Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή, εχει ζητηθεί άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Εμπλέκονται εφοπλιστές, επιχειρηματίες και... μητροπολίτες

Το ΣΔΟΕ καίει τη Χρυσή Αυγή


Στοιχεία που προκαλούν αναταράξεις στην επιχειρηματική και πολιτική σκηνή έχει πλέον στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ όσον αφορά τις πηγές χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και τους υποστηρικτές της εγκληματικής δράσης της οργάνωσης. Καλά πληροφορημένες πηγές που μίλησαν στο Sofokleousin.gr υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας επισημαίνουν ότι από τους πρώτους ελέγχους έχουν προκύψει διασταυρωμένα στοιχεία για χρηματοδότηση παράνομων δραστηριοτήτων από μεγάλους επιχειρηματίες, εφοπλιστές ακόμα και ιερωμένους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι από εμπλεκόμενους επιχειρηματίες είναι έγκλειστοι στις φυλακές ήδη, ενώ για άλλους εκκρεμούν ποινικές διώξεις, ενώ περιλαμβάνονται και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.

Τα στοιχεία προδίδουν διασύνδεση μελών και τοπικών οργανώσεων της Χρυσής Αυγής με επιχειρηματίες της νύχτας και του αθλητισμού, ενώ στοιχειοθετείται φάκελος για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με την εκβίαση, απειλή καθώς και για συμβόλαια θανάτου.

Το ΣΔΟΕ έχει ήδη ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών από τις τράπεζες ώστε να πιστοποιηθούν με τον πλέον αδιάσειστο τρόπο τα πρώιμα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Παράλληλα από τη διασταύρωση και κοινή εξέταση στοιχείων από παρακολουθήσει συνδιαλέξεων μελών της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνονται οι σχέσεις με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, ενώ αναμεμειγμένοι φαίνονται ακόμα και μητροπολίτες.

Τα στοιχεία έχουν ήδη αποσταλεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σύμβουλοι του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει πρώιμη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών, ώστε να μην υπάρξουν διαρροές.

πηγη: Sofokleousin.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου