Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Αιδώς αχρείοι...



Κι όμως, ο βουλευτής Ζακύνθου και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κοντονής, είχε το θράσος να υπογράψει άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τον ανεκδιήγητο τίτλο «Ας επιστρέψει το ΚΚΕ στην οδό της αιδούς»! Κατά τον Στ. Κοντονή, το ΚΚΕ πρέπει να ντρέπεται γιατί τάχα δυσφημεί με ψέματα τον ΣΥΡΙΖΑ...

Τι είδους δυσφήμιση υπέστη το κόμμα του απ' το ΚΚΕ; Ας αντιγράψουμε απ' το άρθρο πριν παραθέσουμε μερικά μόνο απ' τα πολλά ράμματα που έχουμε για τη γούνα τους: «"Η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ σταματάει στις πύλες του εργοστασίου" (...) μια μόνιμη αιτίαση προς τα αστικά κόμματα, τη φορτώνει στο ΣΥΡΙΖΑ (...) Αναφέρεται σε κάποιο "κούρεμα" του χρέους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για σαφή κατάργηση των μνημονίων, επαναδιαπραγμάτευση χωρίς κόκκινη γραμμή και διεθνή συνδιάσκεψη για το χρέος με σκοπό τη διαγραφή του μεγαλύτερου τμήματός του (...) Μιλά για στήριξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, όταν το κόμμα μας έχει καταγγείλει...».

Και πάνω στη φούρια του ο κ. Κοντονής θυμάται το Δεκέμβρη του 2008 γράφοντας ότι «το ΚΚΕ κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή κουκουλοφόρων», το 2011 και «όσα συκοφαντικά έλεγε το ΚΚΕ για το κίνημα των πλατειών», θυμάται το 1989 για να προσάψει στο ΚΚΕ ότι «ξεχνά να κάνει την αυτοκριτική του για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Τζαννετάκη» και σαν σουπιά αφήνει και το μελάνι της για τον «902», αναμηρυκάζοντας όλα εκείνα με τα οποία ο αστικός Τύπος επιχείρησε να χτυπήσει το ΚΚΕ.

Είναι όμως ψέμα ότι η δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ σταματά εκεί όπου αρχίζει η εργοδοτική τρομοκρατία; Στις πύλες των εργοστασίων; Ας ρωτήσει τα συνδικαλιστικά τους στελέχη ο κ. Κοντονής. Αλλά και τον πρόεδρό τους. Εκτός και αν εννοεί δημοκρατία στους τόπους δουλειάς την υποταγή ή έστω την ανοχή των εργαζομένων στους μεγαλοεπιχειρηματίες όταν επαγγέλλεται την ενίσχυση της «υγιούς επιχειρηματικότητας».

Ελεγε ο Αλ. Τσίπρας απ' το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ: «...η κοινωνική συναίνεση και η σταθερότητα είναι πράγματι το οξυγόνο της οικονομίας»! Για να εισπράξει τα εύσημα του Δασκαλόπουλου: «Ο ριζοσπαστισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι χρήσιμος. Είναι ευπρόσδεκτος. Περιέχει ένα δυναμικό στοιχείο, απαραίτητο σε μια πραγματικότητα που επιβάλλει έτσι κι αλλιώς ρεαλισμό»...

Το ρεαλισμό της δήλωσης του Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη: «..."Κάτω τα αφεντικά", αυτό δεν αφορά εμάς. Εμείς ψάχνουμε για λύσεις (...) Λύσεις που άλλες εποχές (...) δεν τις έδωσαν αριστερές κυβερνήσεις, αλλά συντηρητικές κυβερνήσεις».

Τα ξέρει αυτά ο κ. Κοντονής. Πρέπει ακόμα να ξέρει για τα φαινόμενα απεργοσπασίας, εκφυλισμού των αγωνιστικών διαδικασιών σε μια σειρά κλάδους, στα οποία πρωτοστατούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Να ορισμένα παραδείγματα από την 4ωρη στάση εργασίας στις 18 Σεπτέμβρη. ΠΟΕΦΣΕΚ (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ) - ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ / ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Δεν έβγαλαν ούτε ανακοίνωση για τη στάση εργασίας.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) - ΠΑΣΚΕ / ΔΑΚΕ / ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: Ούτε ανακοίνωση για τη στάση εργασίας. Τράπεζες: Κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκαν απεργοσπάστες. Στην Τράπεζα Κύπρου όπου είναι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ το σωματείο ούτε καν ανακοίνωση δεν έβγαλε. «Σκλαβενίτης»:Απεργοσπάστες τα μέλη της διοίκησης, στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Ναυτιλιακοί (Βασιλόπουλος): Ούτε ανακοίνωση έβγαλαν για ενημέρωση.

Για το μνημόνιο και το χρέος καλό θα ήταν ο κ. Κοντονής πριν βγει στα κεραμίδια να καταγγείλει το ΚΚΕ ότι ψεύδεται, να ρωτήσει τους καθ' ύλην αρμόδιους του κόμματός του. Είναι οι κ. κ. Τσακαλώτος, Σταθάκης, Δραγασάκης αυτοί που διαβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει στροφή στο ρεαλισμό, ότι δεν προτίθεται να προβεί σε μονομερείς ενέργειες, ότι το μόνο που ζητάνε είναι τράτο στην εξυπηρέτηση του χρέους, μαζί με ένα «κουρεματάκι» του, ώστε να πάρει ανάσα το αστικό κράτος και μαζί του η αστική τάξη που θα βάλει στο χέρι ό,τι εξοικονομηθεί απ' τη διαδικασία αυτή, που όμως θα φέρει νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στη Συρία, ας ανατρέξει στις δηλώσεις της αρμόδιας για το ζήτημα Ρ. Δούρου και στις ανακοινώσεις του Γραφείου Τύπου του κόμματός του. Αυτοί ήταν που ζητούσαν επιτακτικά απ' τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει ενάντια στο δικτάτορα Ασαντ, καταγγέλλοντάς την που δεν το κάνει και παριστάνοντας τους ανήξερους για το είδος της παρέμβασης που μπορεί να κάνει η δοσμένη αιματοβαμμένη διεθνής κοινότητα, κινητήρια δύναμη της οποίας είναι τα κέρδη των μονοπωλίων, η οποία έχει επέμβει στη Συρία οργανώνοντας και εξοπλίζοντας τους αντικαθεστωτικούς.

Για να τελειώνουμε με την εμφανή προσπάθεια του Στ. Κοντονή να φέρει την πραγματικότητα στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, πάει πολύ να εγκαλεί η κυβερνώσα αριστερά το ΚΚΕ για τη συμμετοχή του ενιαίου ΣΥΝ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη, όταν το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που έχει απορρίψει τη συμμετοχή του σε κυβερνήσεις αστικής διαχείρισης. Για το Δεκέμβρη του 2008, το ΚΚΕ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάιδευε αυτιά. Το πιστοποιούν οι απίστευτες δηλώσεις στελεχών του που εξομοίωναν τους κουκουλοφόρους με τους αγωνιστές της Αντίστασης και ισχυρίζονταν ότι οι μπαχαλάκηδες έκαναν... εξέγερση. Δικές τους δυνάμεις έλεγαν ότι η «επανάσταση είναι η σπασμένη βιτρίνα και η κουκούλα». Οσο για το κίνημα της πλατείας, οι του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν, αφήνοντας τάχα έξω την κομματική τους ιδιότητα, αφού υιοθέτησαν το «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα», ενώ κανείς δεν αμφισβητεί σήμερα ότι συνθήματα όπως «να καεί να καεί η Βουλή» και «οι 300 στο Γουδή» αποτέλεσαν φυτώριο της Χρυσής Αυγής και συνθήματα που ακούγονταν το λίπασμα των φασιστικών της απόψεων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον «902», δεν έχουμε την αυταπάτη ότι θα εγκαταλείψει ο ΣΥΡΙΖΑ την «οδό της βρώμικης επίθεσης», την οποία εγκαινίασαν σε αγαστή συνεργασία με τον ΔΟΛ. Είναι πλέον ολοφάνερη η επίδραση όσων θήτευσαν άλλοτε στον αυριανισμό και σήμερα συνωστίζονται στις γραμμές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου