Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αγγλία: Πέθανε μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας νεαρός ασκούμενος σε τράπεζα



φώτο αρχείου


Ένας 21χρονος Γερμανός φοιτητής πέθανε στο Ανατολικό Λονδίνο, μετά από 72 ώρες συνεχούς εργασίας
,σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Independent.Οι συγκάτοικοι του νεαρού, οι οποίοι και τον βρήκαν νεκρό σε ντουζιέρα στο δωμάτιο της εστίας στην οποία έμενε, δηλώνουν πως αιτία του θανάτου ήταν η υπερβολική κούραση.


O Moritz Erhardt, φοιτητής του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, έκανε την πρακτική του στην Τράπεζα της Αμερικής (Bank of America) και άφησε την τελευταία του πνοή λόγω της εξάντλησης, μόλις μία εβδομάδα πριν ολοκληρώσει την πρακτική.

Εκπρόσωποι της Τράπεζας της Αμερικής, από την άλλη πλευρά δηλώνουν πως για το θάνατο του νεαρού βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ενώ δεν παρέλειψαν να συλλυπηθούν στην οικογένειά του. Παράλληλα, βέβαια, εκφράζουν και την έκπληξή τους για το ντόρο που έχει δημιουργηθεί, γύρω από το περιστατικό, καθώς, όπως τονίζουν «το να εργάζεται ένας ασκούμενος και κατά τη διάρκεια της νύχτας αποτελεί κοινό τόπο».

Υπάλληλος της τράπεζας ανέφερε, ανάμεσα σε άλλα στοιχεία για τις εργασιακές συνθήκες των πρακτικάριων, πως αναγκάζονται να εργαστούν όσες ώρες τους ζητηθεί, και συνήθως από100 έως 110 ώρες την εβδομάδα.

Οι εργασιακές συνθήκες των πρακτικάριων στις τράπεζες

Ο θάνατος του νεαρού πρακτικάριου έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, ιδιαίτερα από φοιτητές στην Αγγλία. Ένας από τους συμφοιτητές του, που είχε ολοκληρώσει την πρακτική του στην τράπεζα σχολιάζει τα σχετικά δημοσιεύματα, λέγοντας πως «η πρακτική ήταν η χειρότερη εμπειρία της ζωής μου».

Ένας άλλος 20χρονος φοιτητής αποκαλύπτει, στην Evening Standard πως «κατά τη διάρκεια της πρακτικής, δουλεύουμε όσες ώρες μας ζητήσουν». Ο ίδιος, μιλώντας για την εμπειρία του, προσθέτει πως «ο χειρότερος εφιάλτης κάθε πρακτικάριου είναι το Magic Roundabout (μαγική επαναστροφή, όπως την αποκαλούν)-είναι όταν παίρνεις ταξί για να επιστρέψεις στο σπίτι σου κατά τις 7 το πρωί, και ο οδηγός σε περιμένει μέχρι να ανέβεις, να κάνεις ένα μπάνιο, να αλλάξεις και να επιστρέψεις στο γραφείο».

Τα «καλά» του καπιταλισμού

Το γεγονός αυτό συνέβη στη Βρετανία, μία από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές δυνάμεις διεθνώς, καταρρίπτοντας και ότι όλα αυτά συμβαίνουν μόνο στο Μπαγκλαντές...

Αυτές οι τραγικές εργασιακές συνθήκες είναι γνωστές σε όλους. Τα αφεντικά, προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα τους νέους πρακτικάριους πως μόνο αν δουλεύουν μέχρι τελικής πτώσης μπορούν κρατήσουν τη δουλειά τους ή όπως λένε «θα αναρριχηθούν επαγγελματικά».

Στην πραγματικότητα οι εργαζόμενοι πεθαίνουν από την κούραση για να αυγατίζουν τα κέρδη τους τα μονοπώλια. Πράγματι, έτσι είναι, σε ένα βάρβαρο σύστημα, που σαπίζει καθημερινά, τον καπιταλισμό. Σε ένα σύστημα που για να διασωθεί, ακόμη και προσωρινά, συντηρεί αυτή την εργασιακή ζούγκλα, όπου έχουν καταργηθεί σχεδόν όλα τα δικαιώματα που με αίμα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι, όπου δεν υπάρχει σταθερό ωράριο εργασίας, δεν υπάρχουν μέρες ξεκούρασης για τον εργαζόμενο...

Υπάρχει λύση... Είναι η ανατροπή του καπιταλισμού και η οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνίας, της μόνης κοινωνίας που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και μπορεί να εγγυηθεί τη λαϊκή ευημερία.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου