Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Κομισιόν: Στηρίζει την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ




Τη στήριξή της στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση των εργαζομένων της εκφράζει με δήλωσή της ηΕυρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Κομισιόν, επικροτώντας την αντιλαϊκή πολιτική, τα λουκέτα και τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο που ξεκινούν με την ΕΡΤ, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «η απόφαση των ελληνικών αρχών εντάσσεται στο πλαίσιο των μεγάλων και απαραίτητων προσπαθειών που καταβάλλουν για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας. Οι προσπάθειες αυτές περιλαμβάνουν τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας του δημόσιου τομέα».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σημειώνει πως πρόκειται για μία απόφαση «που έχει ληφθεί με πλήρη αυτονομία» και προσθέτει ότι «η Επιτροπή δεν ζήτησε το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ούτε αμφισβητεί τις αρμοδιότητες διαχείρισης του δημόσιου τομέα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης».

Υποκριτικά εκφράζει κατανόηση στη «δύσκολη κατάσταση του προσωπικού της ΕΡΤ» και προσθέτει πως «αναμένει ότι οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν θα γίνουν τηρώντας πλήρως το ισχύον νομικό πλαίσιο».

Στο ίδιο υποκριτικό πλαίσιο μιλά για το ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης «ως αναπόσπαστου τμήματος της ευρωπαϊκής δημοκρατίας» και χαιρετίζει «τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να συστήσει έναν οργανισμό ενημέρωσης που θα εκπληρώνει τη σημαντική λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα είναι οικονομικά βιώσιμος».
πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου