Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Τουρκία: Νίκη για τους απεργούς της «Leroy Merlin» - Ευχαριστήρια επιστολή προς το ΠΑΜΕ



Με νίκη των εργαζομένων έληξε ο απεργιακός αγώνας που πραγματοποιούσαν για 16 ημέρες οι υπάλληλοι στο πολυκατάστημα «Leroy Merlin» στην Τουρκία, διεκδικώντας αυξήσεις σε μισθούς και αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση.

Όπως αναφέρει σε επιστολή του προς το ΠΑΜΕ ο Μετίν Εμπετούρκ, πρόεδρος του Συνδικάτου Sosyal-Is(Σωματείο Εργαζομένων στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Εκπαίδευση, σε Γραφεία, στο Εμπόριο, σε Συνεταιρισμούς και τις Καλές Τέχνες), ο εργοδότης ανταποκρίθηκε στα αιτήματα και όλες οι πλευρές κατέληξαν σε συλλογική σύμβαση. Η σύμβαση έχει διάρκεια τρία χρόνια, με εξασφαλισμένη προστασία της εργασίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών του συνδικάτου, ενώ περιλαμβάνει ακόμη σημαντική αύξηση των μισθών, ικανοποίηση μιας σειράς θεσμικών αιτημάτων και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Στην επιστολή του προς το ΠΑΜΕ, ο Μετίν Εμπετούρκ σημειώνει επίσης πως η νίκη αυτή ανήκει όχι μόνο στους εργαζόμενους της «Leroy Merlin» και το Συνδικάτο Sosyal-Is, αλλά σε όλους τους αλληλέγγυους σε αυτόν τον αγώνα.

«Με αυτή την έννοια, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που σταθήκατε αλληλέγγυοι με εμάς.

Η στήριξη και η αλληλεγγύη σας μας ενθάρρυνε και ενίσχυσε την πίστη μας στη νίκη. Η στήριξη και η αλληλεγγύη σας έδειξε στην εργοδοσία ότι οι εργάτες που έχουν την παγκόσμια στήριξη δεν μπορούν να ηττηθούν».

Παράλληλα ο πρόεδρος του Συνδικάτου Sosyal-Is τονίζει ότι η νίκη αυτή είναι μόνο η αρχή καθώς ο αγώνας συνεχίζεται για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, ειδικά τους εκατοντάδες χιλιάδες εμποροϋπάλληλους στα πολυκαταστήματα, τα νέα «εργοστάσια» στον τομέα του εμπορίου, όπως τονίζει.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου