Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Γιατί όχι «φασίστας»; (Απάντηση στο νεοφιλελεύθερο troll του protagon)

Φωτό: http://wonderjlawwall.blogspot.com/
Αγγίζοντας για άλλη μια φορά τα όρια του γκεμπελισμού (συνηθισμένο φαινόμενο στις τάξεις των υπηρετών του Κεφαλαίου), ο Τάκης Μίχας αναρωτιέται μέσα απ' το protagon.gr: "Γιατί όχι εθνικοσοσιαλιστές;".


Ο Μίχας, αμερικανοτραφής υποστηρικτής του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού τύπου Θάτσερ (της μακαρίτισσας-φιλενάδας του χιλιανού δικτάτορα Πινοσέτ), ούτε λίγο ούτε πολύ επιχειρεί να εξομοιώσει τους νεοναζί χρυσαυγίτες με τον σοσιαλισμό. Παίζοντας ένα γελοίο παιχνίδι λέξεων επιχειρεί να βρεί ομοιότητες μεταξύ της μαρξιστικής οπτικής του σοσιαλισμού με την χιτλερική ιδεολογία του "εθνικοσοσιαλισμού".

Κάποιος οφείλει να πει στον κ.Μίχα ότι η ιδεολογία που ο ίδιος εκπροσωπεί είναι αυτή που με τον καπιταλιστικό ομφάλιο λώρο συνδέεται με την ακροδεξιά και τους ναζί.

Οι ναζί και οι απόγονοι τους, οι νεοναζί, ουδεμία σχέση έχουν με τον Σοσιαλισμό του Μαρξ και του Λένιν. Πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο. Η χιτλερική ιδεολογία υπήρξε γέννημα του καπιταλισμού, των μονοπωλίων και των πολυεθνικών της εποχής.

Ας θυμηθούμε ποιοί, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, υποστήριξαν την άνοδο του Χιτλερικού κόμματος στην εξουσία τη δεκαετία του 1930 και μετέπειτα συνεργάστηκαν με τους Ναζί:

Bayer, Siemens, IG Farben, Kodak, IBM, Hugo Boss, Coca Cola, Ford, Standard Oil, Volkswagen, κλπ.



Τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές της εκμετάλλευσης πήγαν χέρι-χέρι με τον Χίτλερ και τη ναζιστική Γερμανία, βοήθησαν τους διαβόητους "εθνικοσοσιαλιστές" να ανέβουν στην εξουσία.


Ο Τάκης Μίχας και οι ομοϊδεάτες του είναι οι ίδιοι που σήμερα στηρίζουν την ολική παράδοση του δημόσιου πλούτου στους "επενδυτές", ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες.


Ο Τάκης Μίχας και οι ομοϊδεάτες του είναι οι ίδιοι που σήμερα στηρίζουν το τσάκισμα μισθών και συντάξεων, τη διάλυση των εργασιακών κεκτημένων στην οποία ποντάρει και η Χρυσή Αυγή.


Χρυσή Αυγή και νεοφιλελεύθεροι συγκρότησαν "κοινό μέτωπο" στην περίπτωση της ΕΡΤ, επικρότησαν τις απολύσεις και το χουντικού τύπου κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.


Χρυσή Αυγή και νεοφιλελεύθεροι πηγαίνουν "χέρι-χέρι" στην χυδαία κατασυκοφάντηση του Δημοσίου, επιθυμώντας την ενίσχυση του μονοπωλιακού καπιταλισμού σε κάθε τομέα της δημόσιας και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Το τι είδους "σοσιαλισμό" εμπεριέχει ο Εθνικοσοσιαλισμός του Χίτλερ είναι γνωστός απ' την ιστορία. Αντιγράφουμε τα λόγια του αφεντικού της εταιρείας Krupp (που μετέπειτα εξελίχθηκε σε πολυεθνικό κολοσσό), Γουσταύου Μπόλεν Ούντ Χάλμπαχ ο οποίος κατηγορήθηκε για συνέργεια στα ναζιστικά εγκλήματα:

«Ο Εθνικοσοσιαλισμός απελευθέρωσε τον Γερμανό εργάτη από τη μέγγενη ενός δόγματος (σ.σ. του κομμουνιστικού δόγματος) που ήταν βασικά εχθρικό τόσο για τον εργοδότη όσο και για τον εργαζόμενο. Ο Αδόλφος Χίτλερ επέστρεψε τον εργάτη στο έθνος του. Τον μετέτρεψε σε πειθαρχημένο στρατιώτη της εργασίας και συνεπώς σύντροφό μας (σ.σ. σύντροφο των βιομηχάνων)»!

Τα εγγόνια του Χίτλερ, λοιπόν, οι χρυσαυγίτες και οι σύγχρονοι ταγματασφαλίτες είναι παιδιά της ιδεολογίας του Μίχα. Αποτελούν το μακρύ χέρι του καπιταλιστικού συστήματος το οποίο υπηρετούν γραφίδες σαν του αρθρογράφου του protagon. Γι' αυτό καλά θα κάνουν οι διάφοροι Μίχες να αφήσουν κατά μέρος τον Σοσιαλισμό και να αναρωτηθούν σε τι διαφέρουν απ' τους φασίστες της Χρυσής Αυγής; Σε τι διαφοροποιούνται απ' τους νοσταλγούς του Χίτλερ αναφορικά με τη δικτατορία του Κεφαλαίου, την καταπίεση της εργατικής τάξης και την προάσπιση του συστήματος που τους ανέθρεψε.

πηγη: Revolution Now

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου