Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πέταξαν έξω από τη συνέλευσή τους τη Χρυσή Αυγή



Το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση πέταξαν έξω απ' τη συνέλευσή τους οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ της Αττικής.

Ο Σύλλογος Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Αττικής (ΣΕΥΠ) είχε προσκαλέσει όλα τα κόμματα -πλην της Χρυσής Αυγής- στην έκτακτη γενική συνέλευσή του. Όταν άρχισε η συνέλευση εμφανίστηκε στο προεδρείο ο βουλευτής Καλαμάτας του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής -ο οποίος είναι και οδοντίατρος- και ζήτησε να μιλήσει.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βασίλη Τοπολιανίδη, εκλεγμένου εκπρόσωπου της«Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» στο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος πρότεινε στο προεδρείο να καλέσει τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να αποχωρήσει.

Πριν γίνει οποιαδήποτε κίνηση, ο Δ. Κουκούτσης σηκώθηκε και -χωρίς να του δοθεί ο λόγος- άρχισε να καταγγέλλει το προεδρείο ότι δεν του δίνουν το λόγο παρότι είναι βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι γιατροί απάντησαν με αποδοκιμασίες, ζητώντας του να φύγει, ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΥΠ Αττικής κατήγγειλε ότι οι γιατροί δεν μπορούν να δεχτούν την παρουσία του γιατί έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη να περιθάλπουν όλους τους αρρώστους χωρίς διάκριση και διαθέτουν το αίμα τους χωρίς διακρίσεις και όχι όπως κάνει η Χρυσή Αυγή. Μετά την καθολική αντίδραση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής υποχρεώθηκε να αποχωρήσει.

Αναφερόμενος στη στάση των γιατρών, ο Χρήστος Παπάζογλου, εκπρόσωπος του ΚΚΕ,υπογράμμισε: «Σωστά αποδοκιμάσατε το φασιστικό, ρατσιστικό μίσος που δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιλέγει σε ποιους ασθενείς θα παρέχουμε τις υπηρεσίες μας ή σε ποιους ασθενείς θα πηγαίνει το αίμα που θα δίνουν οι αιμοδότες, δηλητηριάζοντας με φασιστικό μίσος ακόμα και την πράξη της αιμοδοσίας. Εμείς λέμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να απομονώσει το φασισμό, γιατί είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, των μονοπωλίων, των εφοπλιστών όπως φάνηκε και από τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου