Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Άρθρο του Δ. Κουτσούμπα στο «ΒΗΜΑ» για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής



Σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ της Κυριακής για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουστούμπας, τονίζει:

«Τα τελευταία γεγονότα με την εν ψυχρώ δολοφονία ενός εργατόπαιδου επιβεβαίωσαν με τον πιο δραματικό τρόπο τον εγκληματικό ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής. Τώρα ο λαός μας μπορεί να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα από τη δολοφονική δράση της όπως ήδη έχει εκφραστεί με τις επιθέσεις σε μετανάστες, στους Αιγύπτιους ψαράδες στην Ιχθυόσκαλα, σε εργαζόμενους του ΠΑΜΕ, στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Αυτός ο χαρακτήρας δεν κρύβεται από δήθεν αγαθοεργίες, μοίρασμα τροφίμων, συσσίτια, δήθεν "αντισυστημικές" κορώνες για να ρίχνει "στάχτη στα μάτια" απελπισμένων συμπολιτών μας.

Η ΧΑ αποτελεί δολοφονική εγκληματική οργάνωση νεοναζιστών φασιστών, γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, αποτελεί ακραία φωνή του πολιτικού συστήματος. Η ΧΑ παίζει μαφιόζικο ρόλο, υπηρετεί τα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων, τμημάτων του κεφαλαίου. Στήνει δουλεμπορικά γραφεία για εργαζόμενους με 18 ευρώ μεροκάματο, μιλάει για φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών. Προσπαθεί να διαχωρίσει τους εργαζόμενους για να μείνει στο απυρόβλητο η πλουτοκρατία.

Η ΝΔ αξιοποιεί τη δράση της ΧΑ με τη θεωρία των δύο άκρων, θεωρία που με ανάλογο τρόπο αξιοποιήθηκε την περίοδο του μεσοπολέμου για να χτυπηθεί το γερμανικό εργατικό κίνημα. Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ, περιχαρακώνει την εγκληματική δράση της ΧΑ στην αποπροσανατολιστική αντιπαράθεσή του με τη ΝΔ για την εναλλαγή στην αστική διαχείριση και το να αναρριχηθεί ο ίδιος στην κυβερνητική καρέκλα.

Η αποφασιστική αντιμετώπιση της ΧΑ περνά μέσα από το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα, από τα εργατικά σωματεία, τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, τους μαζικούς φορείς, που έχουν τη δύναμη να την απομονώσουν, να εμποδίσουν αλλά και να αχρηστεύσουν τα δίχτυα που ρίχνει στις εργατογειτονιές για να δηλητηριάζει παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών. Το εργατικό λαϊκό κίνημα, η ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας που αγκαλιάζει την πλειοψηφία του λαού σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την εξουσία των μονοπωλίων μπορεί να τερματίσει τη δράση των ναζί μαζί και του συστήματος που τους γεννά και τους θρέφει».

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου