Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Πρώτη τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Κυπριακό: Το αναμενόμενο "ναι" (για την ΕΕ, ρε γαμώτο)

Τεστ για όλους το Κυπριακό
08.02.2014

Νέο σχέδιο για την επίλυση του Κυπριακού κυοφορείται αυτή την περίοδο. Μέσα σ' έναν ταραγμένο διεθνή περίγυρο, με χαίνουσες τις πληγές της Συρίας και με την Τουρκία να ζει στο λυκόφως του νεοϊσλαμικού μεγαλείου του Ερντογάν, με την Κύπρο να προσπαθεί να ανασυγκροτήσει τον νέο διεθνή ρόλο της μετά την τραπεζική καταστροφή και την Ελλάδα να συνειδητοποιεί ότι προτεραιότητά της είναι η δική της οικονομική - κοινωνική ανόρθωση, η λύση του Κυπριακού μοιάζει να εξαρτάται από νέες μεταβλητές, που καθιστούν αναγκαία, όχι βεβαίως την εκ προοιμίου συμφωνία, αλλά σίγουρα τη συζήτηση χωρίς το σύνδρομο περί "απόρριψης και ενδοτισμού", που σκληρά έχει πληρώσει ο κυπριακός λαός. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται σε φάση μετάβασης και όχι εγκαθιδρυμένης ισχύος.

Η τηλεδημοκρατία τους , το μπαρακι και το ξεβράκωμα.


   
Μια απο τις ειδήσεις που κυριάρχησαν την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη με το ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  βλέποντας την αντιεμπορικότητα της επιλογής αυτής αναγκάστηκε να αποσύρει την στηριξη της στη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Το κριτήριο με το οποίο πλέον καθορίζεται το μέλλον των υποψηφιοτήτων φαίνεται πως είναι η αποδοχή που αυτές τυγχάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία διεξάγεται μια άτυπη δημοσκόπηση. Με τον τρόπο αυτό  και το κόμμα εξασφαλίζει μια επιλογή που θα μπει στο κάδρο του πολιτικού σκηνικού με τους καλύτερον δυνατούς όρους και οι πολίτες έχουν την ψευδαίσθηση πως οι απόψεις τους έχουν αξία (το γεγονός πως με τον έναν η τον άλλο τρόπο απέχουν απο αυτη καθαυτή τη διαδικασία επιλογής του εκάστοτε κομματικού υποψηφίου ποσώς τους απασχολεί).
    Σε οτι έχει να κάνει με την πολιτική ουσία της επιλογής Καρυπίδη δε είναι παρα η συνέχεια της επιλογής  ( του θαυμαστή του Ντερτιλή)  Περιμένη στο Χαιδάρι που επίσης αποσύρθηκε μετα το σάλο που προκλήθηκε. Εκείνο όμως που πιστοποιείται απο αυτές τις επιλογές είναι η απόπειρα του ΣΥΡΙΖΑ να τσιμπήσει ψηφαλάκια και απο άτομα με εθνικιστικές αντιλήψεις προκειμένου να αποκομίσει το κατα το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό. Στην πραγματικότητα πρόκειται μια επιβράβευση της λογικής του αντιμνημονιακού χυλού οπού χωράνε όλοι ανεξάρτητα απο την ιδεολογική τους τοποθέτηση και η οποία θεμελιώθηκε την περίοδο των αγανακτισμένων.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ Φταίει που... υπερκαταναλώναμε με δανεικά!

Ταχύτατη η προσαρμογή του Αλ. Τσίπρα ακόμα και στην ορολογία των απολογητών της αστικής τάξης (στη φωτογραφία με τον εθνικό γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης)
Eurokinissi
Τα διαπιστευτήριά του στην εξουσία των μονοπωλίων κατέθεσε για άλλη μια φορά ο Αλ. Τσίπρας από την Ιταλία όπου βρέθηκε χτες, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας ως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Ενδεικτικό της ταχύτατης προσαρμογής του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στη φρασεολογία των «κλασικών» κομμάτων της αστικής διαχείρισης, είναι το γεγονός ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα«La Repubblica» ο Αλ. Τσίπρας όχι μόνο επανέλαβε τα περί «κρίσης χρέους», αλλά ουσιαστικά αποφάνθηκε ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα «ενός λανθασμένου αναπτυξιακού μοντέλου υπερκατανάλωσης με δανεικά»! Αναπαράγοντας τα γνωστά κάλπικα ιδεολογήματα των απολογητών της αστικής τάξης (δηλαδή ότι οι εργαζόμενοι τάχα κατανάλωναν περισσότερα από όσα παρήγαγαν), ο Αλ. Τσίπρας βγάζει «λάδι» το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και αναπαράγει τις κρίσεις, «αθωώνει» την αστική τάξη, για λογαριασμό της οποίας δημιουργούνται τα κρατικά χρέη. Ρίχνει απροκάλυπτα τις ευθύνες για την κρίση στο λαό, σε αυτόν που στην πραγματικότητα παράγει όλο τον πλούτο.

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του σ. Ορέστη Κολοζώφ



«Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη την απώλεια του συντρόφου μας Ορέστη Κολοζώφ. Ο σ. Ορέστης Κολοζώφ αφιέρωσε τη ζωή του στη μεγάλη υπόθεση για το δίκιο του λαού, για το σοσιαλισμό, παλεύοντας σταθερά μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Ο σ. Ορέστης Κολοζώφ γεννήθηκε στις 6 Ιούνη του 1940 στην Αλεξανδρούπολη του Εβρου, από οικογένεια κομμουνιστών. Από τα παιδικά του χρόνια γαλουχήθηκε με τα ιδανικά του σοσιαλισμού και τους αγώνες του ΚΚΕ στη χώρα μας. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο το 1952 στην Αλεξανδρούπολη. Από το 1955 ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα, όπου τελείωσε το γυμνάσιο το 1959 και έφυγε το 1960 για την Ιταλία. Τέλειωσε τις σπουδές του ως Φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Πίζας.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Συκοφαντικό δημοσίευμα στο TVXS

Το TVXS φιλοξενεί συκοφαντικό για την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ δημοσίευμα με τίτλο "ΝΔ και ΚΚΕ κατά σύστασης για ευνοϊκή μεταχείριση μεταναστριών."

Από τις 9:44 το πρωί σήμερα (7 Φεβρουαρίου), η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει απαντήσει επίσημα, διαψεύδοντας τις κατηγορίες που προσπάθησε, για ευνόητους λόγους (ευρωεκλογές) να χαλκεύσει χθες ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του left.gr.

Ωστόσο το σάιτ TVXS δημοσίευσε το συκοφαντικό του λίβελλο ώρες μετά την επίσημη διάψευση από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα, στις 13:22 σήμερα.

Κατάγγελουμε για ενσυνείδητη και κακόβουλη συκοφαντία του ΚΚΕ τον Στέλιο Κούλογλου και επιφυλασσόμαστε για συστηματικότερη ενασχόληση με την επονίδειστη περίπτωσή του.

Στα μπλόκα των αγροτών βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας




πηγη: 902

ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Από τη Λάρισα θα ξεκινήσει όπου να ‘ναι ο Γάλλος επικεφαλής μισθοφόρων για το κέντρο της Αφρικής όπου ανθίζουν διαμάντια και ξεχειλίζει ο πλούτος ενώ ρημάζει ο λαός της. Τι δουλειά έχει η Ελλάδα σ’ αυτήν την ιστορία, αν δεν είναι αυτό ιμπεριαλισμός της ΕΕ τι είναι;

Ρωτούν πώς και στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρίζει το ΚΚΕ, και απαντάω γιατί όχι, ρωτούν τι δεν σας αρέσει στην ΕΕ ενώ βλέπουν ότι χαΐρι δεν είδαμε αφότου μας έσυραν εκεί μέσα.

Θ. Παφίλης: Δύναμη στο ΚΚΕ για ισχυρή λαϊκή εργατική αντιπολίτευση





πηγη: 902

Ο αντιμνημονιακός μύλος όλα τ' αλέθει




«...Η πολιτική των συμμαχιών αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ συνθήκη της φυσιογνωμίας του (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ). Στην παρούσα φάση εργάζεται, και μάλιστα αποτελεσματικά, για τη διαμόρφωση ευρέος φάσματος κοινωνικών - πολιτικών συμμαχιών σε δημοκρατική - αντιμνημονιακή κατεύθυνση, για να βγει η χώρα από την κρίση και να επαναθεμελιωθεί η ΕΕ (...) Η υπόθεση της υποψηφιότητας Καρυπίδη στη Δυτ. Μακεδονία απειλεί να τραυματίσει το δημοκρατικό πολιτικό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως εκφράζεται με τις υποψηφιότητες άφθαρτων και νέων προσώπων. Ακόμη, βαθύτερα, μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της αριστερής διακυβέρνησης και να υπονομεύσει, εδώ, στην Ευρώπη και την Αμερική, το ριζοσπαστικό - αριστερό μήνυμα» («Αυγή», 6/02/2014).

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Ξανασυκοφαντεί το ΚΚΕ ο Πάγκαλος - Η απάντηση του Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ, στο Star

Με το γνωστό του θράσος 850 πιθήκων, ο εγγονός του δικτάτορα και επαγγελματίας υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος συνέχισε σήμερα το γνωστό του χόμπι: την συκοφαντία και τη λάσπη χωρίς να δίνει ούτε μισό στοιχείο. Μιλώντας το πρωϊ στο Star Channel, ο γνωστός συκοφάντηςπαραδέχτηκε τους κομματικούς διορισμούς που έκανε το ΠΑΣΟΚ στο δημόσιο, συμπληρώνοντας όμως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ διόριζαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». «Είναι λάθος το "εσείς οι δύο κυβερνούσατε, εσείς οι δύο διορίζατε"», συμπλήρωσε.

Black Βidet: Λακωνικό σχόλιο του ιστολογίου μας για τις υποψηφιότητες Βουδουρη, Καρυπίδη και Μπενετου με το ΣΥΡΙΖΑ


Οσο ψηλότερα ανεβαίνει η μαιμου τοσο περισσότερο φαίνεται ο πισινός της.

Ο Βουδούρης με το μνημόνιο, ο Καρυπίδης με τη Χρυσή Αυγή… και η Αγλαΐα

Του Μιλτιάδη Κόκκινου


Έτσι είναι… Όταν είσαι δύναμη διαχείρισης του συστήματος και επιδιώκεις τον κυβερνητικό θώκο, τότε οι όποιες «αρχές» σου πάνε περίπατο και όλα υποτάσσονται στην κάλπη και τα ψηφαλάκια, προκειμένου να γίνεις χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Αυτός είναι άλλωστε ο καιροσκοπισμός και ο τυχοδιωκτισμός. Αυτό κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τους λεγόμενους συνεργαζόμενους υποψηφίους του στις περιφερειακές εκλογές.

Η υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ο οποίος προέρχεται από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και δεν μετανιώνει που ψήφισε το πρώτο μνημόνιο όπως και τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, όχι μόνο ρίχνει γέφυρες για τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποδεικνύει ότι η «αριστερή» περιφερειακή διοίκηση, όπως και η «αριστερή» κυβέρνηση, θα είναι απόλυτα πειθαρχημένες στους στόχους των μνημονίων και της ΕΕ.

ΚΥΠΡΙΑΚΟ Προετοιμάζεται η νέα «λύση» στα... βήματα του «σχεδίου Ανάν»


                            Στην Αθήνα σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης



Επιταχύνονται, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στο Κυπριακό, για την εμφανιζόμενη από τους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ «λύση», που εντάσσεται στις γενικότερες διευθετήσεις που γίνονται στην ευρύτερη περιοχή, με την ενεργό συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης. Σήμερα το βράδυ φτάνει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Ο Καρτερός, τα κουτσομπολιά ... και η ιστορία


Ξεσπάθωσε χτες ο Καρτερός από την «Αυγή», για «κουτσομπολιά», «διασυρμούς» κ.λπ. σε σχέση με τα όσα ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» για τα στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας» του ΣΥΡΙΖΑ...

Επειδή τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια, παραθέτουμε αυτούσια αποσπάσματα από την Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ τον Ιούνη του 1990 που συζητούσε σε συνθήκες κρίσης και έντονης ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης για το ΚΚΕ το Προσχέδιο Θέσεων μπροστά στο 13ο Συνέδριο του Κόμματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Φλεβάρη του 1991. Κρίση που θυμίζουμε ότι κορυφώθηκε τον Ιούλη του 1991.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Θ. Παφίλης: Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που, χωρίς παρερμηνείες, θα εκφράσει την αντίθεση στην ΕΕ και την ασκούμενη πολιτική





πηγη: 902

Παρέμβαση της Λ. Κανέλλη στον «Ant1» για τη στηριξη των σεισμοπαθων της Κεφαλονιας





πηγη: 902

Ορμητήρια αγώνα τα μπλόκα των αγροτών

Συσκέψεις, εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συγκεντρώσεις για ζητήματα που «καίνε» όλο το λαό προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες

Τρακτέρ παρατεταγμένα στο μπλόκο της Νίκαιας
Να διευρύνουν και να δυναμώσουν το μέτωπο της εργατικής - λαϊκής συμπαράταξης στον αγώνα τους, για να μεγαλώσει η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και να αποκτήσει προοπτική η πάλη τους, επιχειρούν οι Θεσσαλοί αγρότες, που έχουν στήσει ένα δυνατό μπλόκο, με εκατοντάδες τρακτέρ, στον κόμβο της Νίκαιας, στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα.

Βρώμικη υπόθεση οι διώξεις συνδικαλιστών της Ζώνης.

Βγάζει μάτι η συντονισμένη προσπάθεια να χτυπηθεί η δράση των ταξικών σωματείων

«Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα», διαδήλωναν οι εργάτες της Ζώνης την εποχή που οι μηνύσεις των εργολάβων έπεφταν βροχή
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται το πογκρόμ διώξεων και η βιομηχανία δικών σε βάρος στελεχών των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Χτες, μέσα σε μία μέρα, είχαν προγραμματιστεί σε βάρος των προεδρείων των σωματείων δύο διαδοχικές δίκες στο Πλημμελειοδικείο Πειραιά.

Στην πρώτη δίκη, οι συνδικαλιστές τελικά αθωώθηκαν, αφού δεν υπήρχε ούτε ένα στοιχείο που να ευσταθεί σε βάρος τους. Η δεύτερη δίκη αναβλήθηκε για τις 25/9/2014. Για τις επόμενες 40 μέρες, έχουν προγραμματιστεί άλλες 17 δίκες, ενώ πριν από περίπου 15 μέρες, στα σωματεία επιδόθηκε νέα αγωγή, την οποία έχουν καταθέσει 9 εργολάβοι που αξιώνουν 405.000 ευρώ!

Γιατί έχει σημασία να ενισχυθούν παντού τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ

Κώστας Σιέττος
Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να βροντοφωνάξουμε φτάνει πια η βία του κεφαλαίου που καθημερινά εξαθλιώνει τα πλατιά λαϊκά στρώματα, που παράγει ανεργία, που κάνει τα παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία. Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να βροντοφωνάξουμε φτάνουν πια τα ψέματα και η κοροϊδία όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που σε αυτά εξέχουσα θέση φυσικά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξαπατά συνειδητά το λαό και που λέει ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη στα πλαίσια της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε σε όλα μαζί του, γιατί μόνο έτσι μπορεί το λαϊκό κίνημα να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στη βία του κεφαλαίου. Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί είναι το μόνο κόμμα που παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για το δίκαιο και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στα πανεπιστήμια, στις λαϊκές γειτονιές. Ψηφίζουμε ΚΚΕ γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που παλεύει για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, Παιδεία, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

 Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν με το ΠΑΜΕ για δημόσια – δωρεάν Υγεία για όλο το λαό




Σε πορεία προς την Βουλή, εξελίχθηκε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, για δημόσια – δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, ενάντια στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το οποίο οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών.

Με συνθήματα όπως «Έξω οι εταιρείες από την υγεία, δωρεάν να είναι τα νοσοκομεία» και «Δώστε βιβλιάρια σε όλον το λαό, η υγεία είναι αγαθό», εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, Λαϊκές Επιτροπές, συνταξιούχοι, φοιτητές και σπουδαστές από όλη την Αθήνα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πορεύτηκαν δυναμικά στη βουλή. (Δείτε εδώ βίντεο από την πορεία).

Από fan του Κασιδιάρη, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ!



Αντιγράφουμε από το"βαθύ κόκκινο".

Ποιος είναι αυτός ο κλαρινογαμπρός που κυνηγάει από τα νοσοκομεία "λαθρομετανάστες", λυπάται γιατί φυλακίστηκαν οι ναζί και δίνει βήμα στην εκπομπή του στον Κασιδιάρη;

[...]

Αυτό που συμβαίνει με την επιλογή του Σύριζα να στηρίξει την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας ξεπερνάει κάθε όριο.

ΚΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ του ΚΚΕ: Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας σταματούν, δεν θα μας κλείσουν το στόμα.

Οι Κομματικές Οργανώσεις Ηλιούπολης του ΚΚΕ καταγγέλλουν την καταστροφή, από αγνώστους, προπαγανδιστικού υλικού (πανό και αφίσσες) που αφορούσε τη συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα την Κυριακή 9 Φλεβάρη 2014 στις 11 π.μ. στο Δημαρχείο της Ηλιούπολης.
Αυτή η φασιστική συμπεριφορά - απ’ όπου κι αν προέρχεται - έχει στόχο να εμποδίσει την επικοινωνία του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία της πόλης μας, την αποκάλυψη της αντιλαϊκής πολιτικής και των εκφραστών της, την οργάνωση της πάλης για τη μοναδική πρόταση διεξόδου που απευθύνει το ΚΚΕ στο λαό. Έχει στόχο, χτυπώντας τους κομμουνιστές, να φοβίσει και να αποτρέψει κάθε λαϊκό άνθρωπο απ΄την πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του.
Δηλώνουμε καθαρά: Δεν μας τρομοκρατούν, δεν μας σταματούν, δεν θα μας κλείσουν το στόμα. Ούτε βήμα πίσω!
Καλούμε το λαό της Ηλιούπολης να τους δώσει την απάντηση που πρέπει, με πρώτο βήμα τη μαζική του συμμετοχή στην πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ την ερχόμενη Κυριακή. Με τη στήριξη και στις μάχες στο κίνημα και στις ερχόμενες εκλογές στο πλευρό του ΚΚΕ.

Βίντεο με τις παρεμβάσεις των παρευρισκομένων στην εκδήλωση του ΚΚΕ για ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές





πηγη: 902

Δ.Κουτσούμπας στον "Ενικό"





Αναγκαία η αντισεισμική θωράκιση και προστασία


Οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς εδώ και δέκα μέρες βιώνουν μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι δύο μεγάλοι σεισμοί 5,9 και 5,7 της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις), οι δεκάδες ισχυροί σεισμοί που διαδέχτηκαν αυτόν της Κυριακής 26 Γενάρη, προκαλούν ανησυχίες και ζωντανεύουν άσχημες μνήμες. Οι σεισμολόγοι μελετούν το φαινόμενο και δικαιολογημένα δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο οι σεισμοί να συνεχιστούν για αρκετό καιρό ακόμα. Εκατοντάδες σπίτια, βασικές υποδομές, δεκάδες δημόσια κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Η καταγραφή των ζημιών βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη και θα κρατήσει για καιρό, αφού ο χτεσινός σεισμός δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα. Οι εξελίξεις στην Κεφαλονιά φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα της αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης. Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας γίνεται ένας αρκετά ισχυρός σεισμός κάθε 1,5 χρόνο. Στην Ελλάδα εκλύεται το 50% της σεισμικής ενέργειας της Ευρώπης.

Ο Κουτσούμπας και ποιοι κατάντησαν γραφικοί και περιθωριακοί

Ακόμη γελάω με όσους ήθελαν να πιάσουν τον Κουτσούμπα στον ύπνο χθες (3/2/2014) στον «Ενικό». Τους έπιασε αυτός, όλους, στον ύπνο! Ακόμη και τον Χατζηνικολάου!

Τον περίμεναν στη γωνιά και την έπαθαν ακούοντάς τον να μιλάει στα ίσα για τη... «ξύλινη γλώσσα» του ΚΚΕ, για τον Στάλιν και την προσωπολατρία, για τον σοσιαλισμό, για την Κίνα, για την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, για την μονομερή κατάργηση του χρέους που δεν είναι απλή πολιτική χαριτομενιά (καλά εδώ κατάπιαν τη γλώσσα τους όταν τους είπε ωμά ότι χωρίς ανατροπή και αλλαγή σημαίνει άμεση καταστροφή και πτώχευση!), για τις κοινωνικοποιήσεις και τον έλεγχο της οικονομίας ως προϋπόθεση κάθε φιλολαϊκής πολιτικής και κάθε «εξόδου», για τον Μπογιόπουλο που είναι κανονικό μέλος του ΚΚΕ και τι θέλουν οι άλλοι, τις απολύσεις στο Ριζοσπάστη (τι δεν κατάλαβαν, ότι δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση και ότι εκεί δουλεύουν κομμουνιστές που θα δούλευαν και εθελοντικά και για λίγες ελιές με ένα κομμάτι ψωμί;;;), για το ΠΑΜΕ και ποιος είναι μπροστάρης στις απεργίες, διαδηλώσεις και κυρίως στην οργάνωση της εργατικής τάξης στους τόπους δουλειάς, για τον χαρακτήρα της ταξικής καπιταλιστικής εξουσίας που ξεχωρίζει από την πολιτική εξουσία των αστικών κομμάτων, για το ΝΑΤΟ, για τον πόλεμο που έρχεται, για την εξουσία που δεν θα είναι του ΚΚΕ αλλά της εργατικής τάξης και του λαού, για τις συμμαχίες οι οποίες είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία και λέγεται ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, για την σίγουρα επερχόμενη αναιμική ανάπτυξη μετά την κρίση (το… φως στο τούνελ που λέει ο Σαμαράς...), για την επανάληψη της κρίσης σε διευρυμένη κλίμακα που θα είναι χειρότερη με κατάληξη τον πόλεμο….