με ντοκιμαντέρ προσωπικής προβολής του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφορεί.

Αναλυτικά, στην επιστολή η Λ. Κανέλλη αναφέρει:

Ματαιοδοξία...



Πολύς ντόρος έχει σηκωθεί σχετικά με τα όσα είπε η Λ. Κανέλλη σε τηλεοπτική εκπομπή πριν από λίγες μέρες σχετικά με ντοκιμαντέρ προσωπικής προβολής του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφορεί.

Με αφορμή τις κάλπες στη Γαλλία



Με αφορμή τις κάλπες στη Γαλλία

Από τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία (του πρώτου γύρου, ο δεύτερος γίνεται την Κυριακή), μπορούν εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τα λαϊκά στρώματα. Η ίδια η «ανάγνωση» των αποτελεσμάτων από τα αστικά επιτελεία έγινε βέβαια με τρόπο που εμποδίζει τα ασφαλή συμπεράσματα. Τα αστικά ΜΜΕ άθροισαν διαφορετικές - ως προς το μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομίας που στηρίζουν - δυνάμεις. Για παράδειγμα, το «Σοσιαλιστικό κόμμα» (Parti Socialiste - PS) του Φρανσουά Ολάντ εμφανίστηκε ξανά ως «μπλοκ της αριστεράς», μαζί με τους Οικολόγους, το «Μέτωπο της Αριστεράς» (όπου συμμετέχει και το Γαλλικό ΚΚ και σε πάρα πολλές περιπτώσεις «κατέβασε» κοινούς υποψηφίους με το PS) και άλλους. Βέβαια, το «τσουβάλιασμα» δεν είναι τυχαίο. «Πατά» πάνω στη γραμμή του Γαλλικού ΚΚ, υπέρμαχου των συνεργασιών με δυνάμεις της διαχείρισης στις οποίες και το ίδιο έχει προσχωρήσει. Αλλωστε, είναι μέλος του ΚΕΑ, σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι το 1999 ήταν στην κυβέρνηση με τους σοσιαλιστές, που βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία. Το 2002, είχε στηρίξει το «δεξιό» Σιράκ για να μη βγει ο «ακροδεξιός» Λεπέν. Το 2012, υποδέχτηκε την εκλογή του Ολάντ ως «αέρα αλλαγής» (όπως δήλωναν τότε τα στελέχη του σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αλέξη Τσίπρα) επειδή έφυγε ο «δεξιός» Σαρκοζί.

Συνάντηση του ΚΚΕ με Βενεζουελάνους βουλευτές

Αντιπροσωπεία βουλευτών από τη Βενεζουέλα που βρίσκεται στην Αθήνα, επισκέφτηκε την έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ την περασμένη Δευτέρα και συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος. Η βενεζουελάνικη αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους Ροντρίγκο Καμπέσα, βουλευτή, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, καθώς και πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και τον Ρόι Ντάσα, βουλευτή και αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Βενεζουέλας στο Κοινοβούλιο της Λατινικής Αμερικής. Η αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Φαρίντ Φερνάντεθ.

Υπήρξε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, την πάλη του λαού της Βενεζουέλας ενάντια στα σχέδια των δυνάμεων της αντίδρασης, που εκτυλίσσονται τις τελευταίες 6 βδομάδες για την ανατροπή του Προέδρου Μαδούρο. Επίσης, εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τη σταθερή αλληλεγγύη που εκφράζει το ΚΚΕ στο λαό της Βενεζουέλας.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δραγασάκης προς γερμανούς βουλευτές: «Ξέρουμε ότι η κρίση είναι δική μας», «Θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη»

«Θα έχετε στην Ελλάδα μια αξιόπιστη πολιτική δύναμη»
Δραγασάκης προς γερμανούς βουλευτές: «Ξέρουμε ότι η κρίση είναι δική μας»



Διαβεβαιώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η κρίση είναι δική μας - είμαστε έτοιμοι να αποτιμήσουμε από κοινού τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα»

Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ των στελεχών...



Κείμενο που υπογράφει μέλος της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας
«Ολοι οι έντιμοι και δημοκρατικοί πολίτες αγανακτούν με το ξεπούλημα της χώρας στα οργανωμένα συμφέροντα, ντόπια και ξένα. Υπάρχουν όμως και χειρότερα.Το ξεπούλημα rns ιδεολογίας για την εξουσία κι αυτό το βιώνουμε τελευταία με θλίψη και οργή, παλαιά και ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που παλέψαμε να τον κάνουμε αξιόπιστο στην κοινωνία. Είχαμε όμως εφόδια τις πολιτικές μας αρχές και τα οράματά μας.
Να όμως που οι καιροσκόποι και οι επαγγελματίες πολιτικοί έκαναν πάλι το "θαύμα" τους. Ο λόγος για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Βαγγέλη Αποστόλου που επιλέχθηκε κεντρικά με αντιδημοκρατικό τρόπο, γιατί δεν ρωτήθηκαν τα τοπικά όργανα και η βάση του κόμματος.

Tσογλανιές...

Ή εκεί που μας χρωστούσανε
ζητάνε και το βόδι...


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

"Ας αφήσουν τον Κασιδιάρη να κάνει τον γελωτοποιό του Τσίπρα!" (Video)

       

Άγριο "χώσιμο" της Λιάνας Κανέλλη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ (υποψήφιο για την Κομισιόν και έναν απ' τους... μεγάλους διανοητές κατά το Foreign Policy - διάλειμμα για να συνέλθουμε απ' τα γέλια) για τα φερόμενα χαζοχαρούμενα χαμόγελα του Τσίπρα στο επίμαχο ντοκυμαντέρ που γυρίστηκε για τον...εαυτό του. Χωρίς ίχνος ντροπής, ο Α.Τσίπρας φέρεται να χασκογελάει όταν βλέπει την σκηνή που ο χρυσαυγίτης τραμπούκος Κασιδιάρης χαστουκίζει τη Λιάνα στην αλήστου μνήμης εκπομπή του Παπαδάκη το 2012. Ασχέτως τι γνώμη έχει κάποιος για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί η Λιάνα για τον ανεκδιήγητο Τσίπρα, το σίγουρό είναι πως η οργή της είναι απολύτως δικαιολογημένη.

πηγή: Revolution Now

Απίστευτη ξεφτίλα! Η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ κλέβει σημερινό κείμενο του ΚΚΕ για να παραστήσει τον αντι-ιμπεριαλιστή!



Όταν η δική σου ιστορία σε εξευτελίζει και θέλεις να αποφύγεις να μιλήσεις για τις δικές σου πράξεις, διπλοεξευτελίζεσαι κλέβοντας ξεδιάντροπα αυτούς που συκοφαντείς και υβρίζεις....

902, 3:45 μμ, Δευτέρα, 24 Μαρτίου:
Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ (Ίσκρα), 8:55 μμ, την ίδια μέρα:

Επανάσταση του 1821 και τα ιστορικά της διδάγματα

«Ο Πόλεμος των Βασιλικών» (σ.σ. η μάχη στα Βασιλικά).
Εργο του Παναγιώτη Ζωγράφου, 1836
«Η διευκρίνιση του χαρακτήρα του πολέμου αποτελεί για το μαρξιστή απαραίτητη προϋπόθεση για να λύσει το ζήτημα της στάσης του απέναντί του. Και για μια τέτοια διευκρίνιση είναι απαραίτητο πριν απ' όλα να καθοριστεί ποιες είναι οι αντικειμενικές συνθήκες και η συγκεκριμένη κατάσταση του δοσμένου πολέμου. Πρέπει να τοποθετήσουμε τον πόλεμο αυτό σ' εκείνες τις ιστορικές συνθήκες, στις οποίες γίνεται, και τότε μόνο μπορούμε να καθορίσουμε τη στάση μας απέναντί του. Διαφορετικά θα έχουμε όχι υλιστική, αλλά εκλεκτική ερμηνεία του ζητήματος»(1) (Β. Ι. Λένιν).
Ο Λένιν ουσιαστικά τονίζει με το παραπάνω απόσπασμα ότι η κάθε ένοπλη σύγκρουση κρίνεται με βάση τις αντικειμενικές συνθήκες της ταξικής πάλης σε κάθε δοσμένη ιστορική περίοδο. Κι αυτό διότι σε κάθε κοινωνικο-οικονομικό σχηματισμό και ακολούθως σε κάθε ιστορική εποχή εμφανίζεται μια κυρίαρχη οικονομικά τάξη που εκμεταλλεύεται την πλειοψηφία της κοινωνίας και τον πλούτο που αυτή παράγει. Στον αντίποδά της, σε κάθε ιστορική εποχή τοποθετείται μια κοινωνικο-οικονομική τάξη των υπό εκμετάλλευση που η εκπλήρωση των ταξικών της συμφερόντων απαιτεί την ανατροπή της εκμετάλλευσής της και γι' αυτό αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη της κοινωνικής προόδου. Επομένως, δίχως την κατανόηση ποιας τάξης ή ποιων τάξεων τα συμφέροντα εκφράζει ένας πόλεμος ή μια κοινωνική επανάσταση και χωρίς να προσδιορίσουμε αν τα συγκεκριμένα ταξικά συμφέροντα είναι προς όφελος των εκμεταλλευτών ή των εκμεταλλευομένων στη δοσμένη ιστορική εποχή, είναι αδύνατη η αποτίμηση του ρόλου που διαδραματίζει αυτός ή αυτή στην ιστορική εξέλιξη.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Δεν ξεχνάμε! 15 χρόνια από τον πόλεμο που εξαπέλυσαν η ΕΕ και ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας




Στις 24 Μαρτίου του 1999, με πρόσχημα την υποτιθέμενη «εθνοκάθαρση του Μιλόσεβιτς» στο Κόσοβο, εκεί που δρούσαν οι μισθοφόροι του ΟΥΤΣΕΚΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξαπολύουν πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Επί 78 μέρες βομβαρδίζουν ανελέητα τις πόλεις, τα εργοστάσια και τις υποδομές της. Η βαναυσότητά τους είναι απερίγραπτη!

Πραγματοποίησαν πάνω 35.788 πολεμικές επιδρομές εναντίον 200 γιουγκοσλαβικών πόλεων. Το Κοσσυφοπέδιο και όλη η Γιουγκοσλαβία έγινε στόχος ακόμα και απαγορευμένου τύπου βομβών με θύματα χιλιάδες αμάχους. Έριξαν περίπου 500.000 βόμβες, ένας μεγάλος αριθμός από αυτές περιείχαν απεμπλουτισμένο ουράνιο, ενώ 35.450 ήταν βόμβες διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από τις διεθνείς συνθήκες!

Η «μονταζιέρα» του ΣΥΡΙΖΑ και του Στάθη Σταυρόπουλου



Της Κικής Αλεξάνδρου



Είναι καιρός τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει συντονισμένη επίθεση - συκοφάντηση του ΚΚΕ. Δε θα μπορούσε να λείπει από αυτό το σχέδιο ο Στάθης Σταυρόπουλος του «enikos», που όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ ζορίζεται από τις αποκαλύψεις του ΚΚΕ αναλαμβάνει το βρώμικο ρόλο να ρίξει λάσπη στο ΚΚΕ πασπαλισμένη με δήθεν «τίμια και αντικειμενική αριστερή κριτική». Βέβαια, στην προσπάθειά του αυτή, ο υπερασπιστής του ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγει στη «μονταζιέρα». Στο δρόμο για τα υπουργεία, φαίνεται ότι υιοθετούν και τις μεθόδους των κομμάτων που έχουν ήδη περάσει από αυτά.

Ο Στάθης Σταυρόπουλος φτάνει στο σημείο να παραποιεί τοποθέτηση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα. Αν η πραγματικότητα δε συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα… Ο Στάθης Σταυρόπουλος ισχυρίζεται ότι το ΚΚΕ βάζει «πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο παρονομαστή με τη Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι» και ότι τάχα το ΚΚΕ έχει φτάσει στο σημείο να έχει «εμπάθεια που φθάνει να τσουβαλιάζει από πλευράς ηγεσίας του ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ως απότοκα των “αγανακτισμένων“». Μάλιστα, με βάση τον παραπάνω ακροβατισμό, ο Στάθης Σταυρόπουλος κατρακυλάει τόσο χαμηλά ώστε να υποστηρίξει ότι το ΚΚΕ «φτάνει απέναντι. Σ’ αυτά που προπαγανδίζουν τα μέσα ενημέρωσης του καθεστώτος, καθώς και τα κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού. Ποιον βοηθάει αυτό; Ποιος ωφελείται απ’ αυτό; Ποιος ωφελείται απ’ τον δισταγμό του λαού (αν εν τέλει ο δισταγμός επικρατήσει) να δοκιμάσει ο ίδιος να διαμορφώσει την τύχη του;». Το να κατηγορείς το ΚΚΕ ότι προωθεί «το δισταγμό» του λαού να «δοκιμάσει ο ίδιος να διαμορφώσει την τύχη του» αποτελεί από μόνο του ξετσίπωτη συκοφαντία. Αυτή η συκοφαντία του Στάθη Σταυρόπουλου εναντίον του ΚΚΕ, δηλαδή του μόνου κόμματος που παλεύει για να συνειδητοποιήσει ο λαός τη δύναμή του και να πάρει την υπόθεση στα χέρια του αποδεικνύει ότι ακριβώς ο ΣΥΡΙΖΑ δρα για να μην καταλάβει ποτέ ο λαός τη δύναμή του και να μην πάρει την υπόθεση στα χέρια του, για να μην αμφισβητηθούν τα θεμέλια του σάπιου συστήματος που έχει φέρει το λαό στη σημερινή κατάσταση.

Αποκαλύψεις για τη συμμετοχή μυστικών υπηρεσιών στη δολοφονία του Άλντο Μόρο




Την αποκάλυψη ότι «μέρος των μυστικών υπηρεσιών της χώρας» στήριξαν τα μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών όταν πριν από 36 χρόνια απήγαγαν και δολοφόνησαν τον χριστιανοδημοκράτη ηγέτη Άλντο Μόρο, έκανε ο επί τρεις δεκαετίες επιθεωρητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ιταλικής αστυνομίας Ενρίκο Ρόσι, με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ansa».

Είπε μεταξύ άλλων: «Στο σημείο της οδού Φάνι της Ρώμης την ημέρα και την ώρα που απήχθη ο Μόρο -στις 16 Μαρτίου του 1978- βρίσκονταν δυο άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα "Honda". Στόχος τους ήταν να προστατέψουν τους τρομοκράτες των Ερυθρών Ταξιαρχιών από κάθε πρόβλημα και υποτιθέμενη παρεμβολή».

Η Επανάσταση του 1821, το νόημα και η σημασία της στο σήμερα


«Σε μια ορισμένη βαθμίδα της εξέλιξής τους, οι υλικές παραγωγικές δυνάμεις έρχονται σε αντίφαση με τις υπάρχουσες σχέσεις παραγωγής ή - πράγμα που αποτελεί μονάχα τη νομική γι' αυτό έκφραση - με τις σχέσεις ιδιοκτησίας, μέσα στις οποίες είχαν κινηθεί ως τώρα. Από μορφές ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων οι σχέσεις αυτές μεταβάλλονται σε δεσμά τους. Τότε έρχεται μια εποχή κοινωνικής επανάστασης. Με την αλλαγή της οικονομικής βάσης ανατρέπεται, αργότερα ή γοργότερα, ολόκληρο το τεράστιο εποικοδόμημα. Οταν εξετάζουμε τέτοιες ανατροπές, πρέπει να κάνουμε πάντα τη διάκριση ανάμεσα στην υλική ανατροπή, στους οικονομικούς όρους της παραγωγής, που μπορούμε να τους διαπιστώσουμε με ακρίβεια φυσικών επιστημών και στις νομικές, πολιτικές, θρησκευτικές, καλλιτεχνικές ή φιλοσοφικές, κοντολογίς τις ιδεολογικές μορφές μέσα στις οποίες οι άνθρωποι συνειδητοποιούν αυτή τη σύγκρουση και παλεύουν ως τη λύση της»(Καρλ Μαρξ, «Κριτική της Πολιτικής Οικονομίας», πρόλογος).

Η 25η Μάρτη θεωρείται ως ημερομηνία έναρξης της ελληνικής εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης των Ελλήνων στα 1821, αν και στις 23 Μάρτη ο Κολοκοτρώνης απελευθέρωνε την Καλαμάτα. Βεβαίως, τα χρονικά όρια έναρξης κοινωνικοϊστορικών γεγονότων είναι συμβατικά πολύ περισσότερο γεγονότων που πιστοποιούν τις κοινωνικές επαναστάσεις. Αλλά η συγκεκριμένη ημερομηνία, δοσμένη από την αστική ιστοριογραφία, δεν έχει σχέση τόσο με αυτό που η ιστοριογραφία γενικά καταγράφει ως επέτειο των ιστορικών γεγονότων. Θα μπορούσε π.χ. να είναι ένα άλλο γεγονός που προηγήθηκε ή διαδραματίστηκε αργότερα από την 25η Μάρτη, στα πολλά γεγονότα κρίκους της ελληνικής Επανάστασης. Η συγκεκριμένη ημερομηνία σηματοδοτεί αυτό που η άποψη της «επίσημης» από το κράτος ιστορίας θεμελιώνει ως γεγονός έναρξής της. Δηλαδή, την ημερομηνία που, σύμφωνα με την αστική ιστοριογραφία, η «σημαία της Επανάστασης υψώθηκε από το δεσπότη Παλαιών Πατρών Γερμανό». Και φαίνεται να επιλέχτηκε, από την κυρίαρχη, μετά τη νίκη της Επανάστασης, τάξη, για το συμβολισμό της εθνικοαπελευθερωτικής εξέγερσης και της δημιουργίας του ελληνικού κράτους, θέλοντας να επιβάλει σ' αυτό το συμβολισμό και τη συμμετοχή της επίσημης εκκλησίας στην Επανάσταση. Χρειαζόταν και την ορθόδοξη εκκλησία ως ένα στοιχείο του δικού της εποικοδομήματος που θα επιδρούσε στη δημιουργία υποταγμένης σ' αυτήν συνείδησης στις λαϊκές μάζες. Γιατί το γεγονός της «σημαίας στην Αγία Λαύρα από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό» είναι ανύπαρκτο.

¨Όταν η Διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού, τότε…¨



Καλό
είναι κάποια στιγμή να σταματήσουμε να τους αφήνουμε να τα περνάνε όλα στο «ντούκου». Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Ο κύριος Θάνος Μωραίτης είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός στο υπουργείο Περιβάλλοντος και κατόπιν στο Ανάπτυξης. Με αφορμή την υπόθεση για το γάλα, ο βουλευτής εξέδωσε ανακοίνωση (που όπως ισχυρίστηκε στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον «Real» στις 21/3/2014 απηχεί τις απόψεις όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ). Στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής (http://moraitisthanos.com/ «Kάποιοι δεν κατάλαβαν γιατί η οικονομία κατέρρευσε το 2009»), υποστηρίζει:

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο άνω ποταμών σχηματισμός




1. Το θέαμα αποφάσισε να αποθεώσει τον πιστό του δούλο Σταύρο Θεοδωράκη και να αφοσιωθεί στη διάδοση της πολιτικής του κίνησης. Ολον αυτό τον καιρό το δημοσιογραφικό κατεστημένο σπρώχνει τον Θεοδωράκη να κάνει τη συστημική παρέμβασή του στην πολιτική σκηνή. Χωρίς να μπορεί να αρθρώσει τον παραμικρό λόγο για την ύπαρξη του Ποταμού, επιδόθηκε στον προσηλυτισμό των νέων ψηφοφόρων διαλέγοντας τη νεότητα ως σημείο εκκίνησης.

2. Οι σκέψεις του Σταύρου Θεοδωράκη και της αποκριάτικης συνοδείας του ήταν εφάμιλλες του ψυχρού κράτους στο οποίο κατέθεσαν τα διαπιστευτήριά τους. Εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια και προτίμηση στο γερμανικό μοντέλο διακυβέρνησης. Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως τα πρόσωπα του Ποταμού, γνωστά από τη συνήθειά τους να στρογγυλοκάθονται ως φιλοσοφικά απολειφάδια και να μπερδεύουν την ύπαρξή τους, πέρασαν ξαφνικά σε μια ενεργητικότητα, η οποία όλοι οι γνωστοί δημοσιογράφοι ορκίζονται ότι είναι αθώα.

Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, άρθρο του Χούλιο Ντίας, στελέχους του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας

Από τη δράση του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας
Αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας «Ενότητα και Πάλη» («Unidad y Lucha») το άρθρο του Χούλιο Ντίας, μέλους της ΚΕ, με τίτλο«Οι πορείες για την αξιοπρέπεια ή όταν τίποτα δεν είναι αυτό που μοιάζει», σχετικά με το λεγόμενο κίνημα των αγανακτισμένων, που με τη συμβολή των οπορτουνιστών εξελίσσεται τώρα στην Ισπανία στην ίδια διαχειριστική κατεύθυνση και μετονομάζεται σε «κίνημα αξιοπρέπειας». Μάλιστα το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς το στηρίζει και χτες 22 Μάρτη είχε προγραμματιστεί συγκέντρωση στη Μαδρίτη.

Κριτήρια ψήφου σ' ένα προς ένα τα μέτωπα

Με τύμπανα πολέμου στην Ουκρανία ξεκίνησε η βδομάδα που πέρασε, με νέα επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα έκλεισε. Η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ αποφάσισε για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μια σειρά μέτρα εξειδίκευσης και ταχείας εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής σε όλα τα κράτη - μέλη, με βάση τη χαραγμένη εδώ και χρόνια στρατηγική της για την ενίσχυση των μονοπωλίων. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω σε ισοπεδωμένα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Επιβεβαιώνεται ότι το ζήτημα για το λαό, τους εργαζόμενους είναι εάν θα ψάχνουν μάταια λύσεις μέσα στο δοκιμασμένο και αντιλαϊκό καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, δρόμο του κεφαλαίου ή θα διαλέξουν άλλο δρόμο χωρίς τις δεσμεύσεις του κεφαλαίου, των μονοπωλίων και της ΕΕ. Με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να σταθούν μπροστά στις κάλπες του Μάη.