Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Γιατί ωρύεται το «Συγκρότημα» για τον «902»;

Συνέχισαν και χτες τα ΝΕΑ να αναμασούν ψευτιές και συκοφαντίες σε βάρος του ΚΚΕ, με αφορμή την πώληση του «902» και σε κατ' αποκοπή συνεργασία με τον Δ. Παπαδημούλη, επαληθεύοντας ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αναλάβει εργολαβικά την αντιΚΚΕ επίθεση. Ο οχετός από την εφημερίδα του ΔΟΛ δεν προκαλεί έκπληξη.Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που γράφουν για το ΚΚΕ; Τα κείμενα στο χτεσινό φύλλο είναι ανώνυμα. Να υποθέσουμε ότι οι αντιΚΚΕ γραφίδες της εφημερίδας εξάντλησαν τις ικανότητές τους και ανέλαβε κατευθείαν η διεύθυνση; Το πρωτοσέλιδο κάθε εφημερίδας είναι επιλογή της διεύθυνσης. Αλλά αποκλείεται να μην είχε την έγκριση του εκδότη, που στα «ΝΕΑ» είναι ο Σταύρος Ψυχάρης. Αρα, για να μιλάμε καθαρά, ένας εκπρόσωπος της ελληνικής αστικής τάξης, μεγαλοεκδότης και μέτοχος σε τηλεοπτικές επιχειρήσεις, εξαπολύει μέσα από τις εφημερίδες του επίθεση στο ΚΚΕ, αξιοποιώντας γι' αυτό το σκοπό στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν από το ΚΚΕ και τον Δ. Παπαδημούλη.Τι λένε στο χτεσινό τους δημοσίευμα τα «ΝΕΑ»; Τίποτα απολύτως! Παίρνουν το δημοσίευμα που «σήκωσε» ο «902.gr» για την πώληση του «902» και με περικοκλάδες και αυθαίρετα συμπεράσματα που κατεβάζουν από το κεφάλι τους, πάνε να πείσουν τους αναγνώστες τους ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Ξέρουν πολύ καλά ότι τα πάντα είναι ξεκάθαρα, γι' αυτό επιστρατεύουν και ολίγο από Τολστόι, και μερικές εμετικές εξυπναδούλες για τους εργαζόμενους του «902», για τους οποίους πριν από μερικές μέρες έχυναν κροκοδείλια δάκρυα, και η σαβούρα τους είναι έτοιμη να σερβιριστεί στους αναγνώστες...

«Γιατί όλα αυτά;» θα αναρωτηθεί κανείς. Γιατί τόσο μένος και εμπάθεια για το ΚΚΕ, με αφορμή τον «902»; Δεν μας περνάει απαρατήρητο ότι ο ανταγωνισμός στα ΜΜΕ των αστών μεγαλώνει και ότι ο καθένας προσπαθεί να κατοχυρώσει και να μεγαλώσει το κομμάτι του στην πίτα. Ο ιδιοκτήτης των «ΝΕΩΝ» είναι μεγαλομέτοχος στην εταιρεία «Τηλέτυπος», που διαχειρίζεται τον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA». Αυτό είναι το ένα.

Το άλλο έχει να κάνει με τις συμμαχίες που «ψήνονται» στο παρασκήνιο, ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους μεγαλοεκδότες, στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού και της αναβάθμισης του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείρισή του. Φαίνεται ότι το συγκρότημα αποφάσισε να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον άλλον πόλο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Πάνω εκεί συναντιούνται το Συγκρότημα του ΔΟΛ, η «Αυγή», ο Παπαδημούλης και από κοντά η «Iskra» του Λαφαζάνη, στον αντιΚΚΕ παροξυσμό. Καθόλου σύμπτωση δεν είναι και το γεγονός ότι μέλος του ΕΣΡ, μητέρα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε άρον άρον να κάνει δηλώσεις για τον «902», πριν από λίγες μέρες στα «ΝΕΑ». Αυτά για την ώρα, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε...

Από το «εμπόριο όπλων» στις μετοχές της «Γερμανός»
«Παλιά μου τέχνη κόσκινο» η προβοκάτσια και ο αντικομμουνισμός για τα ΝΕΑ και το «Βήμα»

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι το μέγεθος της προβοκάτσιας και της αντικομμουνιστικής εμπάθειας, θυμίζουμε τι έγραφε το «Βήμα» μαζί με άλλες αστικές εφημερίδες σε βάρος του Κόμματος το 1991, όταν εξελισσόταν μια μεγάλη αντικομμουνιστική επίθεση με «αιχμή του δόρατος» τις σχέσεις του ΚΚΕ με το Κομμουνιστικό Κόμμα της τότε Σοβιετικής Ενωσης (ΚΚΣΕ).

Οι γραφίδες της εποχής δε δίστασαν να «βαφτίσουν» τους Ελληνες κομμουνιστές «πράκτορες», «εμπόρους όπλων», «εφοπλιστές», «βιομηχάνους» που είχαν στήσει εταιρείες και «ξέπλεναν μαύρο χρήμα»... Σ' αυτήν την επίθεση συμμετείχε πρωταγωνιστικά το «Βήμα», το οποίο έγραφε στις 15 Σεπτέμβρη 1991 σε άρθρο με τίτλο «"Πλυντήριο" ο Περισσός»: «Η Transorient shipping Company, ναυτιλιακή εταιρεία της οποίας ιδιοκτήτης είναι το ΚΚΕ, είναι μια από αυτές που εμπλέκονται στο σκάνδαλο. Χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη τετραετία ως "πλυντήριο" χρημάτων που ανήκαν είτε στην ΚΕ του ΚΚΣΕ ή σε ανώτατα επώνυμα στελέχη του».

Μερικές μέρες μετά τα δημοσιεύματα, ο αναπληρωτής του προϊσταμένου της οικονομικής διεύθυνσης της ΚΕ του ΚΚΣΕ, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Ραμπότσαγια Τριμπούνα», διέψευδε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του «Βήματος», το οποίο χαρακτήρισε «χάλκευμα», τονίζοντας ότι «μέσω της οικονομικής διεύθυνσης της ΚΕ του ΚΚΣΕ δε μεταφέρθηκαν ποτέ ποσά σοβιετικού ή ξένου νομίσματος προς την "Transorient"».

Το γεγονός ότι έσπασε τότε τα μούτρα του, σε τίποτα δεν πτόησε το Συγκρότημα, το οποίο επανήλθε στο χυδαίο αντικομμουνισμό με αφορμή την υπόθεση «Γερμανός» και τις ψευτιές που κατασκεύασαν τότε ο Πάγκαλος και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αλλά και στο φύλλο του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, επαναφέρουν με αισχρό τρόπο ό,τι πιο βρώμικο έχει γραφτεί για το ΚΚΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ειπώθηκαν ή γράφηκαν πράγματα τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις δυνατότητες ή τη θέληση του ΚΚΕ να τα πράξει (π.χ. σχέσεις με την τράπεζα του Βατικανού, εμπόριο όπλων και ναρκωτικών κ.ά.)»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου