Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ανταπόκριση απο εναν αγώνα που εξελίσσεται

seeen-lkdm

   Πραγματοποιήθηκε χτές, με μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, η στάση εργασίας που προκήρυξε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (Σ.Ε.Ε.Ν) με αφορμή τις χαμηλές αμοιβές (απο 581 ευρω μεικτά μεχρι 761 ευρω μεικτα) των εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση αλλα και τις καθυστερήσεις πληρωμών που παρατηρούνται στους εργολαβικούς εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι, μεσω της κινητοποίησης τους,  απαίτησαν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων στην ενέργεια με ίση αμοιβή για ίση εργασία για μόνιμους, 8μηνίτες, εργολαβικούς.
    


 Ας πάρουμε ομως τα πράγματα απο την αρχή. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 8μηνίτες και οι εργολαβικοί της ΔΕΗ δεν είναι τωρινά. Το Σ.Ε.Ε.Ν  προβαίνοντας σε σειρά πρωτοβουλιών προσπάθησε να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους αλλα και τη βελετίωση των συνθηκών εργασίας τους. Παρα τους αρχικούς δισταγμούς και την επιφυλακτικότητα των εργαζομένων αλλα και την προσπάθεια εφησυχασμού τους απο την πλευρά του εργοδοτικού συνδικαλισμού (εχουν την πρωτοκαθεδρία στα εργατικά κέντρα της περιοχής), η συστηματική προσπάθεια του Σ.Ε.Ε.Ν απέδωσε καρπούς.    Οι ταξικοί συνδικαλιστές προβαίνοντας σε μια εκστρατεία ενημέρωσης των εργαζομένων ανα βάρδια σε σταθμούς, ορυχεία και συνεργεία αλλα και με τη διενέργεια γενικών συνελεύσεων σε Φλώρινα,Κοζανη και Αμύνταιο έπεισαν τους εργαζόμενους  οτι η λύση βρίσκεται στο να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους.




Τα προβλήματα δε λύνονται μεσα απο μια κινητοποίηση, ο αγώνας για την επίλυση τους θα είναι μακρύς και επίπονος. Ομως ο δρόμος του αγώνα, στη βάση της ενότητας των εργαζομένων (που είναι και η μονη πραγματική ενότητα) μακριά απο τους διαχωρισμούς σε μονιμους-συμβασιούχους  είναι η μόνη ελπίδα για να βρούν το δίκιο τους.




* Στην παρούσα ανάρτηση πηγή των βίντεο είναι ο ιστότοπος http://kozanimedia.gr/
** Ευχαριστούμε φίλο του ιστολογίου μας  που έδωσε το παρόν στη χθεσινή κινητοποίηση και μας παρείχε  πληροφορίες για το  θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου