Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ούτε φαΐ, ούτε νερό από το φασισμό



Εύλογες οι αντιδράσεις του κόσμου, που προκλήθηκαν και λόγω της αποδοχής της οργάνωσης «Αρκτούρος» του ποσού των 5.000 ευρώ από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και λόγω της ανακοίνωσης του Γιάννη Μπουτάρη που δικαιολογεί το γεγονός.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή, η οποία αρέσκεται στα επικοινωνιακά σόου εντός και εκτός Βουλής. Γι' αυτό εξάλλου στην ιστοσελίδα της φασιστικής οργάνωσης γίνεται λόγος για τον αρχηγό της και τις φιλοζωικές του αναζητήσεις, μιας και «φιλοξενεί στην οικία του 3 αδέσποτα (2 σκύλους και 1 γάτο)».

Δυστυχώς όμως, μέρος του σόου της Χρυσής Αυγής δέχτηκε να γίνει και η οργάνωση «Αρκτούρος», αποδεχόμενη τα χρήματα των ναζί.

Μάλιστα, η επίσημη δικαιολογία του δημάρχου Θεσσαλονίκης και ιδρυτή της οργάνωσης «Αρκτούρος», Γιάννη Μπουτάρη, καταγράφεται στην ανακοίνωσή του, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως «στα 21 χρόνια λειτουργίας του, ο "ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ" δε συνδέθηκε, ούτε συντάχθηκε με καμία πολιτική ιδεολογία. Δε συμμετείχε σε καμία εκδήλωση πολιτικού κόμματος ή σχηματισμού. Σταθερή ιδεολογία του είναι η προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, που σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαία».

Η Χρυσή Αυγή ωστόσο δεν είναι μια αδέσποτη πολιτικά οργάνωση που χρήζει προστασίας από μια φιλοζωική οργάνωση, όσο φιλόζωος κι αν είναι ο αρχηγός της κι όσες ανάγκες κι αν έχει η οργάνωση «Ακρτούρος»! Είναι νεοναζιστικό μόρφωμα που υμνεί τον Χίτλερ και εκείνους που και στη Θεσσαλονίκη έσπειραν το θάνατο και έστειλαν κόσμο και κοσμάκη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Προφανώς, για 5.000 ευρώ ή οποιοδήποτε άλλο ποσό και για οποιονδήποτε σκοπό δεν μπορεί ούτε να λησμονηθούν ούτε να ξεπλυθούν τα εγκλήματα των ναζιστών, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν νεοναζί για να μας τα θυμίζουν.

Όσο για τους νεοναζί ας θυμούνται καλά το σύνθημα «ούτε φαΐ, ούτε νερό από το φασισμό».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου