Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

“προβοκατορολογία”



Γράφαμε εδώ για τον Αλεξάντρ Μιζίτσκο, το ηγετικό στέλεχος του ουκρανικού φασιστικού “Δεξιού Τομέα” που μετά την επιτυχία του πραξικοπήματος στο οποίο είχε, αυτός και ο “Τομέας” του, “πρωτοπόρα” συμβολή, γύρναγε σε εισαγγελικά γραφεία και συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων για να δείξει ποιος κάνει πλέον κουμάντο σε αυτόν τον τόπο.

Στο “νέο συνασπισμό εξουσίας”, όμως, που χάρη και στις υπηρεσίες του Μιζίτσκο κατέλαβε την ουκρανική κυβέρνηση, είναι απ’ ό,τι φάνηκε αρκετοί αυτοί οι οποίοι δεν ήταν διατεθειμμένοι να μοιραστούν με τον Μιζίτσκο τις αξιώσεις τους στο “κουμάντο”. Βάλε κοντά σ’ αυτό και το πόσα πρέπει να ήξερε αυτός ο “ανεξέλεγκτος” άνθρωπος για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε ο “νέος συνασπισμός” προκειμένου να γίνει “συνασπισμός εξουσίας”, και το αποτέλεσμα είναι ότι ο Αλεξάντρ Μιζίτσκο βρέθηκε πριν τέσσερις μέρες στις 24 Μαρτίου νεκρός, δολοφονημένος.

“Δηλαδή θες να πεις ότι τον έφαγαν οι ίδιοι, οι δικοί του“, θα μπορούσε να διαμαρτυρηθεί κανείς: “αυτό είναι προβοκατορολογία, τέτοια πράγματα δε γίνονται“.
Ευτυχώς όμως ο ίδιος ο Μιζίτσκο, λίγες μέρες πριν δολοφονηθεί, στις 16-3-2014, είχε προλάβει να προσφέρει τη μοναδική ίσως θετική υπηρεσία του προς την ανθρωπότητα αναρτώντας στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο κατήγγειλε ότι οι κρατικές υπηρεσίες του “νέου συνασπισμού εξουσίας” σχεδιάζουν να τον ξεφορτωθούν δολοφονώντας τον και μάλιστα με τρόπο ικανό να ενοχοποιεί για τη δολοφονία του τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, εναντίον της οποίας ο ίδιος είχε πάει να πολεμήσει ως και στην Τσετσενία.

                       

Να λοιπόν που αυτά τα πράγματα γίνονται…

Πρόσφατα, με αφορμή την ενοχοποίησή της για χρήση χημικών οπλων, η συριακή κυβέρνηση έκανε λόγο για προβοκάτσια στημένη από τους αντιπάλους της, προκειμένου να ενοχοποιηθεί η Συρία στην “διεθνή κοινότητα” και στη διεθνή “κοινή γνώμη”. Ποιος θα την πίστευε;

Μόλις χθες, όμως, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο “γιουτιούμπ” προκάλεσε το θύμο του Τούρκου πρωθυπουργό, σε βάθμό μάλιστα να το απαγορεύσει στην Τουρκία (όχι απλώς το βίντεο, αλλά το γιουτιούμπ γενικά).

Το συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζει ηχογραφημένες δυο συνομιλίες μεταξύ του υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγού Γιασάρ Γκιουλέρ, του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, του υφυπουργού Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου και του αρχηγού της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ Χακάν Φιντάν.

Και τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι συνομιλώντας σαν να μην τρέχει τίποτα, όπως θα μίλαγε μια μαμά με τη γειτόνισσα για τους βαθμούς του παιδιού της στο σχολείο; Πολύ απλά, “προβοκατορολογούν”.

Για την ακρίβεια συζητάνε για τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα στήσουν μια προβοκάτσια κατά της Συρίας, προκειμένου στη συνέχεια μια τουρκική επέμβαση εναντίον της να φαίνεται δικαιολογημένη στα μάτια της “διεθνούς κοινότητας” και της διεθνούς “κοινής γνώμης” (κάτι σαν το ιστορικό “είμαστε όλοι αμερικάνοι” δηλαδή).

Τα δυο σενάρια που συζητήθηκαν ανάμεσα σε αυτά τα τέσσερα ευπόληπτα και υπεράνω πάσης συνωμοσιολογικής και προβοκατορολογικής υποψίας πρόσωπα, ήταν: είτε να βάλουν Τούρκους πράκτορες στη Συρία να ρίξουν πυραύλους κατά της Τουρκίας που μετά θα έβαζε τις φωνές ότι της επιτέθηκαν, είτε να στήσουν με Τούρκους πράκτορες μια επίθεση κατά του τουρκικού θύλακα εντός της Συρίας, όπου βρίσκεται ο τάφος του πατριάρχη της Οθωμανικής Δυναστείας, Σουλεϊμάν Σάχ, και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο θεωρείται τουρκικό έδαφος.

           

Να λοιπόν που αυτά τα πράγματα γίνονται, ξαναλέμε. Ίσως δεν το χωράει ο “κοινός νους”, αλλά γίνονται, και γίνονται ακριβώς επειδή ίσως δεν το χωράει ο “κοινός νους”. Κι όσο περισσότεερο δεν το χωράει ο “κοινός νους” τόσο περισσότερο εύκολο είναι για τους μηχανισμούς που οργανώνουν και πραγματοποιούν τέτοιου είδους σχέδια να στρατολογούν ακόμα και άτομα που δεν ξέρουν πού τους πάνε τα 4 σαν εκτελεστές και σαν άλλοθι για τη δική τους δραστηριότητα:

Πόσο δύσκολο θα ήταν για τις τουρκικές κρατικές υπηρεσίες να χρησιμοποίησουν “κυκλώματα” των ελληνικών εθνικιστικών και φασιστικών μηχανισμών για την πραγματοποίηση μιας ανάλογης προβοκάτσιας κατά της Ελλάδας; Καθόλου δύσκολο, αυτοί τα κάνουν κι από μόνοι τους αν κρίνει κανείς λ.χ. από τις προβοκατόρικες και επικίνδυνες δραστηριότητες που αναπτύσσει κατά καιρούς η “ΧΑ” σε περιοχές της χώρας με μειονοτικό πληθυσμό.

Και πόσο δύσκολο θα ήταν να αναλάβει μια οποιαδήποτε “επαναστατική” οργάνωση “ένοπλης προπαγάνδας” την “ευθύνη”, αλλά στην πραγματικότητα για λογαριασμό των όποιων κρατικών υπηρεσιών, για τη δολοφονία του οποιοδήποτε έλληνα “μιζίτσκο”; Καθόλου δύσκολο. Τέτοιες “οργανώσεις” θα μπορούσαν να αναλάβουν την “ευθύνη” ακόμα και για τη δολοφονία του Κένεντι αν τους γινόταν έντεχνα τέτοια “προσφορά” από τους πραγματικούς της οργανωτές (που, για την ιστορία, είχαν “αρκεστεί” στην ενοχοποίηση -και κατόπιν την άμεση δολοφονία μέσα στα χέρια των φρουρών του- ενός ατόμου που είχε προηγουμένως ταξιδέψει στην ΕΣΣΔ ενώ είχε χωρίς αποτέλεσμα προσπαθήσει να πάρει βίζα και για την Κούβα)…



Δεν θα ασχολιόμασταν τόσο πολύ με το θέμα, αν οι καιροί που ζούμε δεν ήταν τόσο γκαστρωμένοι, κι αν σε τέτοιους καιρούς ανάμεσα σε διάφορα φρούτα που εμφανίζονται δεν είχε εμφανιστεί ακόμα ένα φρούτο με αναβαθμισμένα προβοκατόρικα χαρακτηριστικά.

Αυτές τις μέρες λοιπόν “σέρνεται” στη δημοσιότητα, στον Τύπο και στο διαδίκτυο, η είδηση για ένα “μυστηριώδες” όπως χαρακτηρίζεται επεισόδιο που φέρεται να συνέβη πρόσφατα στα Εξάρχεια:

Σύμφωνα με τα αναφερόμενα, περίπου τριάντα άνδρες ντυμένοι στα μαύρα και με καλυμμένο οι περισσότεροι το πρόσωπό τους, κρατώντας ορισμένοι στα χέρια τους μεγάλα όπλα, (“βαρύ οπλισμό” όπως “παινεύονται” οι “ίδιοι” στην “ανακοίνωσή” τους), έφτασαν στην πλατεία Εξαρχείων από δυο διαφορετικές πλευρές και απήγαγαν δυο άτομα τα οποία πήραν μαζί τους αφού πρώτα τούς φόρεσαν κουκούλες.

Δεν θα επεκταθώ περισσότερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην υπόθεση αυτή δεν υπάρχει κανένα “μυστήριο”. Πρόκειται για παρακρατική επιχείρηση, στρατιωτικού – καταδρομικού τύπου που εισάγει στις ως τώρα μορφές προβοκάτσιας τις μεθόδους των “ταγμάτων θανάτου” που δρουν από χρόνια σε άλλες χώρες, λόγου χάρη στην Κολομβία όπου ο κρατικός μηχανισμός είναι οργανικά και ιεραρχικά συνδεμένος με τις αντίστοιχες κρατικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Φυσικά τα περί οργανικών συνδέσεων και ιεραρχιών δεν απαλλάσσουν από τις ευθύνες της την κυβέρνηση – αντίθετα είναι δική της αποκλειστική ευθύνη η λειτουργία όλων των υπηρεσιών και παραϋπηρεσιών του κρατικού μηχανισμού σε όλη του την έκταση, από το οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα και στρατόπεδο, τον οποιοδήποτε μηχανισμό “ασφαλείας” κάθε κρατικού τμήματος, μέχρι και τις απώτερες προεκτάσεις των κρατικών μηχανισμών στην ΝΑΤΟϊκή και ΕυρωΕνωσιακή ιεραρχία και σε κάθε άλλη ανάλογη “ιεραρχία” οφείλόμενη στις πολύπλοκες διεθνείς κυβερνητικές “δεσμεύσεις” και κρατικές “συνεργασίες”, όπως είναι δική της ευθύνη και οι επιπτώσεις, τα αποτελέσματα και οι συνέπειες της δραστηριότητας των τέτοιων μηχανισμών.

Ας μην υπολογίζουν για την επιτυχία τους οι εμπνευστές τέτοιων δραστηριοτήτων στην “αφέλεια” στην οποία απευθύνονται και την οποία επιδιώκουν να χειραγωγήσουν και να ενοχοποιήσουν ταυτόχρονα, για να “καθιερώσουν” τέτοιου είδους αναβαθμισμένες μεθόδους της αντιλαϊκής τους αποστολής. Ας είναι βέβαιοι ότι και αυτές οι μέθοδοι θα στραφούν εναντίον τους. Όποιο κόστος κι αν χρειαστεί.

ΥΓ. Η σιωπή δεν είναι χρυσός. Είναι καρκίνωμα.

πηγή: Διέξοδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου