Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Χρησιμοι ηλίθιοι ή συνειδητοποιημένοι υπάλληλοι;



Το κυρίαρχο θέμα στην πολιτική επικαιρότητα είναι το τι θα γίνει με το παιδί του μέλους του     ''Επαναστατικου Αγώνα'' Πολας Ρουπα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.
Την περασμένη Πέμπτη στις  5 Γενάρη η αντιτρομοκτρατική υπρεσία συνέλαβε τον Πολα Ρουπα συζύγου του κρατούμενου, για την ίδια υπόθεση, Νικου Μαζιωτη.

Στο άκουσμα της είδησης στο μυαλό του γράφοντος η συγκεκριμένη υπόθεση θυμίζει σε πολλά την υπόθεση Χριστοδουλου Ξηρου. Ο παραπαίων , πολιτικα, την περίοδο εκείνη Αντώνης Σαμαρας αναζήτησε σανίδα σωτηρίας στη συγκεκριμένη υπόθεση αφου αδυνατώντας να πουλήσει ελπίδα εν μέσω της κρίσης, επιδίωξε να αναδείξει ως κυρίαρχο θέμα στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλειας με αφορμή τη σύλληψη Ξηρου. Σε μια υπόθεση, που απο την αρχή η εκ νεου σύλληψη του μελους της 17Ν ήταν προεξοφλημένη και που η κατάληξη της παρέπεμπε στο φινάλε μιας κακοπαιγμένης κωμωδίας.


Ο Χριστοδουλος Ξηρος την ημέρα της σύλληψης. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο σκηνοθέτη του όλου εγχειρήματος οτι εδωσε μια ανατρεπτική χροιά στο όλο συμβάν μεσω της διακριτικής κώμης του συλληφθέντος.

Σε μια περίοδο λοιπόν που η δημοτικότητα της κυβέρνησης βρίσκεται σε πολυ χαμηλά επίπεδα και κατα καιρους επιχειρηματολογία εχει καταρρεύσει σα χαρτινος πύργος στη δίνη της κρίσης έρχεται ενα περιστατικο που, βολικά, αλλαζει την ατζέντα και συνδράμει στο να χτίσουν οι κυβερνώντες ενα προφίλ σιδηρας πυγμής. Οφείλουμε βέβαια να αναγνωρίσουμε οτι στην  περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ διαφέρει ως προς την τακτική σε αρκετα σημεία. Το πρώτο ειναι οτι το ατομο που συνελήφθη δεν είναι κάποιο μπαγιάτικο πρόσωπο και χιλιοπαιγμενο πρόσωπο οπως ο Χριστόδουλος Ξηρος, αλλα προκειται για φρέσκο (τηελοπτικα μιλώντας) φρούτο.  Το αυτο ενδεχομένως να μην εχριζε ειδικής μνείας αν δε συνοδευόταν απο μια ανου προηγουμενου αντιμετώπιση σχετικα με το τι μελλει γενέσθαι με την τύχη του παιδιού της. 

Το παιχνιδάκι της σιδερένιας πυγμής που επιχειρείται να παιχτεί πανω στη ζωη του παιδιου δεν ειναι μονο απάνθρωπο για το ίδιο το παιδί αλλα επιφέρει και πολλαπλές επιπτώσεις στην υπόλοιπη κοινωνία. Εϊναι ξεκάθαρο οτι η επικοινωνιακή διαχείριση του όλου θέματος οδηγεί σε ζυμώσεις και συζητήσεις που οδηγούν στην υιοθέτηση αντιδραστικών αντιλήψεων και οδηγούν στον εκφασισμό της κοινωνίας. Το εκλγογικό φλέρτ του κυβερνώντος κόμματος δεν είναι κάτι το καινούριο ασφαλώς και ουδεμία εντύπωση προκαλεί. Τα μέσα όμως που χρησιμοποιούνται εύλογα τροφοδοτουν τη συζήτηση για το που ακριβώς το παει ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτες τις πρακτικές.

Στην  περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να γαντζωθεί στις κυβερνητικές καρεκλες πάση θυσία τότε  εκείνο που συμπεραίνει κανείς ειναι οτι η πρακτική του στο συγκεκριμένο θέμα δεν ειναι παρα φυσική συνέχεια της επιλογής του εν λόγω κόμματος να έχει στην επικονωνιακή προμετωπίδα του τους κουτσαβακισμούς του Πολακη. Εν τοιαύτη περιπτώση πρόκειται περι επικίνδυνων ηλιθίων.  Κάτι τέτοιο όμως κατα τη γνώμη του γράφοντος δε συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες. Κατα την αποψή του γράφοντος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει τίποτα περισσότερο απο το να προεοιμάζει την κατάσταση για να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα μια πιο 'σοβαρή' εκδοχή της ΧΑ. Είτε αυτο συμβεί μεσω ενος όμορρου του ναζιστικου μορφώματος πολιτικού χώρου (κάτι τέτοιο δεν φαίνεται προς το παρον) είτε μέσω προσώπων που είναι γνωστά για τις ακροδεξιές τους αποψεις.

Το μέλλον ειναι εκείνο που θα δείξει το τι απο όλα συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Εκεί όμως που δε χωράει αμφιβολία είναι πως η διακυβέρνηση της χώρας έχει συμβάλλει τα μέγιστα τοσο στην ταχύτατη συντηρητικοποίηση ενος μεγάλου κομματιού της κοινωνίας αλλα και στην παθητικοποίηση ενος άλλου κομματιού της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου