Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

"Τσαπατσουλιά και προχειρότητα"


Λυπούνται πολύ για τα θύματα που απολύονται. Σαν τους μαφιόζους που σκοτώνουν και μετά πηγαίνουν στην κηδεία του δολοφονημένου για να πουν συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Κάνουν πονεμένες αναλύσεις με περισπούδαστο ύφος γεμάτο κατανόηση και ανθρωπιά.
Μιλάνε για προχειρότητα, για ακατανόητες βιαστικές κινήσεις "αφού δεν έγιναν όλα αυτά που έπρεπε τοσα χρόνια". Μιλάνε για τσαπατσουλιά και χάος.

Όμως όλο αυτό που συμβαίνει μόνο χάος δεν είναι. Είναι οργανωμένη και συνειδητή προσπάθεια διάλυσης του Δημόσιου σχολείου προς όφελος των ιδιωτικών. Χθες τα ιδιωτικά ΙΕΚ πανηγύριζαν.
Πρόκειται για προσπάθεια διάλυσης του Δημόσιου τομέα συνολικά μήπως και βρούνε ευκαιρία για μικρές και μεγάλες κερδοφόρες επενδύσεις τα βαλτωμένα συσσωρευμένα κεφάλαια που αναζητούν διέξοδο κερδοφορίας. Επενδύσεις σε ιδιωτικές σχολές που θα καλύψουν το κενό, σε ιδιωτικά νοσοκομεία κι υπηρεσίες, σε εταιρείες που θα μαζεύουν τα σκουπίδια ή εταιρείες φύλαξης και τόσες άλλες. Εταιρείες που φυσικά θα είναι παρακλάδια άλλων μεγάλων εταιρειών και μονοπωλίων αφού η μικρή επιχειρηματικότητα δεν τους συγκινεί καθόλου πια, όπως δείχνουν κάθε μέρα. Είμαστε πλέον σε άλλο στάδιο...

Αυτό το "μπάχαλο" που φέρνουν στη ζωή μας έχει όνομα και περιεχόμενο και λέγεται κόσμος της "ελεύθερης αγοράς" ή αλλιώς καπιταλισμός. Έχει όμως και πολύ σοβαρό πρόβλημα. Πάσχει από τον ίδιο του τον εαυτό.
Αυτό τον κόσμο λοιπόν προσπαθούν να σώσουν θυσιάζοντας ότι χρειαστεί. Και το κάνουν αδίστακτα, συνειδητά και χωρίς κανέναν οίκτο, έχοντας απόλυτη συναίσθηση του καθήκοντός τους προς τα αφεντικά τους.
Κάνουν βέβαια τρομερή προσπάθεια να κρύψουν τον ένοχο και το κάνουν καλά αφού τόσοι ακόμη τρώνε το παραμύθι για την αδιόρθωτη τσαπατσούλα Ελλάδα που ποτέ δε βάζει μυαλό.

Η αλήθεια όμως είναι πάντα ακριβώς απέναντι από αυτό που λένε.
Πολλές φορες ακόμα κι όταν λένε τον καιρό καλύτερα να το ψάχνεις.

"Τα νέα που μας έφεραν μας χάιδεψαν τ' αυτιά
μα απείχανε πολύ απ' την αλήθεια"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου