Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Καθεις εφ'ω ετάχθη

Εχει περάσει πολύς καιρός απο την τελευταία φορά που κάναμε κάποια ανάρτηση απο το διαδικτυακό αυτό μετερίζι, οι εξελίξείς όμως είναι τέτοιες που μας επιβάλλουν να επανέλθουμε. Σε μια εποχή που σημαδεύεται απο την απαξίωση των πάντων και τη βολική επιλογή της αποχής, είναι μάλλον επιπόλαιο να καταθέτει κανείς τα όπλα ανεξάρτητα απο το αν αυτά έχουν μικρή η μεγάλη αποτελεσματικότητα.                                                

                          

   Προσπερνώντας λοιπον την εισαγωγή-γέφυρα (ανάμεσα στο χθες και το σήμερα), ερχόμαστε και στο προκείμενο που δεν είναι άλλο απο το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στη χώρα. Ασφαλώς, το αποτέλεσμα αυτό δεν είναι παρα μια συνέχεια του εκλογικου αποτελέσματος του Ιανουαρίου του 2015, όμως το να κάνουμε μια ανάλυση των τότε συνθηκών και να τις συσχετίσουμε με με το σήμερα θα ήταν χρονοβόρο και πιθανότατα θα μας αποπροσανατόλιζε αποτο προκείμενο.

  Κατα τη γνώμη του γράφόντος λοιπόν, το χθεσινό αποτέλεσμα αποτελεί μια ιστορική παραδοχή: Ο ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ποτε τον κοροιδεύουν και παρόλαυτα επιβραβεύει αυτούς που τον εμπαίζουν. Ο ελληνικός λαός   κρυβόταν για χρόνια πίσω απο τον εαυτό του επικαλούμενος της ασυνέπεια των πολιτικών του ηγετών και κρυβόταν είτε πίσω απο την αλλαγή προσώπων είτε πίσω απο την εναλλαγή κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στην εξουσία.



Αυταπάτη - Συμβιβασμός σημειώσατε 1




Στις εκλογές του Ιανουρίου έκανε ενα (φαινομενικά) άλμα προς τα εμπρός αναδεικνύοντας σαν πρώτο κόμμα, εναν πολιτικό σχηματισμό ο οποίος πατώντας πάνω στα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών και επιστρατεύοντας ενα, τηρουμένων των αναλογιών, ριζοσπαστικό λεξιλόγιο πέτυχε να δημιουργήσει την προσδοκία οτι κάτι μπορεί να αλλάξει. Το γεγονός οτι ένας απλά στοιχειώδης γνώστης της κοινωνικοικονομικής πραγματικότητας (ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης) κάθε άλλο παρα θα παρασυρόταν απο τη συγκεκριμένη πρακτική, δεν υπάρχει λόγος να το αναλύσουμε.


    Στα πλαίσια λοιπόν της εως τότε διαμορφωμένης κατάστασης, η υπερψήφιση ενός άλλου κόμματος, και εν προκειμένο φερόμενου αριστερου, σε σχέση με τα εως τότε κυρίαρχα κόμματα ήταν μια θετική εξέλιξη. Ο ελληνικός λαός δεν επιβράβευσε την κατάστροφή του παρά επένδυσε στις αυταπάτες του. Κίνηση που κρίνεται θετική απλα και μόνο για το γαμώτο της όλης υπόθεσης και οχι απο τη σκοπιά της πολιτικής ουσίας.

   Η διενέργεια του δημοψηφίσματος συνέβαλε στο να ενισχυθεί αυτή η αντίληψη της γιαλατζί αντίδρασης και όρθωσης του αναστήματος απέναντι στους Ευρωπαίους. Οι εξελίξεις που ακολούθησαν με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και τη μη αντίδραση της μεγάλης μερίδας του κόσμου που καταψήφισε την πρόταση της τροικα, κατέδειξαν για πρώτη φορά πιθανότατα οτι ο ελληνικός λαός έχει αποδεχθεί τη μοίρα και οι όποιες φαινομενικές διαφοροποιήσεις δε γίνονται παρα για την τιμή των όπλων και μόνο.

Αυταπατη - Συμβιβασμός σημειώσατε 2



Ερχόμαστε τώρα στο χτεσινό αποτέλεσμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ, και προσωπικά ο Τσίπρας συνιστούν πιθανότατα τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Ποτε άλλοτε ένας πολιτικός χώρος δεν πούλησε τόσα πολτικά ψεύδη και δεν έκανε τόσες κωλοτούμπες όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής του.  Προσοχή, δεν εννοούμε οτι συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε περισσότερο το λαό σε σχέση με τους προκατόχους του Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ αλλα αναφερόμαστε στη συχνότητα εξαπάτησης συναρτήση του χρόνου στον οποίο συντελέστηκε.
  Ο εκλογικός θρίαμβος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , τηρουμένων πάντα των αναλογιών, προσυπέγραψε πλέον πως ο ελληνικός λαός συνειδητά επιλέγη να στηρίζει πολιτικούς απατεώνες. Το τελευταίο φύλλο συκής που είχε ο Ελληνας ψηφοφόρος κατηγορώντας τους πολιτικούς του ηγέτες ως απατεώνες πλέον έχει πέσει. Είναι πλέον ξεκάθαρο, περαν πάσης αμφιβολίας, οτι ο ελληνικός λαός  δεν επιλέγει   εκείνον που θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις αλλα  συνειδητά στηρίζει εκείνες τις πολιτικές που εκπορεύονται απο την Ε.Ε ανεξαρτήτως περιεχομένου.  Εκεί ακριβώς είναι που εντοπίζεται το μεγάλο πρόβλημα του χθεσινού αποτελέσματος και οχι τόσο στα ποσοστα αυτα καθαυτά. Είναι χαρακτηριστική η κατάληξη του εγχειρήματος Λαφαζανη το οποίο πήγε άκλαφτο. Σχηματισμοί σαν τη ΛΑ.Ε λειτουργούν επι της ουσίας σαν πληντήρια συνειδήσεων όλων εκείνων που συντήρουν την αυταπάτη τους περι αντίθεσης στην εφαρμοζόμενη πολιτική, ενω επι της ουσίας αναλώνονται σε ανώδυνες για το σύστημα ενέργειες. Η χτεσινή τους αποτυχία σηματοδοτεί την απόρριψη της αυταπάτης και την επιβράβευση εκείνου που διασφαλίζει την παραμονή στο ρεαλισμό που εκφράζουν τα μνημόνια στη συνείδηση του μέσου Ελληνα ψηφοφόρου. Προφανώς και δε θα τα βάψουμε μαύρα για την αποτυχία Λαφαζάνη, η μη είσοδος του στη βουλή συνιστά κυνική ομολογία απο τον Ελληνα ψηφοφόρο οτι Ε.Ε  να είναι και οτι να είναι.




Τα ψέμματα συνεπώς έχουν πια τελειώσει και ο καθένας διαλέγει τη μεριά του. Τα δάκρυα και η δηθεν αγανάκτηση για τις συνέπεις της αντιλαικής πολιτικής αποδείχθηκαν κούφια λόγια και καθένας κρίνεται πλέον συνείδητα συνένοχος στην εφαρμοζόμενη πολιτική και στις συνέπειες απο τη στιγμή που στηρίζει αυτούς τους πολιτικούς σχηματισμούς. Η πολιτική της αθωότητας έχει πια τελειώσει για το μέσο Ελληνα ψηφοφόρο και πλέον λογοδοτεί πρώτα και κύρια εκείνος στο κοινωνικό σύνολο και οχι οι πολιτικοί του εκφραστές.




Ο χειμώνας έρχεται και μαζί με αυτόν οι συνέπειες του νέου μνημονίου, οι οπαδοί τα μέλη και οι φίλοι του Κ.Κ.Ε θα βρεθούν εκεί που επιτάσσει το ιστορικό τους καθήκον. Οι υπόλοιποι θα κληθούν, περισσότερο απο ποτε, να πάρουν θέση για το αν θα επιλέξουν να τους κονιορτοποιήσει η πολιτική της Ε.Ε η αν θα επιλέξουν να περισώσουν την αξιοπρέπεια τους (οση και εαν τους έχει απομείνει.)








Τις επόμενες μέρες, θα επιχειρήσουμε μια λεπτομερέστερη ανάλυση στο εκλογικό αποτέλεσμα ανα πολιτικό σχηματισμό και αναλύοντας κατα το δυνατόν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ψήφου.

3 σχόλια:

  1. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές το ΚΚΕ δικαιώθηκε για ακόμα μια άλλη φορά Διότι με οξυδέρκεια προέβλεψε τα παπατζίδικα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κάλπικο τρόπο που θα διαχειρίζονταν το δημοψήφισμα,. Όλα αυτά οδήγησαν τελικά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υπογράψει με τους δανειστές, ένα νέο επαίσχυντο μνημόνιο., ΑΠΛΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ , όσους πίστεψαν και επένδυσαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του ΣΥΡΙΖΑ και όσου καλλιέργησαν την αυταπάτη για αριστερή κυβέρνηση (π.χ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΠΑΜ και .λοιποί) ) , Η προοπτική είναι με το ΚΚΕ στον αγώνα για την αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή ένωση με κοινωνική ιδιοκτησία, μονομερή διαγραφή του χρέους, κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας με μηδενική ανεργία , όλα αυτά θα οδηγήσουν σε πραγματική πρόοδο την Ελλάδα σε ευμάρεια και ευτυχία τους Έλληνες πολίτες μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα της υποταγής στους δανειστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κολοτούμπες και τα παπατζίδικα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ έφερε τελικά στην Ελλάδα μια οικτρή συμφωνία. Διότι όταν από την μια να απορρίπτει την συμφωνία με τους
    δανειστές από την άλλη κάνεις δημοψήφισμα και στηρίζεις το όχι στην «πρόταση
    Γιούνκερ» και όταν κερδίζει στο δημοψήφισμα το όχι με 62% , αμέσως μετά να πηγαίνεις και να κάνει μια πιο επαίσχυντη συμφωνία, χειρότερή από αυτήν που απέρριψε ο λαός, αυτό τι λέγεται παρά λοβοτομή του λαού .
    Μπράβο στο ΚΚΕ που έδειξε ότι διακατέχεται από ΑΡΕΤΗ και παρέμεινε μακράν από τα λαϊκίστικα κόλπα του ΣΥΡΙΖΑ Διότι η πραγματική προοπτική είναι η αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων σχεδιασμό της οικονομίας και μηδενική ανεργία που δα οδηγήσεις στην πρόοδο την Ελλάδα και σε ευμάρεια και ευτυχία τους πολίτες όπως σταθερά και αταλάντευτα προτείνει το ΚΚΕ, μακριά από τα σημερινά αδιέξοδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή