Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Λ. Κροκίδη στη ΝΕΤ: Ο χαρτοπόλεμος των προτάσεων νόμου για το ρατσισμό εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες





«Όλη αυτή η συζήτηση με τον χαρτοπόλεμο των προτάσεων νόμου για το θέμα του ρατσισμού και το ξαφνικό ενδιαφέρον όλων των κομμάτων για το θέμα αυτό είναι πολύ αποπροσανατολιστικά και εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. Και το λέμε εμείς αυτό που νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος από τον ελληνικό λαό που να μην ξέρει αν δίνουμε μάχες παντού και στους χώρους δουλειάς και στις συνοικίες, για να απομονώσουμε ρατσιστικές συμπεριφορές», σημείωσε η Λίνα Κροκίδη, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, στην παρέμβασή της στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα», το πρωί της Παρασκευής.


Η Λ. Κροκίδη σημείωσε ότι «αναπαράγεται ένας καυγάς δικομματικός -πολυκομματικός έγινε τώρα- για το πάπλωμα, χωρίς συζήτηση επί της ουσίας. Οι τόνοι οι ανεβασμένοι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, ή του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι πολύ συνηθισμένοι το τελευταίο διάστημα, είναι ένας καυγάς για το "πάπλωμα", την ίδια ώρα που όλα αυτά τα κόμματα συμφωνούν ότι πρέπει λέει “να σεβαστούμε τις διεθνείς δεσμεύσεις μας” και σαν τέτοια εννοούν αυτήν τη συγκεκριμένη απόφαση-πλαίσιο».

Η όλη συζήτηση εξυπηρετεί τον αποπροσανατολισμό από "μια πολιτική που τσακίζει πραγματικά τους εργαζόμενους και την οποία εφάρμοσαν και τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης που είναι τώρα πάνω και τάχα μου κόπτονται για τον ρατσισμό, τον οποίον έχουνε πριμοδοτήσει με μία έννοια».

Σε ό,τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, η Λ. Κροκίδη επισήμανε ότι «αυτό που εμείς λέμε στον ελληνικό λαό είναι ότι δεν πρέπει να έχει πολλά-πολλά, ότι πρέπει να ξεκόψει από όλες εκείνες τις πολιτικές και τα κόμματα που στην ουσία μιλάνε για διαχείριση της κρίσης και των προβλημάτων του στην ίδια ρότα».

Επίσης, η Λ. Κροκίδη έθεσε το θέμα της μη εφαρμογής της υπάρχουσας νομοθεσίας, σημειώνοντας: «Εμείς είπαμε από την αρχή: νομοθεσία υπάρχει και εδώ έπρεπε να απολογηθούν τα κόμματα που κατεβάζουν προτάσεις νόμου. Υπάρχει από το 1979 νομοθεσία που ακριβώς αυτό τιμωρεί, την πρόκληση ρατσιστικής βίας και δεν εφαρμόστηκε σχεδόν καθόλου. Έχουμε φοβερή ατιμωρησία και στην πράξη. Μια είδηση σημερινή: η δίκη η περίφημη αυτών που πήγαν να κάψουν το μαγαζί ενός ανθρώπου από το Καμερούν αναβλήθηκε επ' αόριστον...».

Σε σχέση με το τι μπορεί να δώσει απάντηση στην πραγματική ανάγκη αντιμετώπισης του ρατσισμού και του ναζισμού, η Λ. Κροκίδη σημείωσε: «Δε λύνεται το θέμα με νόμους. Στη βάση, στους χώρους δουλειάς, ο εργαζόμενος θα παλέψει. Εν πάσει περιπτώσει όμως, να βελτιωθεί όπου χρειάζεται αυτή η νομοθεσία που υπάρχει και να γίνει ένας απολογισμός γιατί δεν εφαρμόστηκε».

  πηγη:  902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου