Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Γ. Δραγασάκης: Με τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ




Ο κ. Δραγασάκης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το κόμμα του, κλήθηκε να παρουσιάσει τη λεγόμενη εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εμείς δεχόμαστε τη συνέχεια του ελληνικού κράτους, αλλά όχι τη συνέχεια της πολιτικής». Και συνέχισε: «Όλα τα κράτη αλλάζουν πολιτική. Η πολιτική Ομπάμα είναι διαφορετική από την πολιτική Μπους».

Ε, όχι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καθόλου διαφορετική! Είναι ακριβώς η ίδια, απολύτως προσαρμοσμένη στις διαρκείς ανάγκες του κεφαλαίου, όπως αυτές εκφράζονται σε δεδομένες στιγμές λόγω των ενδοκαπιταλιστικών και ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, με μόνιμο θύμα την εργατική τάξη και τον φτωχό λαό. Όπως δεν είναι και καθόλου διαφορετική η πολιτική του Ολάντ που διαδέχθηκε τον Σαρκοζί. Όπως δεν ήταν καθόλου διαφορετική η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που «αρμονικά» εναλλάσσονταν χρόνια τώρα, μέχρι να φτάσουν και στο σημείο σήμερα να συγκυβερνούν. Και όπως καθόλου διαφορετική δεν θα είναι και η πολιτική της όποιας ελληνικής αστικής κυβέρνησης, που ενδεχομένως θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ένα τελευταίο από τον κ. Δραγασάκη, εξόχως αποκαλυπτικό, που δείχνει πόσο έχει γείρει τον σβέρκο ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις ΗΠΑ: «Τι θα κάνουμε με το χρέος; Το αυτονόητο. Αυτό που προτείνει το Διεθνές Ταμείο για όλον τον κόσμο»!!! Κυβερνώσα αριστερά made in USA...

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ αφορά αποκλειστικά (χωρίς καμία αναστολή πλέον εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ) το ποιο μείγμα καπιταλιστικής διαχείρισης θα προτιμηθεί για την έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση του, με το λαό τσακισμένο, φτωχό, άνεργο, ανασφαλή, φοβισμένο. Το μείγμα της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, που προτάσσουν ΝΔ - Μέρκελ - ΕΕ, ή της επεκτατικής των ΣΥΡΙΖΑ - Ομπάμα - ΔΝΤ. Σ' αυτή την αντιπαράθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να εγκλωβιστεί ο λαός. Πρέπει να χαράξει το δικό του δρόμο.

Αλλαγή πολιτικής, ανάπτυξη προς όφελος του λαού, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς και αλλαγή του κράτους, χωρίς την αλλαγή της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία. Η μόνη σύγχρονη και φιλολαϊκή λύση βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ, για μια συμμαχία της εργατικής τάξης με τα φτωχά λαϊκά στρώματα που θα ανατρέψουν την εξουσία των καπιταλιστών, θα πάρουν την εξουσία και την οικονομία στα χέρια τους, αποδεσμεύοντας τη χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

πηγη: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου