Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η κυβέρνηση για να σπάσει την απεργία στο εργοστάσιο του «Παπουτσάνη»




Τα ΜΑΤ επιστράτευσε η συγκυβέρνηση για να σπάει την απεργία των εργαζομένων στον κλάδο της ελαιουργοσαπωνοποιίας και ενώ οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο του «Παπουτσάνη» στη Ριτσώνα, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας στα εργοστάσια του κλάδου. Κάτω από τη «βοήθεια» των ΜΑΤ και της αστυνομίας, μικρή μερίδα απεργοσπαστών μπήκε για δουλειά.

Η απόφαση της Πανελλαδικής Ένωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων για απεργία πάρθηκε μετά από Γενικές Συνελεύσεις στα μεγαλύτερα εργοστάσια του κλάδου (ΕΛΑΪΣ, ΛΕΒΕΡ, ΜΙΝΕΡΒΑ) και στον «Παπουτσάνη».

Στο πλευρό των απεργών του «Παπουτσάνη» βρίσκονται απεργοί από τα υπόλοιπα εργοστάσια του κλάδου, εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλειάς και αντιπροσωπεία της ΕΓ του ΠΑΜΕ.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να ενωθούν και να ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα απηύθυνε ο Νίκος Ξουράφης πρόεδρος της Πανελλαδικής Ένωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων. «Μόνο έτσι θα κερδίσουμε, αλλιώς χάνουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι του «Παπουτσάνη» απαιτούν από τη διεύθυνση της εταιρείας να ανακαλέσει τις 6 απολύσεις που έκανε στις 20 Δεκέμβρη που στόχο έχουν όχι τη «διάσωση» της εταιρείας, αλλά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να καταργήσουν τις κατακτήσεις τους και να χτυπήσουν το Σωματείο για να μπορούν άνετα να εφαρμόσουν τους νέους νόμους που ψηφίζει η κυβέρνηση.

Η Πανελλαδική Ένωση Ελαιουργοσαπωνοποιείων σημειώνει: «Η επίθεση στους εργαζόμενους του "Παπουτσάνη" είναι επίθεση συνολικά στους εργαζόμενους του κλάδου και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε. Δεν πρόκειται να μας τρομάξουν οι απειλές της εργοδοσίας, ούτε φυσικά και οι δυνάμεις καταστολής, που, με εντολή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, επιτέθηκαν στις 24/12/2013 στους απεργούς, κάνοντας μάλιστα 8 συλλήψεις(...) Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη συγκέντρωση που θα γίνει στο εργοστάσιο του "Παπουτσάνη". Καλούμε τους εργαζόμενους και τα Σωματεία της περιοχής να στηρίξουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργαζομένων».


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου