Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κλέφτες κι Αστυνόμοι...





Αντι Γκαρσία. Ωραίος, έξυπνος, καλός μαθητής, αγαπητός, ετών δεκατριών. Νεκρός με εφτά σφαίρες στο κορμάκι του. Από πυρά αστυνομικών. Είχε δυο πλαστικά πιστόλια ψεύτικα, ίσως έπαιζε και «κλέφτες κι αστυνόμοι». Του είπαν να τα παραδώσει. Ποιο παιδί αλήθεια θα έπαιρνε στα σοβαρά τέτοια προσταγή για ένα παιχνίδι, εκτοξευμένη από χεσμένους από το φόβο τους μπάτσους που φώναξαν κι ενισχύσεις για να τον αντιμετωπίσουν! Μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, μπαμ, πυρά ομαδόν. Τον δεκατριάχρονον νεκρόν παρέλαβαν οι γονείς μετά την νεκροψίαν... Κλέφτες κι αστυνόμοι. Μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας κύριε Αριστοτέλη μου, σε μια αμερικάνικη αλάνα. Υποδειγματική του μέλλοντός μας.

Στην άλλη τη συριακή, ένα άλλο παιδί, κυοφορούμενος που θα «λογίζεται ζων άμα τεχθεί ζων» όπως λέει κι ο νόμος για να μη γίνεται και καμιά στραβή στη διανομή κληρονομιάς, επιζεί στην κοιλιά της μάνας του με μια σφαίρα στο κρανίο, έργο ελεύθερου σκοπευτή - ελευθερωτή αλλότριων συμφερόντων.

Η... «δυσάρεστη» έκπληξη ήρθε από την Ιρλανδία. Εκεί που βρέθηκε μια άλλη «Μαρία» ξανθή και γαλανομάτα ανάμεσα σε Τσιγγάνους. Το τεστ απέδειξε ότι είναι Τσιγγάνα, μια λευκή Φάτα Μοργκάνα. Οι ευρωπαϊκές «αρχές κι αξίες» θριάμβευσαν επιτέλους. Ενθεν κακείθεν του βορειοατλαντικού συμφώνου σκλήρυνσης του ταξικού πολέμου του εικοστού πρώτου αιώνα των νόμιμων λαϊκών μαρτυρίων. Καθόμαστε κι επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να συζητάμε αν οι αστυνομικοί είναι πλέον επισήμως και κοινώς παραδεκτοί ως Κου Κλουξ Κλαν. Αφού μπορούν να επιδράμουν σε ομάδα σκουρόδερμων ανθρώπων, σήμερα Ρομά αύριο ανάμεσά μας, και ν' αναζητούν ξανθό παιδί με βλέμμα θαλασσί... Συζητάμε δηλαδή αν μετά τα λεφτά θα φάμε μαζί κι αυτά τα ρατσιστικά νόμιμα σκατά... Σα διαφημιστικό υπέρ της μαύρης διεθνούς λειτουργεί αυτή η δημόσια ξεφτίλα διαλόγου περί αποτελεσματικότητας του ένστολου Μενγκελισμού. Η σύγχρονη αστική δημοκρατία αντέχει να ασκείται στην αντιρατσιστική αχρωματοψία μόνον στα καλλιστεία, στα μπορντέλα και ενίοτε στα γήπεδα!

Το παιχνίδι «κλέφτες κι αστυνόμοι», στις ειρηνικές αλάνες της Γης, εκεί που δεν παίζουν στοίχημα οι βρωμοκαπιτάλες της Γης, τα παιδιά νικάνε και ηττώνται, εναλλάσσονται σε ρόλους με τεκμήριο της αθωότητα της παιδιάς, θα απαγορεύεται εκτός εμπορεύσιμου διαδικτύου και τηλεπαιγνίων. Δε συμφέρει το καπιταλιστικό σύστημα ν' αποφασίζουν τα παιδιά σε καιρό ειρήνης ποιος είναι ο καλός και ποιος ο κακός και ποιος κερδίζει. Η ζωή θα μπει σε εξομοιωτή. Με σφαίρες και μ' επιδρομές δημοκρατίας.

Το παιχνίδι θα ονομάζεται πλέον «μπάτσοι και τρομοκράτες». Οταν το εμπόρευμα-παιδί, δεν μπορεί να τιμολογηθεί και να αποδώσει τα αναμενόμενα κέρδη, θα παύει να είναι παιδί. Μπάτσοι-κου, μπάτσοι-κλουξ, μπάτσοι-κλαν. Ιντερνάσιοναλ. Στα καθ΄ ημάς με καλό οπλισμό. 187Α. Και 458Α. Τρομοκράτες με τη δύναμη των άρθρων αυτών οριζόμαστε την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη τιμή, όλοι. Και δικαιούχοι τουλάχιστον εξάμηνης φυλάκισης ως παραβάτες των «οδηγιών» της ΕΕ και του ΟΗΕ. Δηλαδή ως αμφισβητίες έστω, των συμμαχιών των εκάστοτε προθύμων να γλύψουν τις κάννες των αφεντικών τους ώσπου τίποτε να μην κινείται, τίποτε να μη σαλεύει ώστε ν΄αξίζει να πυροβοληθεί. Μαζί δεν τα φάγαμε τα λεφτά. Δε θα φάμε μαζί τα δωρεάν προσφερόμενα ιδεολογικά σκατά παίζοντας τους νεκρούς για να μην πεθάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου