Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Βαστάζοι του συστήματος




Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί το σύστημα που τσακίζει το λαό. Δεν είναι μόνο η ιστορική εμπειρία που το επιβεβαιώνει. Είναι οι θέσεις της και η ίδια της η δράση. Δεν υπάρχει αξίωση βιομηχάνων, μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών που ο χρυσαυγίτικος συρφετός να μην έκανε σημαία του. Τι ζητάνε σήμερα τα αφεντικά; Φτηνούς και υποταγμένους εργάτες ή στη γλώσσα τους «μείωση του κόστους εργασίας και κοινωνική συνοχή». Μέτρα, δηλαδή, ικανά να τους ξελασπώσουν απ' την καπιταλιστική κρίση, να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά τους, με αποτελειωμένη την εργατική τάξη. Σε απευθείας σύνδεση με μεγαλοεργολάβους και εφοπλιστές η χρυσαυγίτικη αγέλη αναμεταδίδει τις αξιώσεις τους.



Λένε για τη Ζώνη: «Τα μεροκάματα που παίρναμε (...) ήταν πάρα πολύ μεγάλα και υψηλά (...) Θα μπορούσαμε να χαμηλώσουμε τα μεροκάματά μας, να εγγυηθούμε στους Ελληνες εφοπλιστές ότι αν φέρουν τα βαπόρια τους εδώ θα σταματήσουμε τις απεργίες...». Ποιος φταίει που οι εργάτες στη Ζώνη δε δουλεύουν τζάμπα; Ο βουλευτής Λαγός έχει την απάντηση: «Για την κατάντια αυτή φταίνε οι επαγγελματίες συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ». Στην Εύβοια, και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Για να προμηθεύει με φτηνό και με το βούρδουλα υπάκουο -ντόπιο πράμα και τζάμπα- εργατικό δυναμικό τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Τι διαφορετικό απ' αυτά λένε χρόνια τώρα εφοπλιστές και εργολάβοι, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, παλιότερα το ΛΑΟΣ, τα αστικά μέσα ενημέρωσης, κανάλια και εφημερίδες; Τίποτα απολύτως.




Τι άλλο θέλουν οι καπιταλιστές; Φυσικά προνόμια και κίνητρα για τις επενδύσεις τους. Ούτε εδώ υστερούν σε δράση τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Με αφορμή π.χ. τη μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, βγαίνουν στα κεραμίδια για τα αρπακτικά του ιδρώτα του λαού και γράφουν: «Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος (...) οδηγούν στο συμπέρασμα πως κυβέρνηση και τρόικα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα». Δηλαδή, δώστε φοροαπαλλαγές, τζάμπα καύσιμα. Δώστε και σώστε την έδρα μεγάλων επιχειρήσεων που φεύγουν. Γιατί φεύγουν; Για να εξασφαλίσουν ακόμα καλύτερους όρους κερδοφορίας, ευκολότερη πρόσβαση στις χρηματαγορές, κλιμάκωση της εκβιαστικής πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων, τους οποίους η διοίκηση της επιχείρησης επιδιώκει να τους έχει σε συνεχή ομηρία με το φόβο της επαπειλούμενης ανεργίας.



Δε γράφει ούτε προτείνει τίποτα διαφορετικό ο ΣΕΒ στη δική του ανακοίνωση για τη «ΒΙΟΧΑΛΚΟ»: «...η κυβέρνηση (...) αγνοεί το θέμα των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην ενέργεια (...) Η ελληνική βιομηχανία (...) δεν αντέχει πια κάτω από το συνδυασμένο βάρος της κρίσης, της έλλειψης ρευστότητας, της υπερφορολόγησης, του αβάσταχτου κόστους της ενέργειας και του αντιεπενδυτικού περιβάλλοντος»! Ποιος υπαγόρευσε σε ποιον, είναι απ' τα ευκόλως εννοούμενα... Οι βαστάζοι του κεφαλαίου θέλουν τους εργάτες να σέρνονται όπως οι ίδιοι. Να μην αντιδρά η εργατική τάξη παρά στα σφυρίγματα των καπιταλιστών για να τους κάνει τα θελήματα. Χρέος της εργατικής τάξης, όλου του λαού, με την οργανωμένη του δράση να τσακίσει το χρυσαυγίτικο έκτρωμα. Να μην του επιτρέψουν να εξαπλώσει αυτό που αποπνέει, τη μπόχα της σαπίλας του συστήματος που το γέννησε και το θρέφει
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου