Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΚΚΕ: Για τις εξελίξεις στην Αίγυπτο




Για τα γεγονότα στην Αίγυπτο, ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη συνέχιση και κλιμάκωση του μακελειού σε βάρος του αιγυπτιακού λαού και εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Αυτές οι εξελίξεις αναδεικνύουν την ανάγκη οι εργατικές-λαϊκές δυνάμεις της Αιγύπτου να χαράξουν το δικό τους αυτοτελή δρόμο, σε αντίθεση με τα συμφέροντα των διαφόρων αντιμαχόμενων τμημάτων της αστικής τάξης που προσπαθούν να εγκλωβίσουν και να διχάσουν το λαό με κριτήρια ξένα προς αυτόν. Είναι ανάγκη να επικρατήσει το ταξικό κοινωνικό κριτήριο που είναι το μόνο, το οποίο μπορεί να εξασφαλίσει ότι η λαϊκή δράση και κινητοποίηση θα βάλει πραγματικά στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική και την αστική τάξη της Αιγύπτου, είτε αυτή εκφράζεται μέσα από το στρατιωτικό πραξικόπημα είτε μέσω διαφόρων θρησκευτικών κινημάτων. Είναι ευθύνη των κομμουνιστών και των άλλων ταξικών δυνάμεων της Αιγύπτου να πρωτοστατήσουν στην πάλη για μια τέτοια προοπτική.

Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο επιβεβαιώνουν τη σημασία της πρόσφατης Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής, που οργάνωσε το ΚΚΕ στην Αθήνα, στις 20 Ιουνίου, με στόχο το συντονισμό της δράσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις πολιτικές του κεφαλαίου στις χώρες της περιοχής. Η Κοινή Ανακοίνωση της Συνάντησης περιέχει συμπεράσματα τα οποία μπορούν να εξοπλίσουν το λαό της Αιγύπτου στην πάλη τους για να μπει τέρμα στη σφαγή, την αντιλαϊκή πολιτική και την εκμετάλλευση».


πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου