Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Της ...τάξης το κάγκελο


Βάζουν τάξη στη ζωή μας. Ξέρετε αυτό το μπάχαλο όπως το είχαμε καταντήσει με τα χάλια που έχουμε εμείς οι άχρηστοι.
Ηταν ώρα κάποιος επιτέλους να ενδιαφερθεί και να μας καθήσει στο σκαμνί. Δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε να ζούμε τόσο άθλια. Κι έτσι ζούμε τρισάθλια που όπως παραδέχονται αυτοί που ψηφίζουν "υπέρ μεταρρυθμίσεων" σε εκλογές και δημοσκοπήσεις είναι καλύτερα... γιατί πρέπει επιτέλους να "αλλάξει κάτι". Κι έτσι μας αλλάζουν τον αδόξαστο βγάζοντάς μας κυριολεκτικά το λάδι για να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καθόλου.
Το διαβάσαμε στο 902.gr σήμερα ότι η φορολογία μισθωτών και φτωχών αυξήθκε από το 2011 κατά 52%! Πόσο να αυξήθηκε αντίστοιχα αυτή των εφοπλιστών άραγε; Η φοροαπαλλαγή εννοείται. Δεν είμαστε δα κι όλοι το ίδιο. Είπαμε, αυτοί οι "άνθρωποι" ξεκίνησαν με ενα κασελάκι, σαν το Βασιλάκη Καίλα, και τώρα έχουν από 50 καράβια και 100 δις... Τι σχέση έχουν μ'εμάς τους άχρηστους; Οχι μόνο δεν πρέπει να φορολογηθούν αλλά να τους δώσουμε και τα σπίτια μας. Πληστηριασμοί τώρα!Όσο για σένα... άσε κάτω τη δεκάρα ρε φουκαρά ...φοροφυγά. Αν δεν αρπάξεις μια κατοστάρα εκατομμύρια πας φυλακή, δεν το κατάλαβες ακόμη; Δεν έχεις ακούσει για τη μεγιστοποίηση του κέρδους... τώρα και στη φοροδιαφυγή;

Για ...της τάξης το αληθές και το κάγκελο να και το άρθρο:

Κατά 52% αυξήθηκε η φορολογία για μισθωτούς και συνταξιούχους
... όταν το εισόδημά τους μειώθηκε κατά 18%! 
Τη μεγάλη «σφαγή» μισθωτών και συνταξιούχων από τη διαρκή μείωση του εισοδήματος και την αυξανόμενη φοροληστεία αποδεικνύουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για τιςφορολογικές δηλώσεις του 2012.
Κατά 52% αυξήθηκε σε σχέση με το 2011 η μέση φορολογική επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους, οι οποίοι είδαν το εισόδημά τους να «κατρακυλάει» κατά 18% επίσης σε σχέση με το 2011.

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι κάτω από το όριο φτώχειας

Συνέπεια της αντιλαϊκής πολιτικής και της φορολογικής αφαίμαξης είναι να αυξηθούν σε 1.100.000 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που ζουν κάτω από το (επίσημο) όριο της φτώχειας, καθώς δήλωσαν μέσο ετήσιο εισόδημα για το 2011 κάτω από 6.000 ευρώ ή λιγότερα από 500 ευρώ το μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 65.185 μισθωτοί και συνταξιούχοι είναι σε κατάσταση εξαθλίωσηςκαθώς δήλωσαν ετήσιο εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ, όταν μόλις 7.011 φορολογούμενοι σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων δήλωσαν ετήσιο εισόδημα από 98.000 ευρώ έως 150 εκατομμύρια ευρώ!

14.640 ευρώ ήταν το μέσο εισόδημα που δηλώθηκε για το οικονομικό έτος 2011 από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, ενώ ένα χρόνο πριν το μέσο δηλωθέν εισόδημά τους ήταν 17.928.

1.654 ευρώ φόρο πλήρωσαν κατά μέσο όρο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι το 2012, ενώ το 2011 πλήρωσαν φόρο 1.091 ευρώ.

Η φοροεπιδρομή στηρίχθηκε στη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5.000 ευρώ, στις περικοπές των εκπτώσεων στις δαπάνες και στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών και για τα χαμηλά εισοδήματα.


πηγη: Γιωργος Σαρρής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου