Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Βρετανία: Ένας 19χρονος Ιταλός δολοφονήθηκε διότι «έκλεβε τη δουλειά από τους Άγγλους»




Ένας 19χρονος Ιταλός δολοφονήθηκε στη Βρετανία στη νότια επαρχία του Κεντ από 9 νεαρούς 21 ως 25 χρόνων οι οποίοι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, τον κατηγόρησαν πως «έκλεβε τη δουλειά από τους Άγγλους» και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου.

Το θύμα ονομαζόταν Τζοέλε Λεότα και καταγόταν από το Λέκο, κοντά στο Μιλάνο. Είχε αποφασίσει να ζήσει για μια περίοδο στη Βρετανία για να μάθει καλά αγγλικά. Για να μην βαρύνει τους γονείς του με έξοδα, είχε βρει δουλειά: εργαζόταν ως σερβιτόρος σε ιταλικό εστιατόριο στην πόλη Μέιντστον, πρωτεύουσα της κομητείας Κεντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου Ιλ Τζόρνο, μια 9μελής παρέα νεαρών Άγγλων προπηλάκισε τον Ιταλό σερβιτόρο και ένα φίλο του, ενώ εργάζονταν μέσα στο εστιατόριο, κατηγορώντας τους ότι «κλέβουν τη δουλειά από τους ντόπιους που έχουν ανάγκη». Στη συνέχεια τους ακολούθησαν μέχρι το σπίτι όπου διέμεναν, έσπασαν την εξώπορτα και ξυλοκόπησαν θανάσιμα το 19χρονο Λεότα. Ο φίλος του μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι, στο λαιμό και στην πλάτη, αλλά η κατάστασή του θεωρείται αντιμετωπίσιμη από τους γιατρούς.

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σήμερα το πρωί στη σύλληψη των εννέα δραστών. Εκπρόσωπός της δήλωσε, πάντως, στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA ότι «δεν υπάρχει ακόμη απόλυτη βεβαιότητα ότι η επίθεση ήταν ρατσιστικού χαρακτήρα».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου