Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013

Κερατσίνι: Μεγαλειώδης συγκέντρωση - απάντηση στη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής


                
Με μια μεγαλειώδη πορεία στους δρόμους του Κερατσινίου χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας καταδίκασαν τη δολοφονία του νεαρού Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες.

Το σύνθημα «Κερατσίνι πόλη εργατών, έξω τα τσιράκια των εφοπλιστών ακούστηκε σε όλη την εργατούπολη.

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (δείτε εδώ τη δήλωση).Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν στην Αμφιάλη(τριγωνάκι, πλ. Νίκης, στην Τσαλδάρη). Τα σωματεία που διοργάνωσαν την κινητοποίηση καλούν σε νέα συγκέντρωση αύριο στις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία Περιβολάκι της Νίκαιας.

O κόσμος κατέφτανε κατά κύματα από κάθε εργατογειτονιά του Πειραιά και της Αθήνας. Ιδιάιτερα μαζικά ήταν τα μπλοκ των εργαζομένων στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και των ναυτεργατών.

Μερικά από τα πανώ που είχαν οι διαδηλωτές ανέγραφαν «μπλόκο στους φασίστες», «έξω οι φασίστες δολοφόνοι από τις γειτονιές μας» και «το εργατικό κίνημα δεν έχει καμία σχέση με φασίστες δολοφόνους εργατών».

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Θανάσης Ευαγγελάκης, Α' Γραμματέας της ΠΕΜΕΝ (δείτε εδώ το video)ο οποίος τόνισε:

«Τα φασιστοειδή τσιράκια του κεφαλαίου, τα μέλη της Χρυσής Αυγής, δολοφόνησαν άνανδρα ένα νέο 34 χρονών. Χτύπησαν για άλλη μια φορά μες στο σκοτάδι, όπως στις 12 Σεπτέμβρη στην εργατούπολη του Περάματος και χτες στην εργατούπολη εδώ στο Κερατσίνι.

Αυτοί οι θρασύδειλοι απόγονοι του ναζισμού, είχαν το θράσος να αρνηθούν την ενοχή τους, να βγάλουν τυφλούς τα θύματα, τη γειτονιά που τους είδε και τους πήρε χαμπάρι. Τέτοιοι είναι όμως. Από τη μια λειτουργούν ως σύγχρονα "τάγματα εφόδου", με μαφιόζικα χτυπήματα, σπέρνοντας τη βία και την τρομοκρατία και από την άλλη κρύβονται μες στο σκοτάδι. Για τέτοιους "παλικαράδες" πρόκειται.

Από αυτό το βήμα, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας προς την οικογένεια και τους ανθρώπους του Παύλου Φύσσα. Και θέλουμε να πούμε ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι ένοχοι αυτής της δολοφονίας, τόσο οι φυσικοί, όσο και οι ηθικοί αυτουργοί, που οπλίζουν το χέρι των χρυσαυγιτών και οδήγησαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Ήδη πέφτει επάνω τους το βαρύ ανάθεμα του λαού.

Επιβεβαιώνεται και από τη δολοφονία του 34χρονου νέου, ότι αποτελούν μακρύ χέρι του κεφαλαίου, χτυπάνε όποιον αγωνίζεται, όποιον εργαζόμενο ή νεολαίο σηκώσει κεφάλι. Γιατί μισούν τους αγώνες για καλύτερη ζωή, για μια ζωή με δικαιώματα, και μισούν τους αγώνες γιατί εξυπηρετούν συνειδητά άλλους σκοπούς, είναι στην υπηρεσία των αφεντικών. Η βαθιά και παρατεταμένη κοινωνική - οικονομική κρίση της χώρας μας είναι το θερμοκήπιο για το "αυγό του φιδιού", για να αναπτυχθούν οι φασίστες και να βρουν έδαφος οι μέθοδοί τους.

Γι' αυτό και ως γνήσια μαντρόσκυλα δε διστάζουν να χιμήξουν σε όποιον υποδεικνύει ως εχθρό το κεφάλαιο. Δηλαδή, αυτοί οι κατά τα άλλα "αντισυστημικοί", βρήκαν τον εχθρό τους στο πρόσωπο ενός νέου ανθρώπου, που έβγαζε παλιότερα το μεροκάματό του ως εργάτης και που η καπιταλιστική κρίση τον πέταξε στην ανεργία. Σε αυτόν το νέο άνθρωπο, που μοιραζόταν την ίδια μοίρα με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους νέους ανθρώπους που αυτό το σάπιο σύστημα τους καταδικάζει σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, στην ανεργία, την κακοπληρωμένη και απλήρωτη δουλειά, τη "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία.

Να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν

Το χθεσινό φονικό στην εργατογειτονιά του Κερατσινίου, πρέπει να αφυπνίσει, να ταρακουνήσει κάθε τίμιο λαϊκό άνθρωπο. Καμιά αυταπάτη για τους φασίστες. Δεν μπορεί αυτοί οι εγκληματίες να βγαίνουν ως υπερασπιστές των εργατικών δικαιωμάτων. Αλλωστε από πού κι ως πού μπορούν να ισχυριστούν κάτι τέτοιο, όταν:
Συντάσσονται με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων, απαιτώντας νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως πρόσφατα για την ΒΙΟΧΑΛΚΟ. Την ίδια απαίτηση έχουν και για φοροαπαλλαγές στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.
Όταν απαιτούν να πέσουν οι μισθοί, να παρθούν πίσω δικαιώματα που δε χαρίστηκαν αλλά κερδήθηκαν με αίμα.
Όταν χτυπούν συνδικαλιστές.
Όταν πολεμούν κάθε συνδικαλιστική οργάνωση.

Όταν απλώνουν το δολοφονικό τους χέρι και σκοτώνουν έναν νέο άνθρωπο, μόνο και μόνο επειδή πολεμούσε τη σάπια ιδεολογία τους.

Αυτοί θέλουν τον εργάτη, στρατιωτάκι ακούνητο και αμίλητο, που θα λέει ευχαριστώ για ένα ξεροκόμματο, που θα κάνει τεμενάδες και θα προσκυνά εφοπλιστές, το κεφάλαιο και θα κοιτά με μισό μάτι και ως εχθρό τον συνάδελφο του. Τους λέμε ότι αυτά τα σχέδια θα τα ακυρώσει η εργατική τάξη με την πάλη της.

Από τη σημερινή συγκέντρωση, όπως και στη χτεσινή στο Πέραμα, οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος στέλνουμε μήνυμα στις δυνάμεις του κεφαλαίου και τα φασιστοειδή τσιράκια του, ότι θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, με οργάνωση - συσπείρωση δυνάμεων, για να τους γίνει καθημερινός εφιάλτης ο πολύμορφος αγώνας για κάθε πρόβλημα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, για την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική.

Τα φασιστοειδή να μην τους χωρά πουθενά ο τόπος, να μη μπορούν να σταθούν σε χώρους δουλειάς, σε εργοστάσιο, σε καράβι, στη Ζώνη, σε κάθε επιχείρηση. Καλούμε την εργατική τάξη, το λαϊκό κόσμο που βασανίζεται, να δει ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι φίλοι του, αλλά εχθροί θανάσιμοι, που δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Να διωχθούν από τις λαϊκές γειτονιές, δεν έχουν καμιά δουλειά εκεί, να σπάσουν τα μούτρα τους. Κανείς μας δε χρειάζεται τους ναζί για να φτιάξει τη ζωή του.

Αλίμονο αν ο λαός μας, η εργατική τάξη ακουμπά τις ελπίδες της εκεί. Είναι τότε χαμένη από χέρι. Η εργατική - λαϊκή οικογένεια να δείξει τον δρόμο του αγώνα, να κάνει τους νέους εργάτες, την νεολαία, να περπατήσουν το μονοπάτι της διεκδίκησης, της αφοβίας, της ανυπόταχτης στάσης ζωής, να μην εγκλωβιστούν στο δηλητήριο της Χρυσής Αυγής, στους τραμπουκισμούς και τους ψευτοτσαμπουκάδες. Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί να έχει σχέση με φασίστες, δολοφόνους των εργατών.

Το παρόν και το μέλλον της εργατικής τάξης, των εργαζομένων είναι να απαλλαγούν όσο πιο γρήγορα γίνεται από τους εκμεταλλευτές τους, από αυτούς που μας ξεζουμίζουν καθημερινά και αυγαταίνουν τα κέρδη τους από το αίμα και τον ιδρώτα μας. Εργάτρια, εργάτη, "Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος τσάκισέ τον"».

Συγκεντρώσεις καταδίκης της δολοφονίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη και στη Νάουσα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου