Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Stathis is back


   Με άρθρο του στον ΕΝΙΚΟ ο Στάθης Σταθόπουλος καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα το οποίο δεν είναι άλλο απο το ΚΚΕ. Εμείς δε θα μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε στα επιχειρήματα του Στάθη τα οποία άλλωστε δεν είναι παρα μια συρραφή των όσων ακούμε συχνά πυκνά απο διάφορους <<φίλους>> με το απαραίτητο περιτύλιγμα βέβαια που του βάζει ο γνωστός σκιτσογράφος.Θα επιχειρήσουμε όμως να του απαντήσουμε στο ύφος που λατρεύει ο ίδιος και οι ομοιδεάτες του.


1) Βαρέθηκα τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ που καθε βδομάδα κανει κωλοτούμπα σε σχέση με οτι έλεγε την  προηγούμενη.

2) Βαρέθηκα τις αλα ΠΑΣΟΚ κλάψες του ΣΥΡΙΖΑ οτι το ΚΚΕ του ασκεί κριτική σα να είναι αυτός στην εξουσία και παράλληλα να αποφεύγει να μπει στην ουσία της αντιπαράθεσης.

3) Βαρέθηκα τις επικλήσεις τους για το πόσο ασχολείται η εκάστοτε κυβέρνηση με το ΚΚΕ η όχι προσπαθώντας,με τον τρόπο αυτό, να καλλιεργήσουν την εντύπωση κάνει πλάτες σε αυτήν (τη φράση αριστερό δεκανίκι της δεξιάς την πρόλαβαν άλλοι).

4) Βαρέθηκα τους ΣΥΡΙΖΑιους που επικαλούνται τον Μαρξ την ίδια ώρα που πίνουν  νερό στο όνομα της ΕΕ και υιοθετούν Κευνσιανά μοντέλα διαχείρισης.

5) Βαρέθηκα τους ΣΥΡΙΖΑιους που ανατρέχουν στο Λενιν ενω την ίδια ώρα  μιλάνε για καζινοκαπιταλισμό και κρίση χρέους.

6) Βαρέθηκα να  ακούω οτι το ΚΚΕ τα παραθέτει όλα στη δευτέρα παρουσία την ίδια ώρα που οι λαικές επιτροπές παλεύουν για τα στοιχειώδη (νερό,ρεύμα, μπλοκάρισμα πλειστηριασμών) .

7) Βαρέθηκα να ακούω οτι ο λαός δεν έιναι έτοιμος για την επανάσταση και το Σοσιαλισμό. Αλήθεια ποτε νομίζετε οτι ο λαός είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός; Οταν έρθει έξω απο τα γραφεία του ΚΚΕ και το παρακαλάει να τον οδηγήσει στην εξουσία; Η μήπως όταν το ποστάρουνε όλοι στο προφίλ που διατηρούν στο fb;

8)  Βαρέθηκα να μυ μιλάνε για ενότητα ολοι αυτοί που όταν κάνουν συγκεντρώσεις πανηγυρίζουν αν έχουν (όλοι μαζί) το 1/3 του κόσμου που έχει το διασπαστικό ΠΑΜΕ.

9) Βαρέθηκα να μιλάνε για κατοχή της χώρα απο τους ξένους και να επικαλούνται ταυτόχρονα το ΕΑΜ. Το ΕΑΜ τους κατακτητές τους πολέμησε με τα όπλα οχι με τα κοινοβουλευτικά έδρανα.

10)  Βαρέθηκα να μου μιλάνε για ρεαλισμό όλοι εκείνοι που κατ'ουσίαν μου ζητάνε να ζήσω με ψίχουλα . Η αξιοπρέπεια μου δε χωράει στην πολιτική σας.


 




3 σχόλια:

  1. Πολύ καλό, σύντροφοι. Μπράβο.
    Χρόνια τώρα με τα ίδια υλικά στήνουν οι γελοίο-γράφοι τα αριστερά αναχώματά τους.
    (Και από εδώ: http://taxikiantepithesi.blogspot.gr/2013/07/blog-post_24.html#comment-form, μια επίσης "πληρωμένη απάντηση", αν δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας).

    Να είστε καλά.
    Με δύναμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και για τις επισημάνσεις.Την ανάρτηση που μας παραθέτεις την έχουμε δει και είναι πράγματι μια πολύ καλή απάντηση, απο αυτές που ξέρει να δίνει το συγκεκριμένο μπλογκ. Οι καλύτερες απαντήσεις ομως είναι αυτές δίνονται στο κοινωνικό πεδίο και στους αγώνες και εκεί έχουμε ακόμα πολύ δρόμο για να βαδίσουμε.
      Καλή δύναμη.

      Διαγραφή
    2. Εξυπακούεται, αφού ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα. Για να μη μας δώσουν δρόμο.

      Διαγραφή