Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Ρε τι πάω και θυμάμαι...


«Λέω κάτι παρόμοιο μ΄ αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα». Η φράση ανήκει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα(συνέντευξη στο CNN,13.11.12). Τι είναι αυτό που, σύμφωνα με τον Τσίπρα, προσπαθεί να εφαρμόσει ο Ομπάμα και ο Τσίπρας το υιοθετεί αναφανδόν; «Να σταματήσουν να πληρώνουν μόνο οι ανήμποροι, οι φτωχοί και τα μικρομεσαία στρώματα. Πρέπει να πληρώσουν και οι πλούσιοι»!

Σημερινή είδηση:

ΗΠΑ: Λουκέτο στο δημόσιο τομέα – στο σπίτι τους 800.000 υπάλληλοι (συνεχής ενημέρωση)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική διακοπή της λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά από εντολή της Υπηρεσίας Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, λόγω του αδιεξόδου στο Κογκρέσο για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Λίγα λεπτά πριν από τη διακοπή, η οποία ξεκίνησε τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδος) με την έναρξη του νέου οικονομικού έτους, η Βουλή των Αντιπροσώπων συμφώνησε στη διατύπωση επίσημου αιτήματος για διαπραγματεύσεις με τη Γερουσία.

Πριν ωστόσο από τη σύγκληση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής, οι Δημοκρατικοί απέρριψαν την πρόταση για διαπραγματεύσεις και δήλωσαν ότι οι Ρεπουμπλικανοί οφείλουν να δώσουν την τελική τους έγκριση στο νομοσχέδιο χρηματοδότησης, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Έτσι, το μη απαραίτητο προσωπικό του δημόσιου τομέα, δηλαδήπάνω από 800.000 δημόσιοι υπαλλήλοι θα υποχρεωθούν να γυρίσουν στα σπίτια τους, με άδεια άνευ αποδοχών.

Η αμερικανική, δημοκρατικής πλειοψηφίας, Γερουσία θα συνέλθει στις 09.30 για να απορρίψει και επισήμως την τελευταία πρόταση των Ρεπουμπλικανών της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.


Ομπάμα: Πιθανές υποχρεωτικές άδειες για το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου

Σε τηλεοπτικό μήνυμά του ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι το ένστολο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων θα παραμείνει κανονικά στην υπηρεσία του, αλλά προειδοποίησε το πολιτικό προσωπικό του Πενταγώνου για πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις.

«Γνωρίζω ότι οι ημέρες που έρχονται μπορεί να σημαίνουν περισσότερη αβεβαιότητα και πιθανές υποχρεωτικές αδειοδοτήσεις. Και γνωρίζω ότι αυτό έρχεται μετά από τις αδειοδοτήσεις που πολλοί από εσάς υποστήκατε ήδη το καλοκαίρι. Εσείς και οι οικογένειές σας αξίζουν κάτι περισσότερο από την δυσπραγία που παρακολουθούμε σήμερα στο Κογκρέσο», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο των Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγη: Fadomduck2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου