Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τα δουλικά του συστήματος

Νερό στο μύλο της νέας επίθεσης στο ΚΚΕ με αφορμή τον «902» έσπευσε πρόθυμα να ρίξει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εκδίδοντας μια απαράδεκτη ανακοίνωση, φτάνοντας ακόμη και στα όρια της χυδαιότητας. Η ανακοίνωση αυτή, που αποτελεί αναπαραγωγή του δημοσιεύματος της απογευματινής εφημερίδας του ΔΟΛ, με σχόλια ίδιας κατεύθυνσης και περιεχομένου με αυτά που γράφτηκαν στην ΑΥΓΗ, ψηφίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τις παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Υποκριτικά εκφράζουν τη θλίψη τους γιατί «το ΚΚΕ μένει πλέον χωρίς τηλεοπτικό σταθμό και ραδιόφωνο», για να ρίξουν το δηλητήριό τους: «Αυτή η θλιβερή είδηση υπογραμμίζει ότι το ΚΚΕ, ως εργοδότης, χάνει οριστικά την ηθική ανωτερότητά του, που διατηρούσε έναντι των αντιπάλων του, τουλάχιστον μέχρι το μνημόνιο»! Και αναπαράγοντας όσα λένε τα διάφορα «παπαγαλάκια» όλων των αποχρώσεων με τις βρωμιές που εξαπολύουν, κατηγορούν το ΚΚΕ ότι «τα ίδια κάνει» και αυτό «μεταφράζεται στην κοινωνία πως "όλοι το ίδιο είμαστε" και ρίχνει νερό στο μύλο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, που αντιμετωπίζουν με αναλγησία την κρίση στα ΜΜΕ»!




Γνωρίζουν πολύ καλά όλοι αυτοί που απαρτίζουν την πλειοψηφία, ότι ο «Ριζοσπάστης» και ο «902» δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις και το ΚΚΕ δεν είναι εργοδότης. Ομως σκόπιμα το παρακάμπτουν. Οχι μόνο για να επιτεθούν πολιτικά στο ΚΚΕ, αλλά κυρίως για να στηρίξουν με αυτόν το χυδαίο τρόπο τους μεγαλοεπιχειρηματίες του Τύπου και των ΜΜΕ, που τα τελευταία χρόνια έχουν μειώσει πάνω από 40% τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους, έχουν επιβάλει σε όλους -όσους έχουν απομείνει- ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών που φτάνουν μέχρι και 60% και ετοιμάζονται τώρα για το νέο κύμα επίθεσης, με στόχο να ξεμπερδεύουν με τις συμβάσεις αορίστου χρόνου, μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε «μπλοκάκηδες - ελευθεροεπαγγελματίες». Ολα αυτά έχουν γίνει με τις πλάτες της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ. Και αυτό δεν μπορούν να το κρύψουν με τίποτα. Πρόκειται γι' αυτές τις παρατάξεις που ως βασικό στόχο έχουν να ελέγχουν και να εκτονώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και να αθωώνουν τον ταξικό αντίπαλο με «αντιτροϊκανή» και «αντιμνημονιακή» φρασεολογία. Που περιορίζουν τους όποιους αγώνες αναγκάζονται από τα πράγματα και από την πίεση «από τα κάτω» να αποφασίζουν, πάντα ξεκομμένους και αποσπασματικούς και σε ένα στενό συντεχνιακό πλαίσιο, με κύριο αίτημα την «εξαίρεση» από μέτρα που τσακίζουν ολόκληρο το λαό. Στηρίζοντας έτσι και με αυτόν τον τρόπο όσους και όσες από τις εφημερίδες και τους σταθμούς καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και ζητούν το τσάκισμα του εργατικού κινήματος.




Είναι αυτές οι παρατάξεις που στηρίζουν με τη στάση τους το σύστημα των αστικών Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία αποπροσανατολίζουν το λαό, εξαπατούν και γενικά προσπαθούν να χειραγωγήσουν τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, να την περιορίζουν σε ανώδυνα για το κεφάλαιο και την εξουσία του πλαίσια. Η διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, με ευθύνη των εκάστοτε πλειοψηφιών της, διαχρονικά αποτελούσε και αποτελεί μέρος αυτού του συστήματος. Γι' αυτό κάλυπτε και καλύπτει το αμαρτωλό «επικοινωνιακό» κύκλωμα που δε διαχωρίζει τη δημοσιογραφία από τις δημόσιες σχέσεις. Γι' αυτό κρατά στους κόλπους της ως μέλη μεγαλοεκδότες και επιχειρηματίες του Τύπου, διευθυντικά στελέχη κ.ά., ενώ την ίδια ώρα κλείνει κατάμουτρα την πόρτα σε εκατοντάδες που αναγκάζονται να δουλεύουν ως «μπλοκάκηδες» σε εφημερίδες και σταθμούς, αλλά και στα διαδικτυακά Μέσα. Γι' αυτό και η κραυγαλέα υπονομευτική στάση τους σε «μάχες» στα μεγάλα συγκροτήματα, οι οποίες επιβάλλονταν «από τα κάτω», αλλά έπρεπε πάση θυσία να αποτύχουν, γιατί η έκβασή τους σηματοδοτούσε γενικότερες αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο. Αυτοί είναι που, χωρίς καμία αιδώ, επιχειρούν να δώσουν μαθήματα ηθικής στο ΚΚΕ. Γνωρίζουν τι κάνουν. Η επέλαση της αντιλαϊκής βαρβαρότητας δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με τον αυταρχισμό, τη βία και την καταστολή και βέβαια τον αντικομμουνισμό. Ο καθείς στο ρόλο του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου