Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Θα το βρουν από το λαό




Με αφορμή τη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα μετά το δολοφονικό χτύπημα στο Κερατσίνι αλλά και στο Πέραμα, κυβέρνηση, αστικές πολιτικές δυνάμεις, άλλα κόμματα της διαχείρισης, πασχίζουν να βρουν και προβάλλουν διάφορους τρόπους αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο ακόμη πιο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο, λες και αυτό ήταν που ως τώρα εμπόδιζε την αντιμετώπιση των δεκάδων εγκληματικών ενεργειών των χρυσαυγιτών. Στην ίδια ρότα και τα διάφορα καλέσματα των κοινοβουλευτικών πολιτικών κομμάτων για τη διαμόρφωση ενός «κοινού πλαισίου» και ανάληψη «κοινών δράσεων» ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα. Και γεννά βεβαίως πολλά ερωτηματικά το γεγονός ότι αν και το ήδη υπάρχον νομικό οπλοστάσιο είναι αρκετό για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης των χρυσαυγιτών, αυτό δεν ενεργοποιήθηκε ενάντιά τους. Γιατί δεν αρκεί η διαπίστωση (αυτήν την κάνουν και τα αστικά πολιτικά κόμματα), ότι η Χρυσή Αυγή είναι φασιστικό μόρφωμα, και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτό που οι λαϊκές δυνάμεις πρέπει να συνειδητοποιήσουν, είναι η μήτρα που γεννά φασιστικά μορφώματα, γιατί είναι βασικό ζήτημα στο πώς μπορεί, όχι μόνο να αντιμετωπιστεί η δολοφονική της δράση αλλά πώς θα αντιμετωπιστεί οριστικά ο φασισμός ως «κοινωνικό φαινόμενο».

Και εδώ τα αστικά κόμματα, άλλα κόμματα της διαχείρισης, τα αστικά ΜΜΕ, προβάλλουν και αναπαράγουν πολιτικές και μέτρα στη λογική «προστασίας και ασφάλειας του πολίτη». Το έργο βεβαίως το έχουμε ξαναδεί με άλλες αφορμές. Ας μην ξεχνάμε ότι στο όνομα αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» έχει στηθεί ένα ολόκληρο αντιδραστικό νομικό οπλοστάσιο που αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στο οργανωμένο εργατικό, λαϊκό κίνημα, ενάντια στη συλλογικά αποφασισμένη μαζική δράση και οργάνωση της ταξικής, εργατικής, λαϊκής πάλης, όταν συγκρούεται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Και εδώ χρειάζεται λαϊκή επαγρύπνηση. Γι' αυτό το ερώτημα που μπαίνει μπροστά στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της είναι: Ποιος και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φασισμό που εκκολάπτεται στους κόλπους του καπιταλιστικού συστήματος; Μπορεί να γίνει αυτό χωρίς να στοχεύει τη μήτρα που τον γεννά;

Η ύπαρξη και εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει ότι ο φασισμός γεννιέται μέσα από τη μήτρα του καπιταλισμού, από τη σαπίλα του. Γι' αυτό μόνο το λαϊκό κίνημα μπορεί να τον αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Λαός και νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζί. Να συντονίσουν και να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τις γραμμές των εργατικών σωματείων και των άλλων λαϊκών οργανώσεων για την αντιμετώπιση και απομόνωση των φασιστοειδών. Τα συνδικάτα των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι Λαϊκές Επιτροπές, μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και την εγκληματική δράση τους. Να τους πετάξουμε έξω από τις λαϊκές γειτονιές, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τους μαζικούς φορείς. Να δυναμώσουμε τη Λαϊκή Συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματός τους. Αλλά για οριστική εξαφάνιση από προσώπου Γης των φασιστών, πρέπει να εξαφανιστεί και η μήτρα που τους γεννά. Γι' αυτό είναι μονόδρομος η λαϊκή πάλη και συμμαχία με όρους ανατροπής του συστήματος που τους θρέφει. Αυτή την κατεύθυνση πρέπει να έχουν η πάλη και οι αγώνες του εργατικού λαϊκού κινήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου