Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

 Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Ανακοίνωση για την πρωτοβουλία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ «Ανοίξτε τις σχολές»



Με αφορμή την απεργία των εργαζομένων στα ΑΕΙ ενάντια στις απολύσεις, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη της ΝΔ, προχωράει σε συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών με αίτημα «να ανοίξουν οι σχολές».

Στο κάλεσμά της προς τους φοιτητές, πολλές κουβέντες βρήκε να πει η ΔΑΠ για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις κλειστές σχολές, αλλά ούτε μία λέξη δεν βρήκε να πει για τη σημερινή κατάσταση στα ΑΕΙ με τις ελλείψεις προσωπικού, τους προϋπολογισμούς φτώχειας των ιδρυμάτων, την υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας με τις τραγικές μειώσεις δαπανών, το τεράστιο κόστος σπουδών που φτάνει τα 700-800€ το μήνα, τα πτυχία - διαβατήρια για την ανεργία και τα τόσα άλλα προβλήματα που ζουν καθημερινά οι φοιτητές και οι οικογένειές τους.

Κουβέντα δεν βρήκε να πει η ΔΑΠ για το γεγονός ότι η κυβέρνηση απολύει το 37% του προσωπικού του ΕΚΠΑ, το 45% του ΕΜΠ, το 22% του ΑΠΘ, τινάζοντας στον αέρα φοιτητική μέριμνα, εργαστήρια, βιβλιοθήκες, γραμματείες, οικονομικές - διοικητικές υπηρεσίες, φύλαξη κλπ, θέλοντας να παραδώσει τις λειτουργίες των σχολών μας κομμάτι - κομμάτι στους εργολάβους και τις επιχειρήσεις για να κονομάνε και για να βάζουμε εμείς και οι οικογένειές μας πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Κανέναν δεν ξαφνιάζει η στάση της ΔΑΠ. Απλά για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος της, ως το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, των μεγαλοεπιχειρηματιών και της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές. Κρύβει το γεγονός ότι για τα κλειστά πανεπιστήμια αποκλειστική ευθύνη έχει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και κατηγορεί τους εργαζόμενους.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να σκεφτεί!

Η ΔΑΠ δεν θέλει την υπογραφή σου για να ανοίξει η σχολή σου. Θέλουν να υπογράψεις την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που κλείνει τις σχολές για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και τις ανοίγει διάπλατα για τις επιχειρήσεις. Να αναγνωρίσεις ότι τα μέτρα της κυβέρνησης «κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».
Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα για «ανοικτές σχολές», επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή μας την ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά με αξιοπρέπεια.

Συνάδελφοι πρωτοετείς, έχετε ήδη καταλάβει το ποια είναι η κατάσταση στις σχολές. Έχετε κάνει μαζί με τους γονείς σας τους λογαριασμούς για τα μηνιαία έξοδα της «δωρεάν παιδείας». Τα δωμάτια στις εστίες είναι ελάχιστα, δεν φτάνουν ούτε για ζήτω!

Υπάρχει άλλος δρόμος!

Γύρισε την πλάτη στη ΝΔ και την παράταξή της, τη ΔΑΠ. Είναι ταγμένη με τα συμφέροντα των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, αυτά προπαγανδίζει και υπερασπίζεται.

Οργάνωσε την πάλη σου σε κάθε έτος και σχολή για δωρεάν σπουδές υψηλού επιπέδου, για δουλειά με δικαιώματα, για επιστήμη στην υπηρεσία του λαού και όχι των μονοπωλίων.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου