Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Η Dream Team του ΣΥΡΙΖΑ


      Δημοσιογραφικές πληροφορίες φέρνουν το ΣΥΡΙΖΑ πολυ κοντά στα να συμφωνήσει να εντάξει στο δυναμικό του τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο. Σε περίπτωση που αυτές επιβεβαιωθούν τοτε εχουμε να κανουμε με μια μετεγγραφή ικανή να φέρει νέα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο της χώρας.Το ιστολόγιο μας θα σας κανει μια παρουσίαση του ροστερ του ΣΥΡΙΖΑ οπως αυτο έχει διαμορφωθεί ως τωρα.
    Προπονητής: Η ομάδα στο συγκεκριμένο τομέα αντιμετωπίζει καποια προβληματάκια καθοτι στην προσπάθεια να βρει γρήγορα προσανατολισμό στο παιχνίδι της (άλλοτε πιο επιθετικό άλλοτε πιο συντηρητικό) και να σταθεί αντάξια των προσδοκιών των οπαδών για πρωταθλητισμό, δεν εχει υπομονή και αλάζει συνέχεια τεχνικούς. 

        Ξεκίνησε την πορεία της εμπιστευόμενη τη Γαλλικη φινέτσα του Ολαντ, αλλα πολυ γρήγορα ο προσδοκίες για ριζοσπαστικό ποδόσφαιρο ( φιλολαική πολιτική) αποδείχθηκαν φρούδες. Στη συνέχεια εμπιστεύτηκε στο τιμονι  της ομάδας τον Ιταλο κλώνο του Παπαδήμου (κατα κόσμον Μαριο Μοντι).Το κατενάτσιο του Ιταλού ομως δε μπορούσε να αφομοιωθεί απο την ομάδα για αυτο κατέφυγαν σε μια πιο λατιν επιλογή τον Ισπανό κλώνο του Σαμαρά (γνωστό και ως μαριανο Ραχοι). Οι προσδοκίες οτι η ομάδα θα απέδιδε καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο επιπέδου Μπαρτσελονα δεν ευοδώθηκαν  καθοτι η φιλοσοφία του εμοιαζε περισσότερο με αυτη της Ρεαλ, κλειστή άμυνα ( αντιλαική πολιτική) με ξαφνικές αντεπιθέσεις ( ψευτονταηλίκια στη Μερκελ ή αλλιώς ,κατα το ΣΥΡΙΖΑ παντα, καλή διαπραγμάτευση). Επόμενη επιλογή ήταν το μοντέλο Αργεντινής, λατινομερικάνικη συνταγή με αμφίβολα (οπως αποδείχτηκε) αποτελέσματα. Η ομάδα μπορεί να επαιξε (φαινομενικά) επιθετικό ποδόσφαιρο (αρνηση πληρωμής πιστωτών) όμως ήταν πολυ ευάλωτη στις αντεπιθέσεις  (Αμερικάνικα δικαστήρια,Δ.Ν.Τ) με αποτέλεσμα να εμφανίζει σημάδια κατάρρευσης. Το τελευταίο διάστημα εχει υιοθετήσει ένα μοντέλο οχι και τοσο συνηθισμένο στα ευρωπαικά δεδομένα το μοντέλο Ομπαμα το οποίο ομως εκεί που εφαρμόστηκε δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Το μόνο σίγουρο είναι όμως οτι η ομάδα δεν εχει ανάγκη απο μεγάλο προπόνητη, οσο εχει τη στήριξη εύρωστων οικονομικά χορηγών (Μπόμπολας,Αγγελοπούλου,Λατση) δεν εχει να φοβάται τίποτα.
                                      
 Η ενδεκάδα


          Τερματοφύλακας:  Ιωάννης Δραγασάκης. Ο συγκεκριμένος είναι απο τις παλιές καραβάνες τις ομάδες με πολλά χρόνια καριέρας στην πλάτη του. Ξεκίνησε την καριέρα του μαζί επι της ουσίας, με την ομάδα παίρνοντας μετεγγραφη απο το ΚΚΕ οπου δεν αναγνώρισαν την αξία του και δεν του εμπιστεύτηκαν τη θεση του Γ.Γ της Κ.Ε ωθώντας τον στην αποχώρηση. Ακολούθησε την ομάδα με συνέπεια σε όλη της τη διαδρομή,απο τα αλώνια του του 4% (η και εκτος κοινοβουλίου) στα σαλόνια του 27%. Η εμπειρία του εμπνέει σιγουριά στους συμπαίχτες του και σεβασμός στους αντιπάλους, με λίγα λόγια ο ιδανικός για τη θέση.
     
Αριστερό μπάκ:  Ρενα Δούρου (γνωστή και ως Χίλαρι στην πολιτική πιάτσα). Αναδείχθηκε απο τι ακαδημίες της ομάδας (νεολαία ΣΥΝ) και τα τελευταία χρόνια εχει παρει τη φανέλα του βασικού σπίτι της. Στα θετικά της σημεία η ικανότητα της να συγκλίνει δεξιά (οπως το κομμα της ) οταν η ομάδα αμύνεται.Στα αρνητικά της,παρα τις φιλότιμες προσπάθειες της αδυνατεί να βοηθήσει επιθετικά καθώς αυτο απαιτεί να βγεί πολυ πλάγια αριστερά για να σεντράρει κατι που δεν της ταιριάζει(ουτε στο ΣΥΡΙΖΑ). Στα αρνητικά της επίσης συγκαταλέγεται και το οτι παρα την εν γένει καλή της αμυντική συμπεριφορά δεν αποφεύγει τα αυτογκόλ(δηλώσεις για Μοντι.Ραχοι,πλατεία Ταξίμ).

Αριστερό στόπερ: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Κόρη του πααλαίμαχου αρχηγού της ομάδας Νίκου  ήρθε τα τελευταία χρόνια στην επιφάνεια και δη στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 οπου και αναδείχθηκε βουλευτής. Θετικά στοιχεία: Ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητα στις προσωπικές μονομαχίες (με πιο χαρακτιηριστική αυτή με το Βενιζέλο), στοιχεία απαραίτητα για κάποιον που θέλει να σταδιοδρομήσει σε αυτή τη θέση. Αρνητικά στοιχεία: Σε γενικές γραμμές τη χαρακτηρίζουν η ακαμψία και η αργοπορία στις κινήσεις της κατι που κανει την ομάδα της να είναι ευάλωτη απο τη θέση του μέσα αριστερά.


    Δεξί στόπερ: Λούκα Κατσέλη. Μετα απο μια πετυχημένη πορεία 
στο ΠΑΣΟΚ καποιες προσωπικές διαφωνίες με τη στρατηγική του κόμματος (μνημονιο 2) την οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου και στη δημιουργία δικού της κόμματος(Κοινωνική Συμφωνία). Παίχτες σαν τη Λούκα ομως, είναι μαθημένοι στο να πρωταγωνιστούν και οχι στο να χαροπαλεύουν για να μείνουν στην πρώτη κατηγορία( εντος κοινοβουλίου δηλαδή), οταν λοιπον της δοθηκε η ευκαιρία να μεταπήδησε στο ΣΥΡΙΖΑ και να βρεθεί και πάλι σε πρωτο πλάνο την άραξε απο τα μαλλιά. Θετικά στοιχεία: Η εμπειρία της σε επίπεδο πρωταθλητισμού (μέλος κυβερνήσεων)  είναι πολύτιμη για μια ομάδα που προσπαθεί να ανέβει επίπεδο.Αρνητικά στοιχεία: Η αστάθεια της ( μεσα στο ΠΑΣΟΚ- εξω- παλι μεσα-τελική εξοδος,ναι στο μνημόνιο 1-οχι στο μνημονιο 2), δεν εμπνέει σιγουριά  για τις κινήσεις της μεσα στο γήπεδο αλλα η εμπειρία της είναι πολύτιμη.
   
Δεξί μπακ: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μετεγγραφή (οπως και πολλοί άλλοι) απο το ΠΑΣΟΚ. Ανακαλυψη του Γιώργου Παπανδρέου ήρθε απο του πουθενα,για να μεινει ομως, στο πολιτικό προσκήνιο του τόπου. Αποχώρησε απο το ΠΑΣΟΚ οταν συνειδητοποίησε οτι δε θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο για το σχεδιασμό της επόμενης μερας αλλα και οτι η ομάδα που θα προέκυπτε δεν κάλυπτε τις φιλοδοξίες της για πρωταθλητισμό.Θετικά στοιχεία: Η εμπειρία της σε ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Παράλληλα  είναι ικανή (λογω του οτι διετέλεσε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ) να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας απο πίσω αλλα και με τις προωθήσεις της να γίνει επικίνδυνη βγάζοντας σέντρες απο τα δεξιά. Αρνητικά στοιχεία: Παρα τις φιλότιμες προσπάθειες της να συγκλίνει αριστερά  και να βοήθησει την ομάδα οταν αυτή αμύνεται, δεν το κάνει με μεγάλη επιτυχία καθιστώντας το ΣΥΡΙΖΑ ευάλωτο απο την πλευρά της.

        Το εξάρι: Αντώνης Κοτσακάς. Το παλαι ποτε δεξί χέρι του Ακη ήταν μια απο τις πρώτες μετεγγραφές του ΣΥΡΙΖΑ απο το ΠΑΣΟΚ και πέρασε μάλλον στα ψιλά.Θετικά: Αθόρυβος με οργανωτικές ικανότητες αλλα πανω απο ολα ανθρωπος που λατρεύει να κάνει τη βρώμικη δουλειά ( δεν ηταν τυχαια κολλητός του Ακη) είναι ο ιδανικός για τη θέση.Αρνητικά: Ο τρόπος παιχνιδιού του είναι πολυφορεμένος ομως ανθρωποι σαν τον Αντώνη ξέρουν πως να μένουν στον αφρό ( οι φελλοί πάντα επιπλέουν).

       Το Οχταρι: Γιώργος Ραυτοπουλος. Ενα βαρύ ονομα απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ που η μετεγγραφή  του στο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.Θετικά στοιχεία: Ο ιδανικός παρτενέρ του Κοτσακά για να τον βοηθήσει να κάνουν μαζί τη βρώμικη δουλειά  αλλα πολυ σημαντικός στο να οργανώνει το παιχνίδι απο τα κατω (απο πισω ποδοσφαιρικά) έχοντας πατακαταθήκη την πολυτιμη εμπειρία του απο συνδικαλισμό τύπου ΠΑΣΟΚ.Αρνητικά στοιχεία: Οι αντιδράσεις των οπαδών ενδεχομένως να μην του επιτρέψουν να δώσει τον καλύτερο του εαυτό.

Το 10 το καλό: Νίκος Φωτόπουλος. Ο ισόβιος πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ συνιστά μια απο τις πιο ηχηρές μετεγγραφές του ΣΥΡΙΖΑ. Θετικά στοιχεία: Εξαιρετικός οργανωτής του παιχνιδιού με επιθετικές αρετές δε φοβάται να πάρει το παιχνίδι της ομάδας πάνω του.Αρνητικά στοιχεία: Τα σκάνδαλα που έχουν εχουν λάβει χώρα στη ΓΕΝΟΠ τον έχουν κάνει να χάσει τη λάμψη του παρελθόντος.


      Αριστερό εξτρέμ: Δημήτρης Παπαδημούλης. Είναι παίχτης σημαία για την ομάδα μιας και είναι απο τα παλαιότερα μέλη της.Παρα το οτι ειχε προτάσεις και απο άλλες ομάδες (ΔΗΜΑΡ)
για να ενταχθεί στο δυναμικό τους, εκείνος παρέμεινε πιστός στη μεγάλη του αγάπη το ΣΥΡΙΖΑ,και δικαιώθηκε για αυτή του την επιλογή. Θετικά στοιχεία: Είναι ο ιδανικός στο να ξεκινάει τις προσπαθειές του απο αριστερά    και να απειλεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα συγκλίνοντας   μέσα δεξιά. Αρνητικά στοιχεία: Με την πάροδο των ετών έχασε την ικανότητα του να απειλεί του αντιπάλους του απο τα αριστερά κατι που σε συνδυασμό με την ανικανότητα της Κωνσταντοπούλου να βοηθήσει επιθετικά καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ ακίνδυνο απο τα αριστερά.

   (ακρο)δεξιο εξτρεμ: Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε εδω και καιρό μια καλή μετεγγραφή απο τα δεξιά. Αρχικά έκανε μια προσπάθεια να εντάξει στο δυναμικό του τον προερχόμενο απο την ΝΔ Νικολόπουλο. Η υπομονή του ομως ανταμείφθηκε καθοτι με τον Ανθιμο έκανε κίνηση ματ.Θετικά στοιχεία: Οργώνει τη δεξιά πτέρυγα, παίρνει το παιχνίδι πανω του και είναι ακαταπόνητος.Τα κολλητιλίκια του με τη χούντα τον κάνουν ιδιανικό για τη θέση.Αρνητικά στοιχεία: Του αρέσει να παίρνει το παιχνίδι πάνω του και δεν είναι θιασώτης της ομαδικής προσπάθειας.
 

     Σεντερ φορ: Αλέξης Τσίπρας. Εχοντας περάσει απο τα τσικο του ΚΚΕ (ΚΝΕ) κάνει τους αντιπάλους του να τρέμουν στην ιδέα πως μπορεί να θυμηθεί τις παλιές κακές συνήθειες.Θετικά στοιχεία: Νεαρός, δυναμικός έχει πάρει πάνω του την ευθύνη του σκοραρίσματος. Παρα το γεγονός οτι σκοράρει συνέχεια απο θέση οφ-σαιντ τα γκολ του μετράνε γιατι τον παει η διαιτησία (Μπομπολας και Σια). Μένει να αποδειχθεί αν είναι σε θέση αν μπορεί (εστω και με τη βοήθεια της διατησίας) να οδηγήσει την ομάδα του στον τίτλο (διακυβέρνηση).Αρνητικά στοιχεία: Κάνει (πολιτικές) κωλοτούμπες πριν καν πάρει τον τίτλο, φανταστείτε να τον πάρει κιόλας.
 Παγκος: Μια ομάδα για να σταδιοδρομήσει χρειάζεται να έχει και βάθος στο ρόστερ. Για τη δουλειά αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε απο το ΠΑΣΟΚ τους: Σοφία Σακοράφα και Παναγιώτη Κουρουμπλή.
     Επειδή ομως μπουχτίσαμε να βλέπουμε να παίζουν μπαλα για εμάς χωρίς εμας,  καλό είναι σύντομα ο λαός να πάρει την κατάσταση στα χέρια του κανοντας ο ίδιος παιχνίδι στο δικό του γήπεδο λέγοντας σε πρώην,νυν και επίδοξους σωτήρες:  μαθε μπαλίτσα αγόρι μου .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου