Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Σούπερ Μάρκετ «ΕΞΤΡΑ»: Οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τον απεργιακό τους αγώνα



Τη 18η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων διανύουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο σούπερ μάρκετ «ΕΞΤΡΑ» στοΛαύριο, με τη στήριξη και αλληλεγγύη του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, των εργαζομένων και καταναλωτών. Διεκδικούν την ανάκληση της απόλυσης της απολυμένης, μετά από 20 χρόνια δουλειάς, συναδέλφισσάς τους, την αποκατάσταση των μισθών με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011 για όλους τους εργαζόμενους, το σταμάτημα των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Το Σάββατο, 8 Ιούνη, στις 11 το πρωί διοργανώνεται συλλαλητήριο αλληλεγγύης μπροστά από το κατάστημα, το οποίο διοργανώνουν σωματεία της περιοχής.

Η εργοδοσία, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, θορυβημένη από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων αλλά και την αλληλεγγύη εργαζόμενων άλλων κλάδων και καταναλωτών, επιχειρεί να σπάσει τον απεργιακό αγώνα. Συγκεκριμένα, η εργοδοσία εξέδωσε φυλλάδιο με εκπτωτικό κουπόνι και με φτηνά προϊόντα, αποκλειστικά για το κατάστημα του Λαυρίου, για να «εξαγοράσει» τους καταναλωτές και να σταματήσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με το να μην ψωνίζουν από το συγκεκριμένο κατάστημα. Παράλληλα, μεταφέρει απεργοσπαστικό μηχανισμό από άλλα καταστήματα.

«Φαίνεται ότι η εργοδοσία δεν ξέρει πού έχει έρθει. Ηρθε η ώρα να μάθουν τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη, τι σημαίνει αξιοπρέπεια, τι σημαίνει εργατογειτονιά. Συνάδελφοι καταναλωτές στηρίξτε τους συνάδελφους απεργούς, εκφράστε την αλληλεγγύη σας με κάθε τρόπο. Ολοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία το Σάββατο, 11 το πρωί, μπροστά από το κατάστημα», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής, έχει ως εξής:

«Συνάδελφοι, οι εργαζόμενοι των ΕΧΤΡΑ βρίσκονται σε έναν πολυήμερο απεργιακό αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου Μαρίας Κουλουμβράκη που εργάζεται στο μαγαζί για πάνω από 20 χρόνια και μάλιστα την απολύουν χωρίς αποζημίωση γιατί όπως λένε δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση από τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ στα ΕΧΤΡΑ (κάτι που δεν ισχύει).

Είναι αυτοί που έχουν απολύσει 170 εργαζόμενους σε όλα τα καταστήματα και έχουν σκοπό να προχωρήσουν και σε άλλες απολύσεις για να προσλαμβάνουν νέους χωρίς δικαιώματα και επιδοτούμενους από τον ΟΑΕΔ, σκλάβους δηλαδή των 200 ευρώ, έτσι θέλουν τα παιδιά μας. Η μαζική απάντηση των συναδέλφων στο κατάστημα του Λαυρίου έχει αναγκάσει την εργοδοσία να σκέφτεται την επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Ως τελευταία προσπάθεια απεργοσπασίας από τη μεριά της εργοδοσίας ήρθε το φυλλάδιο με εκπτωτικό κουπόνι και με φτηνά προϊόντα, αποκλειστικά για το κατάστημα του Λαυρίου, για να "εξαγοράσει" τους καταναλωτές και να σταματήσουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με το να μην ψωνίζουν στο συγκεκριμένο κατάστημα ενώ μεταφέρει απεργοσπαστικό μηχανισμό από άλλα καταστήματα. Φαίνεται ότι η εργοδοσία δεν ξέρει που έχει έρθει. Ήρθε η ώρα να μάθουν τι σημαίνει ταξική αλληλεγγύη, τη σημαίνει αξιοπρέπεια, τη σημαίνει εργατογειτονιά. Συνάδελφοι καταναλωτές στηρίξτε τους συνάδελφους απεργούς, εκφράστε την αλληλεγγύη σας με κάθε τρόπο. Όλοι στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα Σωματεία το Σάββατο 11 το πρωί μπροστά από το κατάστημα.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».
     πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου