Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Με μαζική συμμετοχή έγινε η συναυλία στη Ζώνη του Περάματος





Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η συναυλία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος με θέμα: «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον. Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον». Η συναυλία διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 7ης εικαστικής έκθεσης «Άνθρωποι, Χρώμα + Σίδερο» που εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή μέσα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.



Ο κόσμος είχε γεμίσει μέχρι έξω το χώρο της συναυλίας, δίνοντας ηχηρή απάντηση στους φασίστες που στοχοποιούν τους εργάτες και τα δικαιώματά τους, μέσα κι έξω από τη Ζώνη. Τα συνθήματα ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής και για το δίκιο των εργατών, εναλλάσσονταν με τα τραγούδια. Η συναυλία ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Π. Φύσσα.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι: PsyClinicTactiX&Totem, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Ρίτα Αντωνοπούλου, «Kollektiva», Γιάννης Λάρδης - Γεωργία Λάμπρη, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Γιώργος Μεράντζας, Γιώργος Σαρρής.

Το πρωί της Κυριακής οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με το θεατρικό παραμύθι «Ένας παράξενος μουσικός» από την ομάδα «Τρομπετίνι» και δημιουργικά εργαστήρια ζωγραφικής. Οι μικροί θεατές παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην παράσταση, χόρεψαν και ζωγράφισαν.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 20 Οκτώβρη.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:

16/10 - 7.00 μ.μ.: Προβολή ταινίας. 8 μ.μ.: Ο Γρηγόρης Νικολόπουλος και οι «Μαγικοί Καθρέφτες» στα «τραγούδια των ανθρώπων».

18/10 - 8 μ.μ.: Συναυλία - Ο Βασίλης Βασιλάτος και «Ιστορίες για Κρουστά».

19/10 - 8 μ.μ.: Θεατρική σπονδυλωτή σάτιρα «Ο τροχός της Ιστορίας».

20/10 - 6 μ.μ.: Συζήτηση «Τέχνη και Εργατική Τάξη. Η πολιτιστική μορφωτική δραστηριότητα των συνδικάτων συστατικό στοιχείο της ανασυγκρότησης του εργατικού κινήματος». 8 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι, με τον Στέφανο Ψαραδάκο. 9 μ.μ.: Μουσικό αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά: 12 μ. - 9 μ.μ.

Λεωφορεία: Από Ομόνοια Β18 - Γ18 (Μενάνδρου). Από Πειραιά 843 (Σταθμός ΗΣΑΠ).

Η είσοδος στην έκθεση και σε όλες τις εκδηλώσεις ελεύθερη.


πηγη: 902
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου