Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φραουλοπαραγωγός ο φυρερίσκος της Νέας ΜανολάδαςΟ «τοπάρχης» της Χρυσής Αυγής στο φραουλοκράτος της Νέας Μανολάδας Ηλείας που συνελήφθη προχθές από την ΕΛ.ΑΣ. για παράνομη κατοχή πυρομαχικών, σύμφωνα με τους κατοίκους, είναι ένας εκ των φραουλοπαραγωγών της περιοχής που χρησιμοποιεί στις καλλιέργειές τους αλλοδαπούς εργάτες γης.

Μπορεί με βάση τη «φιλοσοφία» της Χρυσής Αυγής να αποτελούν οι αλλοδαποί εργάτες το κόκκινο πανί, για τον «τοπάρχη» όμως της χαρακτηρισμένης τελευταία από τις δικαστικές αρχές εγκληματικής οργάνωσης, αυτό φαίνεται ότι για λόγους οικονομικού συμφέροντος δεν ισχύει καθώς -σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συμπολιτών του- χρησιμοποιεί στις καλλιέργειές του εργάτες από το Μπανγκλαντές.

Σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη κατοχή πυρομαχικών καθώς σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι φυσίγγια πυροβόλου όπλου 9 mm καθώς και είκοσι έξι κάλυκες του ιδίου διαμετρήματος. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Ανέλαβαν την έξωση

Με αφορμή τη σύλληψη του «τοπάρχη» της Χρυσής Αυγής, κάτοικοι της Νέας Μανολάδας αποκάλυψαν στην «Ε» ότι πριν από μερικές εβδομάδες ένας ιδιοκτήτης οικίας στην οποία έμεναν αλλοδαποί, κάλεσε μέλη της Χρυσής Αυγής να βγάλουν με τη βία έξω τους ενοικιαστές επειδή αυτοί δεν πλήρωναν κανονικά τα ενοίκια. Ακολούθησε «θερμό» επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών… αλλά όλα έληξαν ήρεμα μετά την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων…


Βόλτα γνωριμίας
Τον Ιούνιο του 2012 υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής στη Γαστούνη Ηλείας κάλεσαν, αντί της Αστυνομίας, τους «θερμοκέφαλους» της οργάνωσης στη λαϊκή αγορά της πόλης με αιτιολογικό τα αυξημένα κρούσματα κλοπών στο χώρο. Οπως κατήγγειλαν τότε κάτοικοι της Γαστούνης, μία ομάδα από 7-8 μέλη της Χρυσής Αυγής από τον Πύργο πήγαν στη λαϊκή και στην εμφάνισή τους και μόνο οι αλλοδαποί και οι Τσιγγάνοι μικροπωλητές τα μάζεψαν και έφυγαν.

Βόλτα γνωριμίας με τους μικροπωλητές στη λαϊκή της Γαστούνης και όχι προσπάθεια επιβολής της τάξης, χαρακτήρισε την τότε παρουσία της Χρυσής Αυγής στη λαϊκή της Γαστούνης ο Ηλείος υποψήφιος βουλευτής Κωνσταντίνος Νικήτας. Το θέμα τότε είχε προκαλέσει σάλο και έντονες αντιδράσεις.

πηγη: Fadomduck2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου