Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: Ανακοίνωση για τον άδικο χαμό του 19χρονου


Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Αυγούστου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ.
Στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ την Πέμπτη 22 Αυγούστου καλεί με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ η οποία γίνεται με αφορμή το θάνατο του 19χρονου στο Περιστέρι. Να σημειωθεί ότι το ραντεβού της Λαϊκής Επιτροπής είναι 10 π.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι ενώ η Γραμματεία καλεί τους εργαζόμενους των αστικών συγκοινωνιών απευθείας στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15).Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το τραγικό γεγονός του θανάτου του 19χρονου άνεργου επιβάτη έχει τις αιτίες του στο γεγονός ότι η ανθρώπινη ζωή υπολογίζεται σε κόστος. Στο γεγονός ότι οι συγκοινωνίες έχουν μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό σε πολυτέλεια, για την πλειοψηφία του λαού μας.

Ο υπερβάλλων ζήλος ορισμένων ελεγκτών και η ανέχεια των επιβατών δημιουργεί εκρηκτικό μείγμα που το τραγικότερο αποτέλεσμα το είδαμε στη χαμένη ζωή ενός ανθρώπου που δεν πρόλαβε καλά - καλά να ζήσει.

Η εκστρατεία ενάντια στην "εισιτηριοδιαφυγή" και στους "τζαμπατζήδες", ο εξαναγκασμός των εργαζομένων να κυνηγούν την φτωχολογιά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ήταν παραπάνω από βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε τραγικές καταστάσεις.

Η γραμματεία του ΠΑΜΕ Αστικών Συγκοινωνιών είχε έγκαιρα προειδοποιήσει (εργαζόμενους και επιβάτες) ότι τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση είναι σε βάρος όλων. Η κλιμάκωση των μέτρων θα οξύνει ακόμα περισσότερο τις συνέπειες της κρίσης. Η κυβέρνηση, από το Σεπτέμβρη, μαζί με νέες αυξήσεις στα εισιτήρια, ετοιμάζει κυριολεκτικά ένα σαφάρι ελέγχων απέναντι στα λαϊκά στρώματα που κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε να γίνουμε κυνηγοί κεφαλών, όπως μας θέλουν κυβέρνηση και ΕΕ για να εξασφαλίσουν την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους. Στα σεμινάρια "πιστοποίησης" που πρόσφατα πέρασαν το σύνολο των συναδέλφων κατ' απαίτηση της ΕΕ προσπάθησαν να μας μάθουν τι σημαίνει ανταγωνιστικότητα και ανταποδοτικότητα. Να σβήσουν από τη συνείδησή μας ότι οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό.

Οι εργαζόμενοι και οι επιβάτες δεν είναι αντίπαλοι. Χρέος όλων είναι να αντιπαλέψουμε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Μέσα από τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές να ενώσουμε τη δράση μας ώστε να κατακτήσουμε αυτά που μας αξίζουν. Να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική.

Να παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, σύγχρονες, τακτικές, ασφαλείς. Μείωση της τιμής του εισιτηρίου και ελεύθερη είσοδος για όλους στις ώρες αιχμής. Δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, ΑμεΑ, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, στην παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΣΑ (Μετσόβου 15), την Πέμπτη 22 Αυγούστου και ώρα 10 π.μ.».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου