Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Γιατί δεν θα γίνει ποτέ πραξικόπημα στις ΗΠΑ ;

Πηγή: cubadebate

Είναι εντυπωσιακή η ομοιότητα που παρουσιάζουν οι «εξεγέρσεις» στην Λατινική Αμερική, στις Αραβικές χώρες και τώρα στην Ουκρανία. Στο πρόγραμμα του Russia Today (RT) με τίτλο «Εξαγώγιμα Πραξικοπήματα» η Jelena Milincic παρουσιάζει στοιχεία και εκθέτει επιχειρήματα σχετικά με την συμμετοχή σε αυτές τις «εξεγέρσεις» ή πραξικοπήματα, των Ηνωμένων Πόλιτειών.
- Γιατί δεν θα υπάρξει ποτέ πραξικόπημα στις Ηνωμένες Πολιτείες ;
- Γιατί στην Ουάσιγκτον δεν υπάρχει πρεσβεία των ΗΠΑ !

Αυτό το παλιό ανέκδοτο, που επαναλαμβάνουν συχνά οι σημερινοί λατινοαμερικάνοι ηγέτες, στην πραγματικότητα εξακολουθεί να είναι πολύ επίκαιρο. Τις τελευταίες δεκαετίες στα πραξικοπήματα που εκδηλώθηκαν σε πολλές χώρες (Ιράν (1953), Γουατεμάλα (1954), Νότιο Βιετνάμ (1963), Ελλάδα (1967), Χιλή (1973) υπήρξαν σημαντικές ενδείξεις για την άμεση εμπλοκή της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο αντικομμουνιστής γενικός γραμματέας της κυβέρνησης




«Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα, έτσι μεγάλωσα και έτσι θα πεθάνω»! Αυτό δήλωσε απερίφραστα και χωρίς καμιά ντροπή ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα 99,5 (Παρασκευή 20 - 3 - 2014) και συμπλήρωσε, «Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατί δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;»

«Σιχαίνομαι τους κομμουνιστές»...


«Δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήτανε»... (από το «Υστερόγραφο», του Μαν. Αναγνωστάκη)



«Έχει χαρτί υγείας σπίτι του ο Τσίπρας;», φώναζε και τσίριζε στην τηλεόραση πριν από λίγες μέρες ο Γεωργιάδης. Τι λογικότερο για έναν υπουργό… Υγείας. Να κάνει πολιτική «αντιπαράθεση» επιπέδου χαρτιού υγείας…

Και εκεί που είπαμε ότι «εντάξει, ο τύπος έπιασε πάτο», ο ερίτιμος υπουργός άφησε τον Τσίπρα και έπιασε τους κομμουνιστές. Αυτοί τον εμπνέουν ακόμα περισσότερο: «Σιχαίνομαι τους κομμουνιστές», ήταν τα λόγια του χαριτόβρυτου συνεργάτη του κ.Σαμαρά (να τον χαίρεται).

Φυσικά
ο Γεωργιάδης, ως πρωθιερέας του πολιτικού κατιναριού που ξεροσταλιάζει στο τηλεοπτικό στασίδι, είναι χρήσιμος στον πρωθυπουργό. Ποιόν άλλον να εμπιστευτεί για να απευθυνθεί στον κοινωνικό κατιμά; Και στην «αισθητική» του χρυσαυγίτικου ακροατηρίου;

ΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ: Κατέπεσε το κατηγορητήριο των μεγαλοεργολάβων

Αθώους έκρινε το Πλημμελειοδικείο Πειραιά στελέχη των Συνδικάτων που κατηγορούνταν για «ψευδή μήνυση»
Από εργατική συγκέντρωση στο ΒΙΠΑΣ. Στο βάθος το κοντέινερ των Συνδικάτων που εξαφάνισε η εργοδοσία
Εντατικά συνεχίζεται το πογκρόμ διώξεων και η βιομηχανία δικών σε βάρος στελεχών των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Σε μια ακόμα δίκη που έγινε χτες, το κατηγορητήριο ήταν τόσο εξόφθαλμα ανυπόστατο που το μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά αναγκάστηκε να αθωώσει τους συνδικαλιστές. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει, καθώς οι συνδικαλιστές καλούνται να αντιμετωπίζουν κατά μέσο όρο 5 δίκες τη βδομάδα!

Το μπαράζ των διώξεων στηρίζεται σε μηνύσεις των εργολάβων της Ζώνης που δραστηριοποιούνται στο Βιομηχανικό Πάρκο Σχιστού (ΒΙΠΑΣ). Από τον Ιούνη του 2008, που τα σωματεία διοργάνωσαν αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο χώρο για την υπεράσπιση των ΣΣΕ και την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, οι εργολάβοι έχουν καταθέσει εκατοντάδες μηνύσεις με χαλκευμένα στοιχεία, που με τη συνεργασία των διωκτικών αρχών φτάνουν στην ακροαματική διαδικασία και έχουν στόχο να πλήξουν τη συνδικαλιστική δράση.

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ: Οταν χρεοκοπούν τα «πρότυπα» του καπιταλισμού


Πριν λίγες μέρες η ιστοσελίδα της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΔΑΠ ανέφερε σαν παράδειγμα το ότι στη Σουηδία η υδροδότηση, που είναι στην αρμοδιότητα των δήμων, λειτουργεί χωρίς κέρδος. Συγκεκριμένα έγραφε: «Αδιανόητη είναι για τους Σκανδιναβούς η σκέψη ότι κάποιος μπορεί να έχει κέρδος από την εκμετάλλευση της υδροδότησης. Το απαγορεύει άλλωστε και η νομοθεσία αυτών των χωρών». Και παρακάτω αναφερόταν στην προσπάθεια που έγινε από τους φιλελεύθερους της Σουηδίας στο Δήμο του Μάλμε για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης, η οποία σταμάτησε με την εκλογή σοσιαλδημοκρατών. Αυτό είναι πια πάγιο, αλλά και ξεπερασμένο επιχείρημα των οπορτουνιστών ότι για όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός και οι συντηρητικοί διαχειριστές.

Να μας συγχωρούν, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να τους διαψεύσουμε, αφού στη Δανία, όπου εφαρμόστηκε αντιδραστική μεταρρύθμιση, ανάλογη με τον «Καλλικράτη», πριν μάλιστα από την Ελλάδα, η νομοθεσία άλλαξε σε μια νύχτα όταν το απαίτησαν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι μόνο η ύδρευση, αλλά και η ενέργεια, το σύστημα αποχέτευσης, τα σκουπίδια, οι συγκοινωνίες και η καθαριότητα καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία ιδιωτικοποιήθηκαν με πρωτοβουλία κυβέρνησης και δήμων. Μάλιστα, σε όλα αυτά πρωτοστάτησαν οι σοσιαλδημοκράτες. Ανάλογα μέτρα προετοιμάζονται κι αυτήν την περίοδο και θα ενταθούν στη Σουηδία μετά τις εκλογές. Ηδη η επιτροπή«σοφών» για την Κοινωνική Ασφάλιση αυτήν τη βδομάδα ομόφωνα προτείνει (με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που την αποτελούν) αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 69 από τα 65 έτη σήμερα.