Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Πλημμύρισε το Σύνταγμα από τη μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ


                   
Πλημμύρισε από διαδηλωτές, εργαζόμενους, νέους, άνεργους και συνταξιούχους το Σύνταγμα όπου έφτασε η μαζική και μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Λ. Αμαλίας, μπροστά στην Βουλή, όπου είχε στηθεί η εξέδρα του ΠΑΜΕ ενώ στην αρχή της συγκέντρωσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δολοφονημένου απο την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, έπαιξαν αγωνιστικά τραγούδια.Απο το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ξεκινώντας την ομιλία του επεσήμανε πως το εργατικό λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, έχει τη δύναμη να απομονώσει, να τσακίσει και να εξαφανίσει από προσώπου Γης το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. (Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Γ. Σκιαδιώτη), (δείτε εδώ σχετικό VIDEO)

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με αγωνιστικά τραγούδια από το συγκρότημα του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

Το συλλαλητήριο, ιδιαίτερο σε παλμό και όγκο, ξεκίνησε από την Ομόνοια και με πορεία κατευθύνθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Με συνθήματα όπως «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη», τα μπλoκ των ταξικών Συνδικάτων και Ομοσπονδιών ξεδιπλώθηκαν στη Σταδίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν η κεφαλή της πορείας βρισκόταν στο ύψος του Συντάγματος, ακόμη ανέβαιναν μπλοκ διαδηλωτών από την Ομόνοια ενώ η συγκέντρωση στο Σύνταγμα χαρακτηρίζεται από την πυκνότητά της. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το μπλοκ των εργαζομένων στα «Sprider» του Πειραιά με το πανό τους (δείτε εδώ σχετικο βίντεο).

Νωρίτερα στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, χαιρετισμούς απηύθυναν η Χριστίνα Σούλη,εργαζόμενη στα «Sprider» (δείτε εδώ τον χαιρετισμό) και ο Αχιλλέας Ζορμπάς, (δείτε εδώ τον χαιρετισμό) μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Στη συγκέντρωση της Αθήνας παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα αιτήματα των συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα είναι:


Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μαζί και ΕΓΣΣΕ και κατάργηση των αντεργατικών νόμων για τις Συμβάσεις.


Προστασία των ανέργων, επίδομα και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.


Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των περικοπών και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, η επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από κράτος και εργοδότες.


Ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, σταμάτημα των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.


Κονδύλια για την κάλυψη των βασικών αναγκών σε Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.


Κατάργηση όλων των χαρατσιών, αποτροπή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Συλλαλητήρια σήμερα Σάββατο γίνονται ακόμη σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αλιβέρι,Γιάννενα, Θήβα, Ηγουμενίτσα, Κομοτηνή, Λαμία, Λιβαδειά, Πάτρα, Σκιάθο, Σκόπελο,Τρίκαλα και Χαλκίδα.

Συλλαλητήρια τις προηγούμενες μέρες σε δεκάδες πόλεις της χώρας

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη έγιναν σε Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη.

Την Πέμπτη 3 Οκτώβρη έγιναν σε Αίγιο, Άργος, Άρτα, Βόλο, Ηράκλειο, Καβάλα, Κόρινθο, Ξάνθη, Πύργο, Ρέθυμνο και Χανιά.

Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Άμφισσα, Αργοστόλι, Δράμα, Ιστιαία, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πρέβεζα και Σάμο.

Τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη

Ικαρία, 8 μ.μ., Εύδηλος

Ρόδος, 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ρέθυμνο, 7 μ.μ., Δημαρχείοπηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου