Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

39ο Φεστιβάλ: Μήνυμα αλληλεγγύης από τις FARC-EP στο μάτριξ της Κεντρικής Σκηνής






Από την Αβάνα της Κούβας, έδρα των συνομιλιών με την κυβέρνηση της Κολομβίας, η «Αποστολή Ειρήνης» των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων Κολομβίας - Λαϊκός Στρατός (FARC – EP) έστειλε βίντεο με μήνυμα των FARC για το 39o Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Στο οπτικοποιημένο μήνυμα που απέστειλε και προβλήθηκε από το μάτριξ της Κεντρικής Σκηνής του Φεστιβάλ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα, το FARC – ΕΡ αποστέλλει επαναστατικό αδελφικό χαιρετισμό σε όλους τους συντρόφους και φίλους που επισκέπτονται το Φεστιβάλ της ΚΝΕ.



Μεταξύ άλλων, στο μήνυμά τους ανέφεραν:

«Με το ξέσπασμα της κρίσης, εκδηλώθηκε η συνεχόμενη κινητοποίηση, με περιεχόμενο όλο και περισσότερο επαναστατικό. Στην Ελλάδα εργάτες, φοιτητές, γυναίκες, μετανάστες, κοινωνικές οργανώσεις, ολόκληρη η κοινωνία αποδεικνύει ότι η πάλη των τάξεων συνεχίζει αδιάκοπα σήμερα, πιο επίκαιρη από ποτέ. Αποδεικνύεται ότι οι κοινωνικές ανισότητες πολλαπλασιάζονται, αλλά και η επικαιρότητα του μαρξισμού.

Παρακολουθούμε με ανησυχία τη νέα άνοδο του νεοναζισμού με επικεφαλής τη Χρυσή Αυγή, που δημιουργούν γεγονότα όπως αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, με τις επιθέσεις ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στον Πειραιά. Επίσης μας ανησυχεί η σιωπηρή συνενοχή της κυβέρνησης στις δολοφονίες, τις επιθέσεις, τις απειλές και το κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι φασίστες.

Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στον ελληνικό λαό, την εργατική τάξη της χώρας σας, στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και την ΚΝΕ, σε όλο το επαναστατικό κίνημα που αντιμετωπίζει το δολοφονικό καπιταλισμό και τις φασιστικές του εκδηλώσεις».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου