Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Ανάπτυξη δίχως χρήμα; Απλούστατον!


Το ότι ταΐσαμε με 120 δισεκατομμυριάκια τις τράπεζες, προκειμένου να αποφύγουμε την πτώχευση και να έχουμε πρόσβαση σε καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα κλπ το ξέραμε. Επίσης, ξέραμε αυτό για το οποίο μας διαβεβαίωσε ο πρωθύ και η συμμωρία του, δηλαδή ότι η στήριξη των τραπεζών ήταν εκ των ων ουκ άνευ προκειμένου να διοχετευτεί ζεστό χρήμα στην αγορά (νάτη η ρευστότητα!) και να ξαναπάρει μπροστά η πραγματική οικονομία (νάτη κι η ανάπτυξη!). Αυτά τα ξέραμε, έτσι; Μπράβο. Τώρα είναι ώρα να τα ξεχάσουμε!

Η σκέψη ενός ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής


Με άρθρο του στο φασιστικό site της Χρυσής Αυγής ethnikismos.net κάποιος «Αντίοχος» καλεί τους μαθητές να απολογηθούν για το Μεταξά.

Παραθέτουμε το μεγαλύτερο απόσπασμα από το «μεγαλείο» της σκέψης του φασίστα.

Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου





Αγαπητέ μαθητή–μαθήτρια

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι παρέλαση, επέτειος και μνημόσυνο. Είναι η ιστορία του λαού μας γραμμένη με το αίμα του. Το κάλεσμά μας αυτό θέλουμε να είναι μια αφορμή να ψάξεις περισσότερο, να ρωτήσεις, να διαβάσεις, να μάθεις το πώς οι λαοί πάλεψαν για το δίκιο τους και πώς τσάκισαν το φασισμό.

Το «μάθημα αυτό» δεν θα το κάνει το επίσημο σημερινό σχολείο, τα βιβλία του! Ούτε θέλει, ούτε μπορεί! Στόχο έχει να γεμίσει με ψέματα και ανακρίβειες το μυαλό μας, να μας κοιμίσει μεγάλους και μικρούς, να κρύψει το κύριο και το πιο σημαντικό: Η ιστορική αλήθεια είναι μια και τη γράφουν οι λαοί. Ο λαός όταν πιστέψει στη δύναμή του μπορεί να νικήσει «θεούς και δαίμονες». Τα πρόσωπα, οι «ηγέτες» παίζουν ρόλο αλλά δεν φτιάχνουν την Ιστορία, όπως μας λένε στα βιβλία. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό έδειξε ότι δεν είμαστε πατριώτες όλοι επειδή είμαστε Έλληνες. Τότε κάποιοι λέγανε «καθίστε φρόνιμα», «είμαστε μικροί κι αυτοί μεγάλοι», κτλ.

Στόχος, η συγκέντρωση γης και ακίνητης περιουσίας






Ο φόρος στα ακίνητα είναι μόνιμος. Και είναι καρμανιόλα για τα λαϊκά νοικοκυριά, την ίδια ώρα που φοροελαφρύνει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, δηλαδή τους αστούς. Το αστικό κράτος έχει επιβάλει 21 συνολικά φόρους στα ακίνητα. Αλλά τούτος ο τελευταίος είναι αβάσταχτος και ήρθε σε συνθήκες κρίσης, άρα έξαρσης της ανεργίας, συνθήκες που αξιοποιούν οι αστικές κυβερνήσεις για δραστικό χτύπημα του εργατικού, του λαϊκού εισοδήματος για να ξελασπώσει το κεφάλαιο από την καταστροφική της δύναμη, δηλαδή συνθήκες που ωθούν στη φτώχεια και στην απόλυτη εξαθλίωση. Και αυτός ο φόρος γίνεται

Κλέφτες κι Αστυνόμοι...





Αντι Γκαρσία. Ωραίος, έξυπνος, καλός μαθητής, αγαπητός, ετών δεκατριών. Νεκρός με εφτά σφαίρες στο κορμάκι του. Από πυρά αστυνομικών. Είχε δυο πλαστικά πιστόλια ψεύτικα, ίσως έπαιζε και «κλέφτες κι αστυνόμοι». Του είπαν να τα παραδώσει. Ποιο παιδί αλήθεια θα έπαιρνε στα σοβαρά τέτοια προσταγή για ένα παιχνίδι, εκτοξευμένη από χεσμένους από το φόβο τους μπάτσους που φώναξαν κι ενισχύσεις για να τον αντιμετωπίσουν! Μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, πυρά ομαδόν. Τον δεκατριάχρονον νεκρόν παρέλαβαν οι γονείς μετά την νεκροψίαν... Κλέφτες κι αστυνόμοι. Μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας κύριε Αριστοτέλη μου, σε μια αμερικάνικη αλάνα. Υποδειγματική του μέλλοντός μας.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Για ένα στημένο ρεπορτάζ



Του Πέτρου Πουντίδη (Τοτέμ)

Την Πέμπτη 24 Οκτώβρη, στο δελτίο ειδήσεων του STAR, παίχτηκε άλλο ένα μονόπρακτο από το θεατρικό «Οι λακέδες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ θα εξαφανιστούν από τη Ζώνη».

Μια καθόλου τυχαία σύμπτωση «Αυγής» - «Καθημερινής»




Η «Αυγή», στις 23/10/2013, στο κύριο άρθρο της έγραφε:«Ο Σαμαράς βυθίζεται στη χρεωκοπία, που αποκτά ήδη νέες πολιτικές διαστάσεις. Ο κυβερνητικός σύμμαχος, το ΠΑΣΟΚ, εξαερούται... Εκτίθεται όχι μόνο απέναντι στην ελληνική κοινωνία, αλλά και έναντι των τροϊκανών, οι οποίοι έχουν φρίξει με το μέγεθος της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής των εγχώριων ελίτ, παρ' ότι συμπράττουν μαζί τους. Είναι χαρακτηριστική η φράση αξιωματούχων του συστήματος της τρόικας πως "οι πλούσιοι στην Ελλάδα δεν αγαπούν τη χώρα τους". Τα πρώτα δείγματα ιδιωτικοποιήσεων με ωφελημένη τη διαπλοκή των "κολλητών" του Μαξίμου επιβεβαιώνουν αυτή την εκτίμηση».

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο και εκπροσώπους παρατάξεων στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ





πηγη: 902

Γ. Πρωτούλης στο «Mega»: Ο λαός κρατά στα χέρια του το φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα





πηγη: 902

Κ. Παπαδάκης στη ΝΕΤ: Η εργατική τάξη δεν έχει μιλήσει ακόμα






πηγη: 902

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την 28η Οκτωβρίου 1940




Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την 28η Οκτωβρίου 1940. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940 στο φασισμό - ναζισμό, καθώς και η μετέπειτα μαζική ηρωική πάλη του ενάντια στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του, μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, εμπνέει και διδάσκει σήμερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, για να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές εξαθλίωσης που του επιβάλλουν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Να πουν το δικό τους ΟΧΙ στις πολιτικές που εμπλέκουν την Ελλάδα σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους, όπως αυτούς που προετοιμάζουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ σε βάρος λαών και χωρών.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης...



Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα προπαγάνδιζε σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να πάρει «νέα οριζόντια μέτρα», προκειμένου να καλύψει το δημοσιονομικό κενό 2014 - 2015. Προσέξτε... δε λέει: «Δε θα πάρω νέα μέτρα», αλλά «νέα οριζόντια μέτρα». Που σημαίνει μέτρα θα πάρω, αλλά δε θα είναι οριζόντια. Και πάνω σ' αυτό θα διαπραγματευτώ με την τρόικα. Προχτές, ο αστικός Τύπος προπαγάνδιζε ότι ούτε και η τρόικα εστιάζει στη μείωση μισθών, συντάξεων, εφάπαξ κ.λπ. Τι προτάσσει; Το κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, το «άνοιγμα» του επαγγέλματος των δικηγόρων, την εξόφληση των κρατικών χρεών σε ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ για να πουληθούν, τις στοχευμένες περικοπές στον κρατικό προϋπολογισμό, μέτρα μείωσης των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων. Γύρω από αυτά τα ζητήματα και άλλα πραγματοποιείται η διαπραγμάτευση και η κόντρα αφορά στην υλοποίησή τους. Για παράδειγμα, η εξυγίανση των αμυντικών βιομηχανιών θα γίνει με εκκαθάριση εν λειτουργία ή με κλείσιμο. Ποιοι θα μπουν μπροστά στην ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ. Οι γκρίνιες τμήματος του αστικού Τύπου ότι από τη μια η τρόικα πιέζει για ιδιωτικοποιήσεις και από την άλλη οι Βρυξέλλες φρενάρουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ ή του ΟΣΕ είναι χαρακτηριστικές.

Ποιος είπε το «Όχι»; Ο Μεταξάς;…

του Νικου Μπογιοπουλου

Τι χρειάζεται αυτός ο τόπος; Αυτός ο τόπος «χρειάζεται Μεταξάδες» έλεγε από βήματος Βουλής ο χρυσαυγίτης υποφυρερίσκος, ο βουλευτής Παππάς. Όσο για τους Γεωργιάδη – Βορίδη ήταν βουλευτές του ΛΑΟΣ όταν ο τότε αρχηγός τους, ο Καρατζαφέρης, επισκεπτόταν ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου 2011 το σπίτι του Μεταξά σε ένδειξη… «σεβασμού και μνήμης». Η δε «Καθημερινή» δεν έλειψε ποτέ από τα εκδοτικά εκείνα συγκροτήματα που επιδαψιλεύουν δάφνες στον «πατριώτη» Μεταξά που «είπε το Όχι». Μάλιστα η «Καθημερινή» το έχει πάει και παραπέρα. Ειδικά σε εκείνο το αφιέρωμά της για τον φασίστα Μεταξά, στις 4/8/2007 (ανήμερα, δηλαδή, της κήρυξης της δικτατορίας της «4ης Αυγούστου») όταν και ισχυριζόταν ότι η διακυβέρνηση Μεταξά, εκτός από πατριωτική» που ήταν, πορεύτηκε και με «χαρακτηριστικά φιλολαϊκού» καθεστώτος...

Είναι αλήθεια, λοιπόν, ότι ο Μεταξάς είπε «Όχι» το 1940; Το δικό του «Όχι» γιορτάζουμε τη Δευτέρα; Η’ μήπως ισχύει εκείνο που έλεγε για τον Μεταξά ο κεντρώος πολιτικός, ο Καφαντάρης, ότι δηλαδή: «Είπε το ΟΧΙ, ο μόνος Έλληνας που θα μπορούσε να πει το ΝΑΙ»; (1).

Όπως θα δούμε, το «Όχι» του Μεταξά δεν ήταν «Όχι» κατά του φασιστικού Άξονα. Δεν είχε φυσικά καμία σχέση με το «Όχι» του ελληνικού λαού. Το «όχι» του Μεταξά ήταν ένα τόσο δα … μικρούλι και ξέπνοο «όχι».

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η κυβέρνηση κατέβασε το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ


Μπορεί η κυβέρνηση να κατέβασε μόλις πριν απο λίγα λεπτά το δορυφορικό σήμα της ΕΡΤ, εμείς όμως συνεχίζουμε, είμαστε εδώ, και δεν πτοούμαστε. Εδώ και λίγα λεπτά, η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ παύει πλέον να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας μετά την διακοπή της μετάδοσης του σήματος μας από τον δορυφόρο Αστρα. Και η διακοπή, οφείλεται στις πιέσεις που άσκησε η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προς τους Ισραηλινούς ιδιοκτήτες του δορυφόρου με στόχο να ρίξει και πάλι μαύρο στους δέκτες μας και τα ραδιόφωνα. Τον δορυφόρο πληρώνει η ΠΟΣΠΕΡΤ, δηλαδή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Καλό το παραμύθι σας για τον «902», αλλά δεν έχει δράκο



*Του Τάκη Βαρελά



Φαίνεται τελικά να είναι απόφαση η υπό εξέλιξη παραπληροφόρηση της «Iskra» για την πώληση του «902».

Όσον αφορά την επίθεση προς το ΚΚΕ δεν είναι ότι είχα αμφιβολίες, ότι θα το κάνει και το κάνει.

Επανέρχεται με σχόλιο του Κώστα Μπούντζα( 10/08/2013 ), αναμασώντας σχόλιο των «ΝΕΩΝ» για «Μπίζνες… εκ του Περισσού» που αφορά γενικά τις επιχειρήσεις του ΚΚΕ και ανακαλύπτει:

Γιατί όταν συμβαίνει κάτι, συμβαίνει και κάτι άλλο


Όλη η ιστορία με τη μικρή Μαρία είναι στημένη για να ξεχάσει ο κόσμος ότι συνελήφθησαν οι Χρυσαυγίτες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Σοβαρά. Έχω έναν κουνιάδο που έχει έναν μπατζανάκη, του οποίου ο θείος έχει πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα που διαθέτει η εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα στα οποία αναφέρεται πως πριν από δύο μήνες ο γέρων Παϊσιος είχε προφητέψει ότι όπου να ‘ναι θα συλλάβουν κάτι μαυριδερούς τύπους με κύφωση και αυτό θα σημάνει την αρχή της πτώσης της αυτοκρατορίας του κακού και μετά θα πάρουμε και την πόλη.

 Θ. Παφίλης: Τώρα να αποσυρθεί η επικίνδυνη τροπολογία






πηγη: 902

Προγραμματική Συμφωνία με το κεφάλαιο

Σαμαράς και Βενιζέλος δεσμεύονται να διασφαλίσουν τη «σταθερότητα» που ζητάει το κεφάλαιο, σαν προϋπόθεση για επενδύσεις και ανάπτυξη

Eurokinissi


Το κείμενο της «προγραμματικής συμφωνίας» της κυβέρνησης -που εκκρεμούσε από το καλοκαίρι μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση- οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλο. Σύμφωνα με τον Ευαγ. Βενιζέλο, η προγραμματική συμφωνία θα αποτελέσει το«διαπραγματευτικό πλαίσιο» της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα.


Οταν καποιοι κλίνουν τη λεξη κωλοτούμπα σε ολες τις πτωσεις

Τα «παρών» που γίνανε αέρας...



Δεν πρόλαβε καλά - καλά να τυπωθεί και να κυκλοφορήσει το χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη» όπου γράφαμε για τις διαφωνίες και τις διαφορές τακτικής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι αυτές σε καμία περίπτωση δεν αναιρούν τη σοσιαλδημοκρατική στρατηγική του... και ήρθε η ονομαστική ψηφοφορία το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για να μας επιβεβαιώσει πλήρως. Η «Αριστερή Πλατφόρμα» του ΣΥΡΙΖΑ, τις προηγούμενες μέρες, με τοποθετήσεις στα όργανα του κόμματος και με «κοινές δηλώσεις» των μελών της, διαλαλούσε τη διαφωνία της με την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίσει την τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα, σημειώνοντας ότι αυτή ενσωματώνει το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα, γνωστού ως «τρομονόμου». Την ώρα της ψηφοφορίας, παρόλα αυτά, οι βουλευτές της «Πλατφόρμας» υπερψήφισαν κανονικά την επικίνδυνη τροπολογία -παρέα με την ηγεσία του κόμματός τους- και τα «παρών» που θα ψήφιζαν, σύμφωνα με όσα διέρρεαν οι ίδιοι στα μέσα ενημέρωσης, έμειναν λόγια του αέρα...

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Βρετανία: Ένας 19χρονος Ιταλός δολοφονήθηκε διότι «έκλεβε τη δουλειά από τους Άγγλους»




Ένας 19χρονος Ιταλός δολοφονήθηκε στη Βρετανία στη νότια επαρχία του Κεντ από 9 νεαρούς 21 ως 25 χρόνων οι οποίοι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, τον κατηγόρησαν πως «έκλεβε τη δουλειά από τους Άγγλους» και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

107 χρόνια πριν, ο Λένιν ακτινογραφεί τη φυσιογνωμία, τα χαρακτηριστικά και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ




Συντακτική σημείωση: Οι μόνες αλλαγές πού έγιναν στο κείμενο του Λένιν, είναι: όπου«Καντέτοι» αντικαταστάθηκαν με τις λέξεις «ΣΥΡΙΖΑ» και«οπορτουνιστές» και όπου«Σίποφ» με «Δασκαλόπουλοι και Σία».

«Ο Μαρξισμός όμως μας μαθαίνει να εξετάζουμε κάθε φαινόμενο στην εξέλιξή του και να μην ικανοποιούμαστε με το επιφανειακό του περίγραμμα, να μην πιστεύουμε τις όμορφες ταμπέλες, να ερευνούμε τις οικονομικές, τις ταξικές βάσεις των κομμάτων, να μελετάμε την αντικειμενική πολιτική κατάσταση που θα προδικάσει τη σημασία και την έκβαση της πολιτικής τους δράσης. Εφαρμόστε αυτή τη μέθοδο έρευνας για το ΣΥΡΙΖΑ και θα δείτε την ορθότητα του ισχυρισμού μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα αλλά μια συμπτωματική κατάσταση. Δεν είναι πολιτική δύναμη, αλλά αφρός που γεννήθηκε από τη σύγκρουση αντιμαχόμενων δυνάμεων που λίγο πολύ η μια αντισταθμίζει την άλλη.

 Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα για τα περί διαπραγμάτευσης με την τρόικα και λήψης νέων μέτρων





πηγη: 902

Τα μαθηματικά του μπακάλη και τα μαθηματικά του Βορίδη


  Στο προσκήνιο της πολιτικής επικαιρότητας βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τροικα για τα μέτρα που πρεπει  να παρθούν προκειμένου να καταβληθεί η δόδη ύψους 1 δις ευρω. Ενα άλλο γεγονός που κεντρίζει το ενδιαφέρον  ειναι και η είδηση οτι 505 Ελληνες κατέχουν περιουσία ύψους 60 δις.Λαμβάνοντας υπ'οψιν  το γεγονός οτι η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέτρα τα οποία θα διασφαλίσουν στους δανειστές οτι θα παρουν πισω τα λεφτα τους σε ενα ευλογο χρονικο διαστημα  και σε συνδυασμό με δηλώσεις του Βορίδη την περασμένη Δευτερα στον Πρετεντερη εμεις θα κάνουμε κάποιες υποθέσεις εργασίας.

Με αφορμή τη μικρή Μαρία


Προκαλεί οργή που ορισμένοι ανακάλυψαν μέσω της μικρής Μαρίας ότι υπάρχει εμπορία παιδιών στη χώρα μας.

Στο σύστημα που ζούμε εμπορεύονται τα πάντα, ακόμη και την ανάγκη για ένα παιδί. Εμπόριο υπάρχει από τη γέννηση ενός παιδιού μέσω των μεγάλων επιχειρήσεων μαιευτηρίων, των διαφόρων κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης ακόμα και με τα παιδιά αυτά καθ' αυτά. Εγκατάλειψη ακόμη και αγοραπωλησίες παιδιών γίνονται και λόγω της χαλάρωσης των ηθικών αντιστάσεων που καλλιεργεί το σύστημα, ειδικά σε ανθρώπους που βρίσκονται σε απόλυτη ένδεια και απόγνωση.

Βέβηλοι αντικομμουνιστές και σκουριασμένες ιδέες


Τον Νίκο Πλουμπίδη χρησιμοποιεί επιστολογράφος της «Καθημερινής», για να κάνει αντικομμουνισμό. Βάζει μάλιστα τον Νίκο Πλουμπίδη μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα να «διερωτάται ποιος είναι ο εχθρός», υπονοώντας ότι από τον Νίκο Πλουμπίδη που εκτελέστηκε φωνάζοντας «Ζήτω το ΚΚΕ», πέρασε η αμφιβολία για το Κόμμα και η σκέψη ότι αυτό είναι ο «εχθρός». Κατανοητή η προσπάθειά του να καλλιεργήσει συνειρμούς ενάντια στο ΚΚΕ, και χρήσιμο στην εφημερίδα που φιλοξενεί την επιστολή για τον ίδιο σκοπό, αλλά είναι ντροπή τους να βεβηλώνουν τον Πλουμπίδη.

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Χρυσαυγίτισσες...



Της Κάλης Καρά

«Εμείς οι Ελληνίδες, μέλη του Λαϊκού Συνδέσμου, έχοντας βαθύτατη συναίσθηση της καταστροφής που επιφέρει το φεμινιστικό πνεύμα της εποχής μας, είμαστε ενάντια σε κάθε λογής διακηρύξεις για την ισότητα των δύο φύλων».

«Η υποτιθέμενη απελευθέρωση της γυναίκας την αποπροσανατόλισε και από την πραγματική ουσία του υψίστου ρόλου της, την Μητρότητα. Δηλαδή την υποχρέωση και την ύπατη τιμή, να φέρει στον κόσμο και ν’ αναθρέψει τα νέα βλαστάρια στον κορμό της Φυλής, ώστε να γεφυρώσει μέσω του παρόντος , το παρελθόν και το μέλλον. Πιστεύουμε ότι η Μητρότητα είναι ένα ιερότατο καθήκον».

Οι 505 Έλληνες και τα χοντρά ψέματα της ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.




Ένα ακόμη στοιχείο έρχεται να καταδείξει πόσο άγρια είναι η ληστεία και πόσο μεγάλη είναι η κοροϊδία που υφίστανται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» 505 είναι οι Έλληνες πολυεκατομμυριούχοι. Προσέξτε, όχι εκατομμυριούχοι (αυτοί είναι αρκετά πιο πολλοί, οι οποίοι και κατέχουν σήμερα περιουσιακά στοιχεία 60 δισ. ευρώ!).

Τουρκία: Νίκη για τους απεργούς της «Leroy Merlin» - Ευχαριστήρια επιστολή προς το ΠΑΜΕ



Με νίκη των εργαζομένων έληξε ο απεργιακός αγώνας που πραγματοποιούσαν για 16 ημέρες οι υπάλληλοι στο πολυκατάστημα «Leroy Merlin» στην Τουρκία, διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς και αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το ΠΑΜΕ ο Μετίν Εμπετούρκ, πρόεδρος του Συνδικάτου Sosyal-Is(Σωματείο Εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Εκπαίδευση, σε Γραφεία, στο Εμπόριο, σε Συνεταιρισμούς και τις Καλές Τέχνες), ο εργοδότης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα και όλες οι πλευρές κατέληξαν σε συλλογική σύμβαση. Η σύμβαση έχει διάρκεια τρία χρόνια, με εξασφαλισμένη προστασία της εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του συνδικάτου, ενώ περιλαμβάνει ακόμη σημαντική αύξηση των μισθών, ικανοποίηση μιας σειράς θεσμικών αιτημάτων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΣΤΟ «MEGA»






Ελ. Βαγενάς στον «Real Fm»: Η ΕΕ δίνει χρήμα με ουρά για πλύση εγκεφάλου




πηγη: 902

Το πραγματικό «κανάλι επικοινωνίας»




Για «κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο άκρων» κάνει λόγο ο Μ. Κοττάκης σε άρθρο του στη «Δημοκρατία», αναμασώντας την επικίνδυνη θεωρία των «δύο άκρων» και χωρίς μάλιστα να προσπαθήσει -ούτε καν για τα προσχήματα- να κρύψει ότι στο στόχαστρο αυτής της ανιστόρητης θεωρίας είναι το ΚΚΕ, το λαϊκό κίνημα που παλεύει για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Αφού αναπαράγει την προβοκάτσια και τα ψέματα του Ρουπακιά περί σχέσης του με το ΚΚΕ (προβοκάτσια που όπως αποκαλύφθηκε από τις ίδιες τις αστικές εφημερίδες σχεδιάστηκε από τους χρυσαυγίτες ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα), ισχυρίζεται ότι «οι βάσεις της Ακροδεξιάς και της Αριστεράς επικοινωνούν» και ότι όσα είπε η Αλ. Παπαρήγα στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη για το αστικό Κοινοβούλιο και τι σημαίνει πραγματικά το να συμμετέχει ο λαός στην εξουσία, τάχα άνοιξαν το «κανάλι επικοινωνίας» με την ακροδεξιά.

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

«Ευρωπαϊκή Αμνησία»

του Νίκου Μοττα*



Ο σοβιετικός στρατιώτης που εικονίζεται στη γνωστή φωτογραφία να υψώνει την κόκκινη σημαία στο Ράϊχσταγκ το Μάη του 1945 λεγόταν Αμπτουλαχίμ Ισμαήλοφ. Ο Ισμαήλοφ, που απεβίωσε πριν τρία χρόνια σε ηλικία 94 ετών, ήταν ένας απ' τους εκατοντάδες χιλιάδες ηρωϊκούς σοβιετικούς στρατιώτες που στραγγάλισαν το τέρας του ναζισμού μέσα στην ίδια του τη φωλιά, στο Βερολίνο.

Πέντε και πλέον δεκαετίες αργότερα, η Ευρώπη – που χρωστάει το γεγονός της ίδιας της ύπαρξης στους «Ισμαήλοφ» του '45, στα 20 εκατομμύρια νεκρούς που έδωσε ο Κόκκινος Στρατός και στα 2 εκατομ. μέλη του Κόμματος των μπολσεβίκων που θυσίασαν τις ζωές τους – φροντίζει να παραδώσει μαθήματα χυδαίου αντικομμουνισμού, εξισώνοντας ναζισμό και κομμουνισμό, δηλαδή τους βιαστές της με τους σωτήρες της.

Ν. Καραθανασόπουλος στον «Αθήνα 9,84»: Θα ήταν αφερέγγυο το ΚΚΕ, εάν στήριζε την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Κομισιόν






πηγη: 902

Τι έγινε την Πέμπτη 20/10/2011 ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας



Θ. Χιώνης στο «MEGA»: Η χρεοκοπία του λαού θα συνεχιστεί με όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου





πηγη: 902

Δίκη της ΟΠΛΑ, Θεσσαλονίκη, 1947: Απολογία Αλβανού Ακίνδυνου


Από το βιβλίο του Τάσου Κατσαρού Μια απόφαση: Μάχομαι μέχρι το τέλος: Στενή Αυτοάμυνα (Ο.Π.Λ.Α.), εκδόσεις Ντοκουμέντα, 2003.

Πρόεδρος: «Κατηγορούμενε, γνωρίζεις την κατηγορία σου. Τι απολογείσαι;»

Κατηγορούμενος: «Είμαι από το χωριό Αγία Παρασκευή Μυτιλήνης. Το 1932 οργανώθηκα στο ΚΚΕ γιατί είναι κόμμα της εργατικής τάξης. Είμαι εργάτης και συλλογικά ανήκω σ’ αυτό. Από τότε που οργανώθηκα στο κόμμα, με την καθοδήγησή του, πάλεψα για την εξυπηρέτηση του εργαζόμενου λαού και για ζητήματα του χωριού, κυρίως για τους ακτήμονες. Σαν πρόεδρος του Συνεταιρισμού ακτημόνων, πάλεψα να πάρω τα τσιφλίκια, τα ανταλλάξιμα. Η δουλειά μου αυτή χαρακτηρίστηκε αναρχική και εκτοπίστηκα ένα χρόνο στη Σύκινο. Πάλεψα επίσης ενάντια στους φόρους και τους φοροεισπράκτορες που έρχονται και πανικοβάλουν τον κόσμο. Παλέψαμε για την αναστολή των ενταλμάτων, για να τα πληρώσουν οι αγρότες όταν θα έχουν συγκομιδή.

 Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Ανακοίνωση για την πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ «Ανοίξτε τις σχολές»



Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στα ΑΕΙ ενάντια στις απολύσεις, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη της ΝΔ, προχωράει σε συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών με αίτημα «να ανοίξουν οι σχολές».

Στο κάλεσμά της προς τους φοιτητές, πολλές κουβέντες βρήκε να πει η ΔΑΠ για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κλειστές σχολές, αλλά ούτε μία λέξη δεν βρήκε να πει για τη σημερινή κατάσταση στα ΑΕΙ με τις ελλείψεις προσωπικού, τους προϋπολογισμούς φτώχειας των ιδρυμάτων, την υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας με τις τραγικές μειώσεις δαπανών, το τεράστιο κόστος σπουδών που φτάνει τα 700-800€ το μήνα, τα πτυχία - διαβατήρια για την ανεργία και τα τόσα άλλα προβλήματα που ζουν καθημερινά οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Πραγματικοί και κάλπικοι αντίπαλοι του φασισμού

Τον Απρίλη του 1932 η αστική κυβέρνηση της Γερμανίας έθεσε εκτός νόμου τα ναζιστικά τάγματα εφόδου. Ελάχιστους μήνες αργότερα, τον Ιούνη της ίδιας χρονιάς, το αστικό κράτος τα νομιμοποίησε ξανά.

Το Γενάρη του 1933 βασικοί εκπρόσωποι των γερμανικών μονοπωλίων συναντήθηκαν στην Κολωνία με τον καγκελάριο φον Πάπεν και τον Χίτλερ. Ακολούθησε ο προβοκατόρικος εμπρησμός του Ράιχσταγκ το Φλεβάρη του '33, η εκλογική νίκη των εθνικοσοσιαλιστών και η απόφαση του γερμανικού Κοινοβουλίου να αυτοδιαλυθεί το Μάρτη του '33.

Μια όχι αθώα κυβερνητική τροπολογία



Oι εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή κινήθηκαν μες στη βδομάδα πολυεπίπεδα. Συνεχίστηκαν οι αστυνομικές έρευνες, η Ολομέλεια Εφετών όρισε δύο εφέτες να διενεργήσουν την έρευνα γύρω από τη ναζιστική οργάνωση. Στη Βουλή αποφασίστηκε άρση ασυλίας έξι φασιστοειδών - βουλευτών. Τέλος, αποφασίστηκε μεθαύριο, Τρίτη, να ψηφιστεί στην Ολομέλεια η κυβερνητική τροπολογία για διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε κόμματα των οποίων ένας αριθμός βουλευτών ή στελεχών κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις.

Πρόεδρος στη "δύναμη κατοχής";




Οπως ανακοινώθηκε ήδη το προεδρείο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς συμφώνησε στην υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Κομισιόν και η τελική απόφαση θα παρθεί στο 4ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 13-15 Δεκεμβρίου στη Μαδρίτη. Η υποψηφιότητα "σέρνονταν" εδώ και μήνες έπειτα από πρόταση που είχε καταθέσει Γερμανίδα ευρωβουλευτής του «Die Linke» προκαλώντας τον ενθουσιασμό του ΣΥΡΙΖΑ...