Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Σήμερα δικάζονται τα 35 στελέχη του ΠΑΜΕ

Για να προσαγάγουν τους συνδικαλιστές, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στους εργαζόμενους που συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο
Για σήμερα, Παρασκευή,είναι προγραμματισμένη η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν στις 30 Γενάρη, στη διάρκεια διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας. Η δίκη θα γίνει στο κτίριο 2, στις 8.30 π.μ. Το ΠΑΜΕ καλεί σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους να παραβρεθούν μαζικά, για να καταδικαστεί η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, με τα αλλεπάλληλα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα.

Το κατασκευασμένο κατηγορητήριο αφορά την κινητοποίηση, που διοργάνωσαν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα στο υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις.

Με μια καραμπινάτη προβοκάτσια, η κυβέρνηση προσπάθησε τότε να τους φορτώσει την κατηγορία της πρόκλησης ζημιών στο γραφείο του υπουργού, παρουσιάζοντας, μάλιστα, φωτογραφίες που υποτίθεται ότι έδειχναν τις καταστροφές στη διάρκεια της διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ. Οπως αποδείχτηκε από το φωτογραφικό υλικό, υπήρξε μια σταδιακή μετακίνηση των επίπλων στο γραφείο του υπουργού, που έγινε ώρες μετά την έξοδο των συνδικαλιστών από το κτίριο.

Ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η προσπάθεια τρομοκράτησης δεν περιορίστηκαν στους συνδικαλιστές που διαμαρτύρονταν μέσα στο υπουργείο, αλλά και στους δεκάδες που συγκεντρώθηκαν απ' έξω, όταν έγινε γνωστή η επέμβαση της αστυνομίας. Προκειμένου να διαλύσουν τους συγκεντρωμένους και να μπορέσουν να προσαγάγουν τους συνδικαλιστές, οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν ωμή επίθεση με χημικά και κλομπ. Εννιά συνολικά άτομα έφτασαν στα νοσοκομεία με τραύματα και δυσφορία και δύο απ' αυτά έμειναν για παρακολούθηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου