Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Εκλογές με Ρούσβελτ και Μάρσαλ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας



Δόγμα Ρούσβελτ, σχέδιο Μάρσαλ 2 και εκλογές τώρα διότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος διαχειριστής και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής λόγω κουλτούρας, τα σημαία αιχμής της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση της ευρωομάδας της Αριστεράς στις Βρυξελλες όπου έχει σειρά επαφών έως την Πέμπτη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ξανά εμμέσως πλην σαφώς πως τάσσεται στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΔΝΤ στη διαμάχη με τη Γερμανία για το μείγμα διαχείρισης της κρίσης, λέγοντας ότι επιλέγει «την πολιτική της ανάπτυξης, της εργασίας και της κοινωνικής αξιοπρέπειας του Φραγκλίνου Ρούσβελτ» έναντι της «...λιτότητας του Χάινριχ Μπρίνιγκ που επαναλαμβάνει το ανιστόρητο και δογματικό ευρωπαϊκό πολιτικό κατεστημένο». Ο Μπρίνιγκ ήταν Γερμανός καγκελάριος στην αποκαλούμενη Δημοκρατία της Βαϊμάρης.

Αμερικανικής λογικής και το αίτημά του για «Ευρωπαϊκή Διάσκεψη για το Χρέος, ώστε να διαγραφεί σημαντικό μέρος της ονομαστικής αξίας του και να αποπληρωθεί το υπόλοιπο με ρήτρα ανάπτυξης, όσο και μ’ ένα Σχέδιο Μάρσαλ 2». Επιπλέον με το αίτημά του αποδέχεται την ύπαρξη χρέους που πρέπει να επιβαρύνει το λαό που ουδέποτε το δημιούργησε.

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ πως «ενσωμάτωσε και αξιοποίησε πολιτικά τη ναζιστική συμμορία» και έδειξε για μία ακόμα φορά πως στοχεύει σε ψήφους από την αποκαλούμενη «κεντροδεξιά», αφού όπως είπε «απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, που ασφυκτιούν από το Μνημόνιο και την ακροδεξιά επαναθεμελίωση της ΝΔ». Με αφορμή τη θεωρία των δύο άκρων, που κάθε τόσο επαναφέρει ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά «όταν μιλά για άκρα και ακραίους, ας κοιτάζεται στον καθρέφτη».

Ρηχή και ενταγμένη σε εκλογικές σκοπιμότητες η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το πώς μπορεί να αντιμετωπισθεί ο φασισμός καθώς ο Αλέξης Τσίπρας ανέδειξε σαν λύση την αλλαγή της κυβέρνησης αφού σε αντίθεση με τη συγκυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή γιατί «έχει τη δημοκρατική και αντιφασιστική κουλτούρα...».

Επίσης ρηχή και ενταγμένη σε εκλογικές στρατηγικές είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ πως τη Χρυσή Αυγή τη γιγάντωσε το μνημόνιο και όχι προφανώς ένα σύστημα που την αξιοποιεί ποικιλοτρόπως, έτσι ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει πως χρειάζεται άλλο μείγμα διαχείρισης της κρίσης και ανατροπή του συστήματος που γεννά το φασισμό και εμπεριέχει τις κρίσεις. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Γι’ αυτό ο ναζισμός δεν θα ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία αν δεν τερματίσουμε αμέσως το Μνημόνιο και τη λιτότητα». Υποστήριξε ακόμα ότι η Χρυσή Αυγή «φόρεσε τη μάσκα της αντισυστημικής δύναμης και κατασκήνωσε στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο», αποφεύγοντας κάθε αυτοκριτική για το γεγονός πως και ο ΣΥΡΙΖΑ στις «πλατείες» ανέχθηκε συνθήματα που εξυπηρέτησαν τη Χρυσή Αυγή.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου