Κυριακή 19 Μαΐου 2013


Κ.Ο. Αιτωλ/νιας του ΚΚΕ: Ο λαός να απομονώσει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τη δράση τους




Σε ανακοίνωσή της η Κ.Ο. Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ τονίζει για τα επεισόδια στον Αγρίνιο: 
«Καταγγέλλουμε την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία σήμερα στην επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων θέλησε να καταθέσει στεφάνι στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ενέργεια η οποία βρήκε απέναντι της το εργατικό κίνημα και κατοίκους της περιοχής και τελικά αποτράπηκε.
Καταδικάζουμε την επίθεση που δέχθηκαν από αστυνομικούς στελέχη του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου και άλλοι εργαζόμενοι, καθώς και τις συλλήψεις που ακολούθησαν.
Η Φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, είναι ιδεολογικός και πολιτικός απόγονος του ναζισμού, υμνητής του Μεταξά και της χούντας των συνταγματαρχών.
Οι υπερασπιστές των ναζί που βασάνισαν, αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα, μεταξύ των οποίων χιλιάδεςΠόντιους, δεν δικαιούνται να παρουσιάζονται σήμερα σαν υπερασπιστές του Ποντιακού Ελληνισμού και να επιδιώκουν να καταθέσουν στεφάνι στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της ποντιακής Γενοκτονίας στον Άγιο Κωνσταντίνο Αγρινίου. Μια μαρτυρική περιοχή που έχει υποφέρει από τις φασιστικές διώξεις.
Σε αυτή τη μαρτυρική περιοχή όπως και σε καμία άλλη, καμία θέση δεν έχει η Χρυσή Αυγή που οι αξίες της, είναι οι αξίες των Ταγμάτων Ασφαλείας και των φούρνων του Άουσβιτς, που μπροστά τους ποζάρουν και φωτογραφίζονται στελέχη της.
Αυτοί που με τάγματα εφόδου τραμπουκίζουν, κυνηγούν και χτυπούν μετανάστες, νέα παιδιά και εργαζόμενους, σπέρνουν το μίσος, το ρατσισμό και τη διχόνοια, χύνουν δηλητήριο στα μυαλά και τις ψυχές των παιδιών, ακόμη και στις πιο μικρές ηλικίες, δεν έχουν καμία δουλειά στον τόπο μας που έχει πληρώσει με ποτάμια αίματος τη δράση του φασισμού.
Ο λαός να μην ξεγελαστεί από τα επικοινωνιακά τους τερτίπια. Το δήθεν ενδιαφέρον για τους φτωχούς και αδύναμους, η οργάνωση συσσιτίων είναι απλώς προσωπείο. Έχουμε να κάνουμε με το σκληρό μηχανισμό του συστήματος που στήθηκε για να στηρίξει την πλουτοκρατία όταν το έχει ανάγκη και προετοιμάζεται συστηματικά με στόχο να χτυπήσει το εργατικό και το λαϊκό κίνημα μόλις χρειαστεί.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή η δράση της. Καλούμε το λαό, τα σωματεία, τους φορείς της περιοχής να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και τη δράση τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου