Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Μαζική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


     

Έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, απλωμένη επί της Λεωφόρου Μεσογείων, βρίσκεται η μαζική και δυναμική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της γενικής24ωρης απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με σύνθημα «αυτή η πολιτική των μονοπωλίων είναι εντολή».


Στην κεφαλή της πορείας βρίσκεται το πανό του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ και ακολουθούν τα πανό από δεκάδες κλάδους δουλειάς και χώρους εργασίας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχει πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. (Επισυνάπτεται το βίντεο με τη δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα)



Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Παρασκευής έγινε από τον Γιώργο Μηλιώνη, εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, ο οποίος απαίτησε να καταργηθεί η αντιλαϊκή πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Τα όσα συμβαίνουν στην ΕΡΤ, πρόσθεσε, δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο αλλά εντάσσονται σε μια γενική πολιτική κατεύθυνση που χαράζει η αστική τάξη της χώρας με τις κυβερνήσεις της, σε συμμαχία με τους εταίρους της ΕΕ-ΕΚΤ και ΔΝΤ. Στόχο έχουν την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης και την παραχώρηση φιλέτων της δημόσιας περιουσίας στις ορέξεις του μονοπωλιακού κεφαλαίου, επισήμανε.

Χαιρετισμό εκ μέρους των εργαζομένων της ΕΡΤ απηύθυναν η Χρύσα Ρουμελιώτη και οΓιάννης Φασουλάς, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο ΠΑΜΕ που είναι στο πλάι τους όλα αυτά τα χρόνια και τον «902» που αναμεταδίδει το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Στη Θεσσαλονίκη, αυτή την ώρα πραγματοποιείται μαζική και δυναμική πορεία, μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη τις εγκαταστάσεις της ΕΤ-3, στη Λεωφόρο Στρατού. Προηγήθηκε συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, όπου μίλησε ο Δημήτρης Μαϊκίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών προχώρησαν σε παρέμβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγγέλλοντας το κλίμα τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών που επιχειρούν να δημιουργήσουν διευθυντικά στελέχη της εκπαίδευσης κατ' εντολή της κυβέρνησης, ώστε να αποτρέψουν τη συμμετοχή τους στην απεργία. Σύμφωνα με καταγγελίες, με επίκληση του καθεστώτος επιστράτευσης των εκπαιδευτικών, έχουν καταγραφεί απειλές από Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή και των Σχολείων πως αν απεργήσουν οι εκπαιδευτικοί θα κινηθούν διαδικασίες διαθεσιμότητας και απόλυσής τους.

   πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου