Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Σωματείο Εργαζομένων LIDL: Καταγγέλλει απόλυση εργαζόμενου από κατάστημα στην Κύπρο

Την απόλυση του εργαζόμενου Άκη Πούλου, από κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ LΙDL στην Κύπρο, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων LIDL Ελλάς Ν. Αττικής. Όπως καταγγέλλει, ο εργαζόμενος απολύθηκε, επειδή προσπάθησε να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις της απελευθέρωσης του ωραρίου και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που αποφάσισε και η κυπριακή κυβέρνηση.

Η καταγγελία του Σωματείου επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση της Κύπρου πριν λίγες ημέρες απελευθέρωσε πλήρως τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, κατάργησε την κυριακάτικη αργία χαρακτηρίζοντας τουριστική περιοχή όλη την Κύπρο.Οι συνέπειες για τους εργαζομένους θα είναι τραγικές, θα λιώνουν στα πόδια τους ολομερής για να πλουτίζουν τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές.

Η κυβέρνηση της Κύπρου έχει μεγάλες ευθύνες εφαρμόζοντας εντολές της ΕΕ που μετατρέπει όλη την Κύπρο σε ένα απέραντο σκλαβοπάζαρο.

Αυτή την κατάσταση προσπάθησε να αναδείξει στους εργαζομένους της πολυεθνικής LIDL ο συνάδελφος Άκης Πούλος, εργαζόμενος στο κατάστημα της Πάφου, γι' αυτό το λόγο απολύθηκε, γιατί και ο ίδιος δεν θέλει να μετατραπεί σε δούλο τον 21ο αιώνα.

Καταγγέλλουμε την πολυεθνική LIDL για την απόλυση του συναδέλφου. Με την ενέργεια της αυτή δείχνει ότι στα μαγαζιά της δεν ανέχεται εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα, απαγορεύει την ενημέρωση των εργαζομένων, ουσιαστικά απαγορεύει τη συνδικαλιστική δουλειά και δράση και όποιος "τολμήσει" απολύεται. Αυτό έκανε και με τον συνάδελφο ΑΚΗ ΠΟΥΛΟ.

Απαιτούμε από την πολυεθνική εταιρεία LIDL να πάρει πίσω την απόλυση».
πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου