Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στη νέα 24ωρη απεργία




Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 5 καταστήματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν το πρωί, με μεγάλη συμμετοχή, οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης», στο πλαίσιο νέας 24ωρης απεργίας που κήρυξε το πανελλαδικό τους σωματείο. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική σε 12 καταστήματα της Θεσσαλονίκης και σε αυτό των Ιωαννίνων, ενώ στα υπόλοιπα υπήρξε μαζική συμμετοχή των εργαζομένων.

Ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 4 μηνών και ανάκληση των απολύσεων, ενώ καταγγέλλουν την προσπάθεια της εργοδοσίας να αποφύγει την καταβολή των μισθών δίνοντας στους εργαζόμενους διατακτικές για να ψωνίζουν από τα καταστήματά της.

Το μεσημέρι οι εργαζόμενοι από 5 καταστήματα της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στο κατάστημα στην Καρόλου Ντηλ (δείτε video εδώ) και με πορεία κατέληξαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Αργότερα, βρέθηκαν στο κατάστημα στην Τούμπα (δείτε video εδώ), όπου οι εργαζόμενοι το πρωί πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Τούμπας.

Αύριο, Κυριακή, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, αναδεικνύοντας παράλληλα το ζήτημα της κυριακάτικης αργίας.

Η εργοδοσία, τρομοκρατημένη από την πρωτόγνωρη συμμετοχή των εργαζομένων στην προηγούμενη απεργία, προσπαθεί να υπονομεύσει τον αγώνα τους με τρομοκρατία, απειλές, αλλά και μοιράζοντας διατακτικές έναντι των δεδουλευμένων που τους οφείλει.

Οι εργαζόμενοι δεν σκύβουν το κεφάλι, δηλώνουν ενωμένοι και αποφασισμένοι να μη συναινέσουν στην εξαθλίωσή τους για να σωθούν τα κέρδη του επιχειρηματία. Διεκδικούν: Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, ανάκληση των απολύσεων, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων, επαναφορά της κλαδικής σύμβασης για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους και όλες, ανεξάρτητα από την ηλικία, βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης.
πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου