Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί καθυστερούν την έρευνα για την επίθεση στο Πέραμα;

Παρέμβαση στην Εισαγγελία Πειραιά θα κάνουν σήμερα τα Συνδικάτα της Ζώνης και άλλοι φορείς


Με καθυστέρηση 12 ημερών, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, έστειλε τελικά χτες στον Αρειο Πάγο το φάκελο που αφορά στη δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών τη νύχτα της 13ης Σεπτέμβρη, σε βάρος συνεργείου στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που έκανε αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Ανάμεσα στα στελέχη του Κόμματος ήταν πρωτοπόροι συνδικαλιστές των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Σήμερα, στις 9.30 το πρωί, θα γίνει η πρώτη κατάθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την επίθεση στο Πέραμα. Επίσης σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, τα Συνδικάτα της Ζώνης και άλλοι φορείς θα κάνουν παρέμβαση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, για να δοθούν εξηγήσεις γιατί ο υπουργός Δένδιας διαχώρισε την υπόθεση του Περάματος από τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα, απαιτώντας να ληφθούν όλα τα μέτρα για να μη μείνουν ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι.

Οι καθυστερήσεις και οι «παραλείψεις» Αστυνομίας και Δικαιοσύνης προκαλούν προβληματισμό, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία βοούν για την ταυτότητα των δραστών και την πρόθεσή τους να προκαλέσουν θανάσιμα χτυπήματα στους κομμουνιστές συνδικαλιστές. Από την πρώτη στιγμή, οι εννιά τραυματίες κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Ο «Ριζοσπάστης» και το portal του «902», με βάση τις καταγγελίες τόσο των τραυματιών, όσο και μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, την επομένη της επίθεσης, δημοσίευσαν δύο ονόματα από αυτούς που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Επίσης, στις 14 Σεπτέμβρη η ΕΛ.ΑΣ. με επίσημη ανακοίνωσή της ανέφερε ότι ήδη είχαν ταυτοποιηθεί τρεις από τους δράστες της επίθεσης, που είχαν μάλιστα πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν ταυτοποιηθεί συνολικά έξι άτομα. Από τους εννιά τραυματίες, ο ένας, σύμφωνα με διάγνωση από το Θριάσιο Νοσοκομείο, «έφερε βαθύ θλαστικό τραύμα» στο πίσω μέρος του μπράτσου του δεξιού του χεριού, που δείχνει ότι τον κάρφωσαν με αιχμηρό αντικείμενο. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόλαβε και σήκωσε το χέρι του για να προστατέψει το πρόσωπό του. Αν δεν προλάβαινε, θα του κάρφωναν το πρόσωπο ή το κεφάλι.

Παρά τα συντριπτικά στοιχεία, κανείς από τους τραμπούκους φονιάδες δεν έχει «ενοχληθεί» από την Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από όλα αυτά έχουν το θράσος να απειλούν εργαζόμενους της Ζώνης μην τυχόν και τους «δώσουν»! Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αστυνομικοί φέρεται από την πρώτη στιγμή να έχουν στην κατοχή τους και ένα δακτυλικό αποτύπωμα που βρέθηκε σε αυτοσχέδιο ρόπαλο στο σημείο της επίθεσης στο Πέραμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου